PannaMigotka 07.06.2017 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Hej, mam problem. Otóż w 2016 rozpoczęliśmy budowę domu który wydawał się być idelany, oczywiście po wybudowaniu zaczęłam zauważac że kilka rzeczy mogłoby być inaczej ale nie jest to nic co przesadzaloby w funkcjonowaniu aż do momentu kiedy zobaczyłam projekt 'ignacy' który jest idealny. Absolutnie każdy metr 2 domu jest przemyślany i zawiera każda zmianę jaka chciałabym wprowadzić w obecnym projekcie, niestety już nic nie mogę zrobić. Dom w zasadzie mamy na wykończeniu ale ilekroć wchodzę do domu którego powinnam się cieszyć zauważam błędy, niedociągnięcia, tysiące innych rozwiązań itd itd czy ktoś tak miał? Jak sobie z tym poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.06.2017 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 sprzedać budowę i zacząć budować ignaca. Ignacy ma miniaturowy salon i łazienkę otwierająca się na jadalnię. To jest ideał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 07.06.2017 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Ten Ignacy to ma sporo wad.Piszą, że mieści się w WT2017, ale "w trakcie aktualizacji" - czyli pewnie pudrują projekt, żeby się zmieścił. A nie będzie to łatwe, skoro wykombinowali schowek pod schodami z obniżonym poziomem, który jest pięknym mostkiem do gruntu. Do tego pokój nad garażem, balkony, liczne okna dachowe - ani energooszczędnie, ani tanio nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_13 08.06.2017 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 @PannaMigotka: A jaki projekt masz obecnie? Może społeczność forum przekona Cię, że to jednak lepszy projekt od Ignacego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PannaMigotka 08.06.2017 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Obecnie mamy 'dom pod wierzba g' tyle że z pokojem nad garażem, korytarz pomiędzy łazienka a pokojem, zlikwidowana garderoba na rzecz pokoi rozszerzou salon i kuchnia o 0.5m oraz zrobimy wykusz. Głównie chodzi o to że w naszym projekcie jest brak np spiżarki przy kuchni i pralni, baaaardzo podoba mi się wejście z garażu do kotłowni od strony wiatrołapu a nie tak u nas (ogrzewanie będzie gazowe). Kotłownia od strony wejścia lepsza niż pokój, podobnie na piętrze łazienka zamiennie z pokojem. Pokój nad garażem ma świetny balkon my w tym momencie mamy tam pralnio/szuszarko-garderobe... Ehhh domu nie sprzedamy a nowego nie wybudujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PannaMigotka 08.06.2017 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Dodam że wiem iż powinnam się cieszyć i być zadowolona bo to jednak dom ale jak sobie pomyślę o całkowitym koszcie inwestycji, kredytach i pracy już włożonej to mi słabo że tyle pieniędzy a nie jest to w 100% takie jak być powinno. Co niestety wyszło w trakcie budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 08.06.2017 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Dodam że wiem iż powinnam się cieszyć i być zadowolona bo to jednak dom ale jak sobie pomyślę o całkowitym koszcie inwestycji, kredytach i pracy już włożonej to mi słabo że tyle pieniędzy a nie jest to w 100% takie jak być powinno. Co niestety wyszło w trakcie budowy... Twoja sytuacja jest idealnym przykladem tego aby nie kupowac gotowych projektow, i przerabiac cudowac i kombinowac tylko zlecic projekt indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PannaMigotka 08.06.2017 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Zapewne masz rację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.06.2017 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 (edytowane) ten projekt jest prawie identyczny na parterze co Ignac (z tymi samymi wadami), tylko nieco mniejszy. Co za problem w czasie adaptacji odwrócić miejscami pokój i kotłownię? W garderobie na poddaszu zrobiłabym pralnię Edytowane 8 Czerwca 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PannaMigotka 08.06.2017 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Jak pisałam dom już jest na wykończeniu nic już z tym nie zrobimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czerwcowa 14.08.2017 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Znasz to powiedzenie - "Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma"? Nie martw się, to chwilowa depresja pobudowlana. Zaczniesz wykańczać, dekorować, ozdabiać i okaże się, że to wymarzone gniazdko. W końcu z jakiegoś powodu wybrałaś ten projekt. Więc koniec z mazaniem się i finiszuj z tym co zaczęłaś. Będzie dobrze i pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nie_zapominajka 22.08.2017 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Zawsze podoba się nam to, czego akurat już mieć nie możemy, a gdyby wzięło i się zrobiło to, co uznaje się za ideał, wówczas wyszło by na to, że jednak ideałem nie jest. Najlepiej cieszyć się z tego, co się ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts