pandzik 11.09.2017 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2017 (edytowane) To jedziemy. Edytowane 4 Czerwca 2020 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busy_beaver 15.10.2017 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Jak postępy ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 19.10.2017 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2017 (edytowane) do przodu Edytowane 4 Czerwca 2020 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 03.11.2017 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Cześć pandzik Wpadłam na Ciebie, gdzieś u forumowych znajomych to zaglądam. I już na wstępie mam nerwa, jak czytam o wodzie . U nas było podobnie. Walczyliśmy o podłączenie się do wodociągów 2 lata. Wtopiliśmy 4 tyś. zł. na projekty i inne pierdoły (część oddali nam właściciele sąsiednich działek) i w końcu wycofaliśmy się z tego chorego układu. Kazali nam na własny koszt wybudować wodociąg, później przysłali pismo, że mamy jeszcze dobudować łącznik, poza naszą działką, który połączy naszą nitkę wychodzącą z głównej ulicy, z kolejną ulicą. No jakiś kosmos. Cała inwestycja opiewała na kwotę 50 tyś. początkowo, później 70 tyś (bo wprowadzili rury żeliwne zamiast PVC). Po wielkich negocjacjach wodociągi zgodziły się oddać część kosztów - ok. 4,5 tyś. To wszystko dotyczyło inwestycji dla 4 działek. Za zrobienie przyłącza tylko do naszej działki mieliśmy ponieść koszt ok 30 tyś. zł. Olaliśmy to wszystko i mamy studnię, na gotowo z podłączeniem do domu za ok. 15 tyś. Woda dobra, nie wymaga uzdatniania, także szczęście w nieszczęściu, że tak to wszystko wyszło. Także, gdyby u Ciebie też tak kombinowali, to daj sobie spokój z wodociągami i wierć studnię. Szkoda kasy, czasu i zachodu. Teraz przynajmniej, nie będę musiała wody za bardzo oszczędzać No... a poza tym ładna działka, czekam na projekt no i trzymam kciuki za udany start Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 23.01.2018 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Witam sąsiada. Fajnie położona działka. Mam nadzieję, że pobliskie imprezy okolicznościowe nie będą się wdawały we znaki. Będę śledził postępy przez "internety" oraz w realu jadąc z pracy na swoją budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.01.2018 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 wc z widokiem na salon? Ja mam dom z silikatów bez wełny. Co to za architekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 24.01.2018 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 (edytowane) Bedzie OK Edytowane 21 Grudnia 2023 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.01.2018 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 to wc to jeden z największych błędów projektowych. Żaden gość nie będzie się w nim czuł swobodnie.W salonie będzie słychać pierdzenie czy chlupniecie dwójeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 24.01.2018 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 to wc to jeden z największych błędów projektowych. Żaden gość nie będzie się w nim czuł swobodnie. W salonie będzie słychać pierdzenie czy chlupniecie dwójeczki. Jesteś boska:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 24.01.2018 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Ale tak właśnie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 26.01.2018 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 to wc to jeden z największych błędów projektowych. Żaden gość nie będzie się w nim czuł swobodnie. W salonie będzie słychać pierdzenie czy chlupniecie dwójeczki. Przemyślcie to zoną jeszcze raz. Elfir ma 100% racji. Ja bym nawet jedyneczkę trzymała do domu w takim układzie Chyba, że nie lubicie gości i chcecie, żeby nie siedzieli u Was dłużej niż dwie godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 29.01.2018 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Witaj, wstaw sobie jeszcze jakieś meble najlepiej w programie sweet home 3d bo niby salon z jadalnią duże ale gdzie dasz sobie szafki z TV? Mnie się ten układ nie podoba i uważam ze jak na ten metraż to można byłoby lepiej to zrobić. Na piętrze hol 19m2???? Jaki strop planujesz? Monolit nad parterem a co nad piętrem? Wiązary (chyba byłyby najlepsze)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 30.01.2018 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 No tak, tv między oknami ma dobre miejsce, potem rogóweczka i stół jadalniany. Przenosząc kotłownię do łazienki wejście do niej zrobisz od strony wiatrołapu? Pisałeś że do ogrzewania rozważasz gaz więc nie wiem czy w tym przypadku kotłownia może być w takim miejscu. Jakoś rurę na zewnątrz trzeba wyprowadzić, no chyba ze w pionie do góry ale wtedy bedzie dziurawienie dachu którego chciałeś uniknąć (ja też nie będę dziurawić dachu). WC w miejscu kotłowni jest lepszym rozwiązaniem ale i tak będzie to mało komfortowa sytuacja. Niestety nic lepszego się tu nie wymyśli ale tragedii nie ma. Szerokość domku to 6,6m od środka więc duża rozpiętość stropu. Dodatkowo będzie szła na niej działówka więc pod nią pewnie będzie musiał iść jakiś podciąg. Tych podciągów będzie sporo więc robocizna też nie będzie tania. Nie wrzuciłeś bardziej szczegółowego piętra stąd nie wiedziałem co planujesz. Swoja drogą z jakim cudem jeden pokój ma 15m2 a drugi (sąsiedni) ma 20m2? Szerokości i długość mają te same, a jeden z nich ma tylko wnękę na szafę która raczej nie ma 5m2. Liczyłeś już sobie OZC do projektu? Jaki wynik wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 30.01.2018 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Jak już tyle FIXów planujesz to może pomyśl o montażu samych pakietów w ramce z XPSa, wtedy będziesz miał więcej światła. OZC zawsze warto zrobić a 300-400zł to nie majątek. Przy okazji będziesz wiedział jak energetycznie wygląda domek. Nie wiem przypadkiem czy belki stropowe nie będą musiały iść między najdłuższymi ścianami czyli na 6,6m bo trzeba to razem spiąć. Temu właśnie myślałem o podciągu. Na pewno monolit by to lepiej spiął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JD1719512917 21.02.2018 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Bałwan ze mnie. Zapomniałem o warunkach z Tauronu. Nic to, robią ponoć od ręki. Ale jest news, jest news.... ponoć w mojej okolicy jest taryfa G12w choć na stronie piszą,że jest niedostępna. Tymczasem uzupełniam braki w zgłoszeniu budowy i hamuję wykonawcę, który już mi każe zamiawiać stal, silkę itd a sam stoi i bez mała kopie wykop. Zamawiaj materiał jak najszybciej gdyż jeden z zakładów produkcyjnych slkę robi w tym roku od kwietnia przerwę na rozbudowę zakładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomekgmail 26.02.2018 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Witam po sąsiedzku Też mam ten sam problem co u Ciebie czyli silikaty Na co się finalnie zdecydowałeś ? Podwyżka na Silke jest od 1 marca wiec jak już to do środy zamawiaj - jak potrzebujesz info gdzie najtaniej to pisz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 26.02.2018 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Też witam po sąsiedzku. Jak budowa w okolicy hotelu i cukierni to będę obserwował. Projektant, kierownik z rudy śl., jest spoko ale ni mo czasu pewnie hehe. Ps. Jakbyś ozc chciał to mogę coś policzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 26.02.2018 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Już nie patrzę na cenę a szukam jakiejkolwiek "pełnej" 18ki na środek marca, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 26.02.2018 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Pomyśl nad tym monolitem. Pewnie projektantowi nie chce się / nie umie policzyć i dlatego Cię odwodzi od tego pomysłu. A wcale nie jest drożej lub niewiele drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 31.03.2018 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2018 Gratulacje Płyty Fundamentowej ... czas na "niech się mury pną do góry!".Co spowodowało zmianę decyzji dotyczącej źródła ciepła? Czym będziesz finalnie ogrzewał? PC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts