irenakazber 25.05.2017 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Dzień dobry Razem z mężem posiadam działkę kilka kilometrów od miasta. Chcielibyśmy wybudować tam mały domek. Wystarczy nam max 35m2. Na początku chciałam wybudować budynek gospodarczy na zgłoszenie. Mam takie pytanie czy jest jakaś różnica pomiędzy wybudowaniem budynku gospodarczego a budynku rekreacji indywidualnej ? Czy do starostwa składa się podobne dokumenty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 25.05.2017 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Budynek rekreacji indywidualnej to nic innego jak budynek czasowego wypoczynku a inaczej altana ogrodowa.Obecnie przepisy się zmieniły więc wymagane jest zgłoszenie ale ważne są jej wymiary.Przy budynku gospodarczym będą podobne wymagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darcjusz 16.06.2017 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2017 polecam budować jako budynek rekreacji ja tak zrobiłem zbudowałem na płycie dałem ogrzewanie podłogowe:) wybrałem solbet bo dobrze sie muruje Ja z zawodu spawacz sam postanowiłem taki zbudować budowanie domu to nic trudnego jesli sie ma "chłopski rozum" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.06.2017 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2017 na stronie ministerstwa jest tabelka co jest wymagane na zgłoszenie a co bez formalności.Wolnostojące altanki do 35 m2 są bez formalności, a budynki gospodarcze i budynki rekreacji indywidualnej na zgłoszenie http://www.mib.gov.pl/2-proces_budowlany.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irenakazber 19.06.2017 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Miałabym jeszcze pytanie czy budując parterowy budynek rekreacji indywidualnej mogę zrobić antresolę na 3/4 powierzchni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts