Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowy silnik forum - co zmienić, co poprawić? Wasze propozycje...

Redakcja

Recommended Posts

Moim zdaniem blog jest fatalny i nie dziwię się, że ludzie wolą pisać na forum swoje dzienniki.

Mnie brakuje wyszukiwarki potrafiącej szukać także słów odmienianych przez przypadki oraz uzupełniającej domyślnie "ogonki".

Szukając tematu o oknach i wpisując "okno" wyszukiwarka powinna szukać także "okna, oknie, oknach" itd.

A wpisując "grajacy" wyszukiwać słowa i "grający" i "grajacy"

Edytowane przez Elfir

1. Skrzynka PW - tragedia... malo miejsca, brak kontynuacji romowy, brak zalacznikow - albo wywalic zupelnie z przeslaniem na mail albo poprawic

2. PP - po co mi w PP dziennik budowy?

3. Mniej wscieklych wyswietlajacych sie reklam.. sa jednak granice

4. Fora eksperckie... czy ktos sie tam czegos dowiedzial pozytecznego? i weryfikacja tych wszystkich e-rzecznikow pod katem merytorycznosci wypowiedzi...

• 2 weeks później...
Specjaliści od reklam powinni wiedzieć, że jak się przegnie z reklamą, to ma odwrotny skutek. Ludzie gonią po ekranie szukając gdzie jest [x] do zamknięcia tego wściekłego okna. Natomiast uważam, że uczciwie powinno być, że przynajmniej ci którzy mają wykupioną prenumeratę muratora powinni z definicji nie mieć wyskakujących reklam na forum. Kiedyś kupowałem kasety VHS, potem płyty DVD. I co? Zapłaciłem za legalny film, a z początku płyty 15 minut reklam, których się nie da przeskoczyć. To za co ja płaciłem? Żeby oglądać reklamy? Skutecznie oduczyło mnie to kupowania filmów, bo jak ściągnę kopię, to nie mam reklam.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Z reklamami doskonale radzi sobie darmowy Adblock czy inny "pomocnik" - mam z tym spokój.

przypadkowo wszedłem na FM z komputera bez blokady reklam.Głęboki szacun dla tych którzy pomimo tego zalewu okienek z reklamami chcą skorzystać dłużej niż minutę z forum.

Estetyka strony FM wraz z reklamami przypomina mi miasto Zakopane!:eek:

Jestem ciekaw co Redakcja ma do powiedzenia w sprawie swego pierwszego postu w tym wątku?

Czy z tego czytania coś wyniknie? Czy zamierzają wprowadzić element dyskusji z użytkownikami, czy wybiorą część pomysłów (o ile w ogóle) i je wprowadzą w życie? Nie wiem jak inni, ale liczyłem na taki element dyskusji lub choćby poinformowanie, że dany pomysł jest realny do wykonania. ;)