nieFachowiec 15.07.2017 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 (edytowane) Witam serdecznie, Szanowni użytkownicy jestem kompletnie zdezorientowana. Razem z mężem, pragniemy szybko dobudować zewnętrzną klatkę schodową, aby oddzielić się od rodziców. Ojciec zgadza się na każde ceny fachowców uważając, że są normalne i jak najbardziej podstawne. On zajmuję się dachem. My klatką schodową. Mamy wszystkie projekty, mieliśmy takiego Pana, który za dwa tygodnie ma ruszyć z budową wraz z przyjacielem. Notabene Pan ten jest również znajomym. Dzisiaj przyszedł do nas z wyceną. Materiały około 40-50 tysięcy, robocizna 25-30 tysięcy ( całość w stanie surowym). Gdy wyszła mi suma 80 tysięcy byłam w szoku + docieplenie i ogrzanie to sama klatka schodowa wyjdzie nas 100 tysięcy!! a gdzie remont mieszkania. Klatka schodowa 5X7 m. Rozumiem, że mój strach może być bezpodstawny. Nie mam jakiekolwiek wiedzy na ten temat, niestety. Nie jest nam w stanie nikt doradzić i nie wiem czy jesteśmy w stanie zrobić klatkę taniej?? Ta kwota wydaje mi się bardzoo duża. Proszę o odpowiedź czy szukać innych ludzi? Czy samemu spróbować kupować materiały?? Czy po prostu pogodzić się z tym, bo takie są ceny. Pozdrawiam, będę ogromnie wdzięczna za każdą pomoc. Edytowane 15 Lipca 2017 przez nieFachowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.07.2017 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 wykorzystują naiwność ojca.Szukajcie wykonawców nie "po znajomych" tylko normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 15.07.2017 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Hmm, robocizna 100tys zł za 35m2? To przecież cena ponad 2800zł/m2! Takie ceny to są dla budowy domu w stanie deweloperskim/wykończonym (zależy gdzie i w jakim standardzie, z jakimi instalacjami), a nie klatki schodowej. U mnie robocizna ponad 200m2 z dachem będzie kosztować 90tys, a u Ciebie chcą 1/3 tej ceny za 35m2. ABSURD!! Szukajcie innych murarzy i zróbcie minimum 3-5 wycen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.07.2017 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Nie wiemy, ile pięter ma mieć ta klatka i jakie schody.Pytanie też, po co klatka schodowa? Pewnie schody na zewnątrz i drzwi zewnętrzne to byłaby zdecydowanie mniejsza kwota. Może ktoś ma podejście, że jak ktoś ma taką fanaberię, że chce klatkę schodową dobudować, to szasta pieniędzmi i się dopasowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 15.07.2017 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Może warto zastanowić się czy potrzebna jest klatka schodowa wielkości tej w Zamku Pszczyńskim?Zakładając że są tylko dwie kondygnacje to wychodzi ok. 1400 zł/m2, czyli co w tym dziwnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts