creative_21 04.09.2017 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Witamjak w temacie o co mam pytać elektryka który będzie mi robił instalacje ? na co zwrócić uwagę itp.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.09.2017 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 (edytowane) Uziom masz? Jak nie, to wypytaj jak go zrobi.Jak łączy kable (puszki/bezpuszkowo, na skręta, wago czy jeszcze inaczej). Jakie kable (jak z materiałem), jaki osprzęt. Dokładnie wypytaj też jak zabezpieczy instalację przed przepięciami (żeby uchronić często cenny sprzed podpięty do instalację). Edytowane 4 Września 2017 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 04.09.2017 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 uziomu nie mam a jak łączyć jak nie łączyć kabli ? lepiej puszkowo czy bezpuszkowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 04.09.2017 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Uziom masz? Jak nie, to wypytaj jak go zrobi. Jak łączy kable (puszki/bezpuszkowo, na skręta, wago czy jeszcze inaczej). Jakie kable (jak z materiałem), jaki osprzęt. Dokładnie wypytaj też jak zabezpieczy sieć przed przepięciami (żeby uchronić często cenny sprzed podpięty do sieci). Zrobi tak, jak jest w projekcie. Pasuje ? Ale szanujący się elektryk nie będzie zabezpieczał sieci przed przepięciami. Od tego jest Energetyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.09.2017 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Zrobi tak, jak jest w projekcie. Pasuje ? Mi nie pasowało. Ale szanujący się elektryk nie będzie zabezpieczał sieci przed przepięciami. Od tego jest Energetyka. Już poprawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 04.09.2017 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Zrobi tak, jak jest w projekcie. Pasuje ? Ale szanujący się elektryk nie będzie zabezpieczał sieci przed przepięciami. Od tego jest Energetyka. nie pasuje mam zmiany w projekcie chodzi mi raczej o montaż czy kable w peszlu w podłodze czy po ścianie jakie puszki itp co warto co nie warto na co zwrócić uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 04.09.2017 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Uziom masz? Jak nie, to wypytaj jak go zrobi. Jak łączy kable (puszki/bezpuszkowo, na skręta, wago czy jeszcze inaczej). Jakie kable (jak z materiałem), jaki osprzęt. Dokładnie wypytaj też jak zabezpieczy instalację przed przepięciami (żeby uchronić często cenny sprzed podpięty do instalację). Uziom, a jak powinien zrobić. To puszki czy bezpuszkowo lepiej, skrętka czy wago a może inaczej? Raczej przewody a nie kable chyba że tylko na zewnątrz;-) To jak powinien (czym) dokładnie zabezpieczyć przed przepieciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 04.09.2017 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 no i właśnie co z tego jak go wypytam jak co zrobi jak się za bardzo nie znam wolałbym poodpowiedzi typu to powinno być zrobione tak i tak i tak to tak i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 04.09.2017 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Są zmiany istotne, jak i nieistotne. Co do sposobu układania przewodów - sprawa do uzgodnienia. Raczej instalacja bezpuszkowa. Ale ważne jest coś innego : - uziom (obligatoryjny przepisami) fundamentowy - GSW - ochrona przepięciowa - rodzaj i typ układu zasilania - ilość obwodów - przekrój i ilość żył przewodów - ochrona przeciwporażeniowa przy dotyku itd. itd. - instalacje dodatkowe (domofon, rolety, TV itd.) - gwarancja, rękojma, pomiary, opisy, schematy, protokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 04.09.2017 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 a czy przewody puszczać po ścianach czy w podłodze przy ogrzewaniu podłogowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 04.09.2017 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Jak Ci wygodnie. Przecież przewody idą pod styropian (w przypadku instalacji kładzionej dołem), ogrzewanie nad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 04.09.2017 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 ok, dzięki za pomoc jak już mi powie co i jak to napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts