Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak rozplanować układ łazienki? Pomocy!

monikasas

Recommended Posts

Podpowiedz proszę, gdzie byłoby najlepsze miejsce na grzejnik. Trochę mnie martwi, że w obecnym miejscu będzie przeszkadzał przy umywalce (otwieranie szafek itp).

Nie upieram się przy dwóch umywalkach. W zupełności wystarczy jedna. Umywalka jednak musi być bliżej pionu ze względu na zachowanie spadków.

Łazienka_v5.jpg

Problemem okazała się zbyt mała wysokość na warstwy posadzkowe - 10cm (a ma się zmieścić styropian, ogrzewanie podłogowe i wod-kan). Zachowanie spadków jest mega utrudnione ... ://

Widok od frontu:

Łazienka_v5 front.jpg

Wiesz, na poprzednim rysunku miałaś bidet i dwie umywalki.

A teraz tylko sedes i jedną umywalkę, to spora różnica.

U mnie spływ sedesu jest wkuty w strop.

jeszcze inny pomysł:

fc5c65de50b89df0.jpg

Edytowane przez Elfir

• 11 months później...

Dziękuję Elfir. Udało mi się uzyskać układ numer 2 z lekką modyfikacją umiejscowienia grzejnika:

B36_Łazienka_nasza_v4_4.jpg B36_Łazienka_nasza_v4_5.jpg B36_Łazienka_nasza_v4_7.jpg

Mam natomiast kolejną zagwozdkę - lustro i jego oświetlenie. Nie wiem, czy

- lepiej wklejać lustro między płytkami (jak wtedy poprowadzić oświetlenie, aby twarz była dobrze oświetlona podczas robienia makijażu :confused: ), a może

- kupić gotowe lustro z podświetleniem (tylko jakiej wielkości :confused: - korzystając z toaletki wygodnie byłoby siedzieć, więc lustro powinno być tuż nad krawędzią blatu. Natomiast po prawej stronie, gdzie jest umywalka lustro powinno być wyżej, aby tak nie chlapało wodą...

Pomóżcie proszę

Za tydzień wchodzi glazurnik, więc muszę na dniach podjąć decyzję.

743962227151932329.jpg

7589675021039777548.jpg

Nie wklejaj lustra między płytkami. Można niby położyć elektrykę pod płytkami i za lustrem (u mojej mamy tak było), ale jakakolwiek awaria może łączyć się z kuciem wszystkiego (i tak też się stało). Sklepy oferujące [sPAMER] często oferują również propozycje luster i oświetlenia do nich. Edytowane przez Elfir