hydraulik1970 04.09.2017 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Dziendobry na forum muratora Cale lata mnie tu nie bylo zapomnialem stare dane logowania wiec sie zarejestrowalem ponownie Co sadzicie o takim ukladzie i wymiarach domu Witam Chcemy z zona wybudowac taki dom parterowy bez piwnic zalozenia 2 sypialnie 1 lazienka duza kuchnia z jadalnia i salonem zadnych schodow no moze na wejsciu max 3stopnie bo czlowiek mysli na przyszlosc jakis wozek inwalidzki skuter dla starszych ogrzewanie podlogowe na calosci piec gazowy wiszacy w kuchni wiec kominow nie potrzeba Kominka nie chcemy bo w poprzednim naszym domie mielismy i niekorzystalismy Zalezy nam na przestrzeni Co myslicie na temat tego co narysowalem znacie typowe projekty podobne do mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.09.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 po co na wejściu te 3 stopnie? To już 45-48 cm nad poziomem gruntu. Nie lepiej podest-pochylnia? Wejście do łazienki z salonu dla mnie dyskwalifikuje układ wnętrza. nie chcecie drugiej toalety (np. jak ktoś będzie miał hmm.. grypę żołądkową?) Bardzo małe okna mogą nie doświetlić tak dużych pomieszczeń. Wiatrołap uniemożliwia wstawienie szafy o normalnych wymiarach. Polecam jednak odseparowanie części nocnej od dziennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik1970 04.09.2017 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 po co na wejściu te 3 stopnie? To już 45-48 cm nad poziomem gruntu. Nie lepiej podest-pochylnia? Wejście do łazienki z salonu dla mnie dyskwalifikuje układ wnętrza. nie chcecie drugiej toalety (np. jak ktoś będzie miał hmm.. grypę żołądkową?) Bardzo małe okna mogą nie doświetlić tak dużych pomieszczeń. Wiatrołap uniemożliwia wstawienie szafy o normalnych wymiarach. Polecam jednak odseparowanie części nocnej od dziennej ad1) te stopnie na zewnatrz to tylko pierwsza mysl moan zrobic z dwoch stron schody a z 3 pochylnie ad 2 ) wczesniej tez mielismy wejscie do lazienki od salonu i nie bylo to jakos uciazliwe odleglosci sa spore wiec nie jest strasznie drugiej toalety nie chcemy , mielismy dwie lazienki jedna na parterze druga na pietrze nawet nie chcialo nam sie wchodzic na pietro spac a co dopiero by korzystac z lazienki , a teraz dzieci juz duze to jeszcze jest prosciej bo nawet pietra niechcemy wystarczy parter dla dwoch osob i raz na kilka miesiecy odwiedziny rodziny ad3( okna jak piszesz do powiekszenia tak tylko wlozylem jako proponowane miejsca do dyskusji z projektantem ad4) wiatrolap jako propozycja do zmian bardziej mi chodzi czy bedzie latwy dach do wykonania jesli brak scian nosnych wewnatrz budynku czy nie zmniejszyc troche budynku z tym ze zmniejszajac budynek malo co zaoszczedze na pieniadzach a strace na powierzchni czy zakladac rekuperacje , musze wiecej o tym poczytac bo kiedys tego nie bylo wiec nie znam zagadnienia bedzie zalozona klimatyzacja to pewne budynek ma byc prosty w budowie to podstawa wyroslem z wydziwiania i kombinowania a to taki fikusny dach a tu lukarna NIE ... ma byc prosto schludnie bez poddasza bez veluxow dach prawdopodobnie bedzie pokryty gontem , ale nie wiem czy to dobry pomysl dachowka ciezka i kiedys od strony polnocnej porosla mi mchem i brzydko wygladala musialem karcherowac kilka dni a to juz nie dla mojego zdrowia czyli z takim czyms co narysowalem to raczej udac sie do projektanta gotowca nie kupie chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 04.09.2017 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Dachówka Ci porosła...a gont będzie czysty? Sam będę budował bardzo podobny dom tylko mniejszy. Założenia takie same mega prosty, bez ścian działowych, parterowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.09.2017 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Przyjadą dzieci, wnuki, etc. to docenicie drugi wucecik z małą umywaleczką. Obowiązkowy moim zdaniem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.09.2017 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Ja mieszkam z mężem w dwójkę i nie wyobrażam sobie mieć tylko jeden kibelek. A już w czasie rodzinnych imprez, jest nieodzowny. A toaleta w salonie jest fuj! Jako gość nawet bąka bez stresu puścić nie można i słychać w salonie każde chlupnięcie dwójeczki. Twoja propozycja to spory dom parterowy - po obrysie ponad 150 m2Być może macie takie potrzeby mieszkaniowe. Ale pamiętaj, że to trzeba będzie urządzić, posprzątać na starość i ogrzać z emerytury. Rekuperator i klimatyzator to gdzie zamierzacie trzymać? Rzut, który wkleiłam pochodzi z przerobionego projektu i przy tych wymiarach dach kratownicowy najwyraźniej nie wymaga podparcia wewnątrz ścianami nośnymi. Przy większej rozpiętości trzeba by się konstruktora popytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.09.2017 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Fakt, że na odgłosy dwójki i ciurkanie jedynki to żadne drzwi nie pomogą, a grzmotów to nawet pojedyncza ściana działowa nie wytłumi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_13 05.09.2017 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2017 A nie myśleliście o jakimś chociaż niewielkim pomieszczeniu gospodarczym? Dla mnie to jest główna zaleta domu w stosunku do mieszkania w bloku. Pralkę czy piec gazowy można zamontować w kuchni. Ale na siłę upychać odkurzacz czy wiadro z mopem po szafach? Albo chociaż żeby te kilka sznurków na pranie tam zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts