piotrek0m 21.02.2018 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 to jaki jest sens budowac dom z pietrem skoro na stare lata i tak wyladujesz na parterze i do dyspozycji bedziesz miala maly pokoik Otóż to... otóż to... kwintesencja - nie ma sensu budować domu piętrowego, bo (może) na starość nie dacie rady wejść na piętro... nic to, że przez 40 lat będziecie śmigać na to piętro. A jak was dzieci do domu starców wywiozą, to nie wiem, może w ogóle się nie budujcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 21.02.2018 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 21.02.2018 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Nieprawdą jest forsowana tutaj teza, że wybór domu piętrowego podyktowany jest małą działką, czy innymi ograniczeniami. W naszej gminie minimalna powierzchnia działki budowlanej wynosi 1500 m2. My mamy 2x tyle, mogliśmy więc zbudować cokolwiek. Co ciekawe - budujące się okoliczne domy to stosunek 50:50 (kostki : parterówki), chyba zrobię wywiad z okolicznymi sąsiadami co skłania ich ku budowie tej, konkretnej bryły O innych ograniczeniach się nie wypowiadam gdyż nie posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.02.2018 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 W naszej gminie minimalna powierzchnia działki budowlanej wynosi 1500 m2. My mamy 2x tyle, mogliśmy więc zbudować cokolwiek. Co ciekawe - budujące się okoliczne domy to stosunek 50:50 (kostki : parterówki), chyba zrobię wywiad z okolicznymi sąsiadami co skłania ich ku budowie tej, konkretnej bryły O innych ograniczeniach się nie wypowiadam gdyż nie posiadam Wątek zboczył na złe tory, na pewno nie o to autorowi chodziło. Spór porterówka czy z piętrem przypomina mi dywagacje o wyższości świat Wielkanocnych nad Bożym Narodzeniem. Niech każdy buduję to co się mu podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 21.02.2018 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 A może winda wszystkich pogodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.02.2018 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Schody to nie taki problem, ale za skosy podziękuję Nie wybudowałbym domu bez: - tarasu z dużą przesuwką - bezobsługowego źródła ciepła - wentylacji mechanicznej - otwartej kuchni - ogrodu - psa - duzego pomieszxzenia technicznego (domku narzędziowego) Kiedyś myślałem, że na tej liście musi być kominek, teraz wiem, ze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaricia23 21.02.2018 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 - tarasu z dużą przesuwką +tarasu, NIE dla duzej przesuwki - bezobsługowego źródła ciepła +tak - wentylacji mechanicznej +tak - otwartej kuchni -mam i bardzo żałuje, nigdy już tego błedu nie zrobie. Wielki minus za hałas z kuchni oraz brak rozdzielenia pomeiszczenia do relasku od pomieszczenia "brudnego" - ogrodu + oczywiście - psa mogę mieszkać bez psa - duzego pomieszxzenia technicznego (domku narzędziowego) tak, maż dobudował sobie nawet warsztat za garazem po wprowadzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.02.2018 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Mam duża suwankę i mówiąc szczerze, rzadko otwieram na oścież, bo natychmiast cały salon jest pełen much. Używamy najczęściej wyjścia tarasowego przy kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 21.02.2018 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 To nie tak... w tych czasach wizyty są zapowiadane i mieszkanie się gruntownie sprząta przed wizytacją gości. Sypialnia jest ładnie zasłana a majtki poupychane w szafach. TO my chyba żyjemy w innych czasach, czy to goście czy nie staramy się trzymać ład i porządek. A goście potrafią wpaść niezapowiedzianie i co mamy się wstydzić pierdolnika w domu? Najlepiej burdel i nagle sprzątanie bo ktoś przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 21.02.2018 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Pietro w domu ma ten atut ze doswietlenie jest duzo lepsze niz na parterze. Widok z okien jest lepszy i jest wiecej swiatla ktore na wysokosci inaczej wpada niz na parterze (nie jest zaslaniane przez drzewa czy sasiadujace budynki). Osobiscie wole bardziej przebywac na pietrze niz na parterze. Oczywiscie mam na mysli pietro pelne. Skosy to konstrukcja ktorej polecam unikac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.02.2018 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 TO my chyba żyjemy w innych czasach, czy to goście czy nie staramy się trzymać ład i porządek. A goście potrafią wpaść niezapowiedzianie i co mamy się wstydzić pierdolnika w domu? Najlepiej burdel i nagle sprzątanie bo ktoś przyjdzie. Święta racja ale może ja to już inne "tamte" pokolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 21.02.2018 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Schody oczywiscie to koszt i powierzchnia nie wykorzystana x2. Nie zrezygnowalbym ze schodow odciecie kondygnacji uwazam za praktyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 21.02.2018 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 A ja tam mam poddasze i drugi raz będzie parterówka (jak bozia da ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 03.03.2018 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Nie dla domu bez: WM z reku i GGWC i podłogówki. Aktualne potwierdzają słuszność wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopiero.co 04.03.2018 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Nie wyobrażam sobie życia bez .. suszarki. Gdy zaczynaliśmy przebudowe domu, łazienki na piętrze i parterze projektowałam pod kątem " latania" z praniem i miejsca suszenia. Kto ma dzieci, zwłaszcza chłopaków ( bo dziewczynki mam wrażenie czystsze ) to wie o czym mówię .Codziennie GÓRA prania. Miałam wrażenie, że moje życie wypełnione jest praniem, rozwieszaniem , czekaniem jak wyschnie , prasowaniem itp... Az tu nagle zepsuła się nasza 20-letnia pralka ( szczęśliwie) i zaczęliśmy rozglądać się za nową. Najpierw padł pomysł pralko-suszarki. Stanęło osobno na pralce i osobno suszarce. Kupiliśmy tańsze modelę . I uważam, ze to był NAJLEPSZY mój zakup w ciągu ostatnich 15 lat. Zmywarka i suszarka to absolutny "must have". Rzeczy wyjęte z suszarki jeszcze na ciepło i poukładane można spokojnie włożyć do szafy i nie trzeba prasować. Swoje bluzki wieszam po prostu na wieszak. Dzięki temu całe pranie po 2 tygodniowych wakacjach ogarniamy w kilka godzin. Naprawdę WARTO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 04.03.2018 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Suszarka dobra rzecz przy małych dzieciach, kupiłem żonie bo miałem dość ciągle zwiększonej wilgotności jak prasowała i suszyła.Ze sprzętów to płyta indukcyjna, zmywarka i suszarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 05.03.2018 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 O suszarce myśleliśmy , bo mamy oddzielne pomieszczenie (pralnio-suszarnia) ale jak wyczytałem że program suszenia to 3 godziny to odpuściliśmy. My korzystamy z programu szybkiego (40 minut jak dobrze pamietam) i rzeczy di prania zbieramy i duuuże pranie jest w sobotę robione. Są spokojnie 3-4 prania w pralce 7kg. Czasami więcej. Gdybyśmy mieli za kazdym razem po 40minutach później dawać na 3 godziny do suszenia i tak z każdym praniem to pranie zajęło by nam kilka razy więcej czasu .. To może i dobre jak się robi jedno pranie i później od razu suszy , ale przy dużej ilości prania raczej już nie ... W domu mamy WM i pranie sobie wisi na sznurakch i suszarkach i szybko schnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.03.2018 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 (edytowane) suszarka to moj najlepszy zakup w ub. roku, zaluje ze tak pozno sie na to zdecydowalam. Kaszpir jeszcze zadne pranie nie suszyło mi sie 3 godziny, cala suszarka zaladowana 7 kg. max 80 minut suche na pieprz. podane w tabelach czasy suszenia sa maksymalne dla prania, ktore nie jest odwirowane. odwirowana letnia koldra suszyla sie mniej niz godzine. przy mniejszym zaladunku suszenie tez trwa mniej niz godzine. tez daje na krotkie prania i jedno sie pierze, drugie w tym samym czasie suszy, w zasadzie oba urzadzenia zazebiaja sie czasowo. potwierdzam suszarka jest super, dla mnie jest rownorzedna z posiadaniem zmywarki. Miałam wrażenie, że moje życie wypełnione jest praniem, rozwieszaniem , czekaniem jak wyschnie , prasowaniem itp... no wlasnie, weekendy spedzone w pralni zamiast na odpoczynku:sick: W domu mamy WM i pranie sobie wisi na sznurakch i suszarkach i szybko schnie http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif wmawialam sobie to samo ale z wiekiem po prostu ma sie tego dosyc z ciekawości pranie wieszasz ty czy małżonka? Edytowane 5 Marca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 05.03.2018 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Gdybyśmy mieli za kazdym razem po 40minutach później dawać na 3 godziny do suszenia i tak z każdym praniem to pranie zajęło by nam kilka razy więcej czasu Moja suszarka ma taki program „Super 40”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 05.03.2018 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Pranie po przejsciu przez suszarke nie pachnie tak jak wysuszone naturalnie. Traci zapach plynow do plukania. Pranie z suszarki jest miekkie.ma to swoje zalety i wady. Po zalozeniu nie czuc takiej swiezosci jak w przypadku wysuszenia naturalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts