Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Połowa domy 5,6x8,3

Recommended Posts

Witam.

Sprawa wygląda tak. Mam w posiadaniu oto taką połowe domku, jak na zdjęciach :) Dom ma szerokości 5,6x8,3 z zewnątrz cieplenie ok 15 cm.

Do tego jest dobudówka 5,6x2,2. Plan jest taki , ze wszystko zostanie zburzone i zostaną najprawdopodobniej tylko ławy, o ile będą sie nadawać. Z Domem nie mogę się poszerzyć .Plan w mojej głowie jest taki . Tam gdzie jest teraz okno (pierwsze zdjęcie) Zrobić wejście , i okno w kuchni . Zakładając ze dom by miał szerokości na gotowe 5 m to chce to podzielic 2,3 kuchnia i reszta korytarz . w korytarz zabudowany szafą ok 80cm głebokości i 3 szerokości. W szafie piec gazowy pralka suszarka . i reszta miejsca na jakiej inne rzeczy. Na dole toaleta i schody wszystko na ścianie od sąsiada, zeby ta prawa strona patrząc na zdjęcie pierwsze była kuchnia z otwartym salonem . i ta dobudówka była by salonem . w ktorym chce wstawic okno tarasowe. Proszę opinie , czy coś takiego ma sens . czy ten budynek jest za wąski, Pozdrawiam Paweł

dbcb25bed05995admed.jpg

7cfd5fc1161bff67med.jpg

5d13f66a08ab6962med.jpg

6caf5c3b7a8b184emed.jpg

Witam.

Sprawa wygląda tak. Mam w posiadaniu oto taką połowe domku, jak na zdjęciach :) .... Plan jest taki , ze wszystko zostanie zburzone i zostaną najprawdopodobniej tylko ławy, o ile będą sie nadawać.

Masz połowę domu. Chcesz zburzyć tylko Twoją połowę czy obie części ? Zburzenie połówki takiego wynalazku może być technicznie nie możliwe, trzeba sprawdzić czy ściana oddzielająca obie połówki jest podwójna, druga sprawa to konstrukcja dachu - wygląda na wspólną. Nie wygląda mi to na bliźniak tylko na podzielony kiedyś tam domek jednorodzinny. No ale ze zdjęć i opisu za mało danych.

Masz połowę domu. Chcesz zburzyć tylko Twoją połowę czy obie części ? Zburzenie połówki takiego wynalazku może być technicznie nie możliwe, trzeba sprawdzić czy ściana oddzielająca obie połówki jest podwójna, druga sprawa to konstrukcja dachu - wygląda na wspólną. Nie wygląda mi to na bliźniak tylko na podzielony kiedyś tam domek jednorodzinny. No ale ze zdjęć i opisu za mało danych.

Moja część , jest tam gdzie stary dach. i Tylko tą bym chciał zburzyć. Pomysł zburzenia jest dlatego , że dach do wymiany, sufit jest z trzciny czy coś:) także chciałbym to zmienić , tak samo jest z fundamentem który jest gruby i nie jest ocieplony , i jeszcze chce zrobić izolacje poziomą bo jest wilgoć.

Z tymi scianami nie wiem jak jest dokładnie czy jest podwójna czy wspólna.

We wrzeniu przyjdzie architekt i bedziemy rozmawiać . Co z tego można zrobic.

Edytowane przez PawelSK