PawelSK 08.07.2017 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Witam. Sprawa wygląda tak. Mam w posiadaniu oto taką połowe domku, jak na zdjęciach Dom ma szerokości 5,6x8,3 z zewnątrz cieplenie ok 15 cm. Do tego jest dobudówka 5,6x2,2. Plan jest taki , ze wszystko zostanie zburzone i zostaną najprawdopodobniej tylko ławy, o ile będą sie nadawać. Z Domem nie mogę się poszerzyć .Plan w mojej głowie jest taki . Tam gdzie jest teraz okno (pierwsze zdjęcie) Zrobić wejście , i okno w kuchni . Zakładając ze dom by miał szerokości na gotowe 5 m to chce to podzielic 2,3 kuchnia i reszta korytarz . w korytarz zabudowany szafą ok 80cm głebokości i 3 szerokości. W szafie piec gazowy pralka suszarka . i reszta miejsca na jakiej inne rzeczy. Na dole toaleta i schody wszystko na ścianie od sąsiada, zeby ta prawa strona patrząc na zdjęcie pierwsze była kuchnia z otwartym salonem . i ta dobudówka była by salonem . w ktorym chce wstawic okno tarasowe. Proszę opinie , czy coś takiego ma sens . czy ten budynek jest za wąski, Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 08.07.2017 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Plan jest taki , ze wszystko zostanie zburzone Pozwolenie na rozbiórkę i na nowa budowę już masz? Bez tego nie zaczynaj żadnych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelSK 08.07.2017 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Bardziej mi chodzi oto czy da się coś z tego zrobić Można założyć , że wszystkie papiery załatwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 08.07.2017 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Ale bez tych papierów bez wizyty kogoś kto ma pojęcie o burzeniu nikt Ci tu nic sensownego nie napisze. Papiery nie daja tylko zielonego światła a również są po to aby sie dowiedzieć czy się da coś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 08.07.2017 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Witam. Sprawa wygląda tak. Mam w posiadaniu oto taką połowe domku, jak na zdjęciach .... Plan jest taki , ze wszystko zostanie zburzone i zostaną najprawdopodobniej tylko ławy, o ile będą sie nadawać. Masz połowę domu. Chcesz zburzyć tylko Twoją połowę czy obie części ? Zburzenie połówki takiego wynalazku może być technicznie nie możliwe, trzeba sprawdzić czy ściana oddzielająca obie połówki jest podwójna, druga sprawa to konstrukcja dachu - wygląda na wspólną. Nie wygląda mi to na bliźniak tylko na podzielony kiedyś tam domek jednorodzinny. No ale ze zdjęć i opisu za mało danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.07.2017 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Jesteś posiadaczem połowy domu...A kto jest WŁAŚCICIELEM działki, na której stoi dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelSK 09.07.2017 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Jestem właścicielem połowy domu i działki, działke każdy ma swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelSK 09.07.2017 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 (edytowane) Masz połowę domu. Chcesz zburzyć tylko Twoją połowę czy obie części ? Zburzenie połówki takiego wynalazku może być technicznie nie możliwe, trzeba sprawdzić czy ściana oddzielająca obie połówki jest podwójna, druga sprawa to konstrukcja dachu - wygląda na wspólną. Nie wygląda mi to na bliźniak tylko na podzielony kiedyś tam domek jednorodzinny. No ale ze zdjęć i opisu za mało danych. Moja część , jest tam gdzie stary dach. i Tylko tą bym chciał zburzyć. Pomysł zburzenia jest dlatego , że dach do wymiany, sufit jest z trzciny czy coś także chciałbym to zmienić , tak samo jest z fundamentem który jest gruby i nie jest ocieplony , i jeszcze chce zrobić izolacje poziomą bo jest wilgoć. Z tymi scianami nie wiem jak jest dokładnie czy jest podwójna czy wspólna. We wrzeniu przyjdzie architekt i bedziemy rozmawiać . Co z tego można zrobic. Edytowane 9 Lipca 2017 przez PawelSK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.07.2017 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 no to architekt powie ci co jest możliwe a co nie. Przykład:http://www.boarch.pl/przebudowa3.php.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts