Endrju111 28.05.2023 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 Co znaczy "Przepustnice nie w trybie on-off"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek711 28.05.2023 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 Co znaczy "Przepustnice nie w trybie on-off"? to znaczy że nie zamknięta lub otwarta tylko stopień otwarcia dostosowany do potrzebnego przepływu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endrju111 28.05.2023 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2023 Aha, no to Kaizen miał rację. W1 wyssie ci zapachy z łazienek/kuchni do salonu/sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 29.05.2023 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2023 Też mam taki zamiar . https://o3ozon.pl/chlodnica-nagrzewnica-freonowa-5-5-9kw-p-233.html plus jednostka zewnętrzna . Bardziej chodzi mi o ogrzewanie w okresach przejściowych i wykorzystanie nadmiaru energii z fotovoltaiki. Niestety w tym kraju można sprzedać wszystko. Chłodnica-nagrzewnica freonowa o mocy 9 kW przy przepływie powietrza 1500m3/h czynnik r410, r32 Ktoś ma niezłą wyobraźnię, że sprzedaje takie systemy jako DIY 1500 m3/h i moc 9 kW to delta T = 18 K Jeśli w domu masz 25 st i uruchomisz taką klimatyzację to z nawiewu poleci 8 st C. Czy ten sam sprzedawca ma w ofercie nawiewniki, z których nie będzie lała się woda gdy zaczną nawiewać powietrze o tak niskiej temperaturze. Zapewne jak przybędzie reklamacji to wymyśli kolejny patent Jak Bogusław, który sprzedaje wentylatory do grzejników twierdząc że to klimatyzacja, a teraz gratis dorzuca rynienkę na skropliny bo się zorientował co to punkt rosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 04.10.2023 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2023 (edytowane) Kupiłem najtańszy cwp200 za 3200zl. W środku wentylatorki firmy MM Września https://mplusm.com.pl/wpa-06.html sterowane regulatorem obrotowym tyrystorowym rs1-400. Bypass poprzez wyłączenie jednego wentylatora? Jest jakieś zabezpieczenie przed zamarznięciem ale brak grzałki do podgrzewania na czerpni. A to sterowanie Edytowane 4 Października 2023 przez ololek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wello 05.10.2023 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2023 Listwa PE ma 3 wolne miejsca, a oni dali 3 przewody do jednej podwójnej tulejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 05.10.2023 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2023 A czy takie urządzenie ma CE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juan 05.10.2023 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2023 Listwa PE ma 3 wolne miejsca, a oni dali 3 przewody do jednej podwójnej tulejki Takie połączenie daje dużo większą gwarancję ciągłości PE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 06.10.2023 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2023 (edytowane) Urządzenia ma CE. W środku są dwa wentylatory po 75W każdy a moc urządzenia to tylko 90W? Edytowane 6 Października 2023 przez ololek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.10.2023 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2023 Urządzenia ma CE. Masz linka do tej deklaracji? https://www.cemark.pl/deklaracji-zgodnosci/ CE to deklaracja producenta. Producent DEKLARUJE (nikt nie bada i daje żadnego certyfikatu) że produkt jest zgodny z ... No a z czym, to producent podaje w deklaracji. Taki dokument. Nie mogę znaleźć dla o3ozon. Dla przykładu deklaracje konkurencji: https://cennik24.pl/static//attachments/attachment_64f9d52d889ba3_07192713.pdf https://thesslagreen.com/wp-content/uploads/DT_APH650h_05.2020.1.pdf (tu na końcu) Dostałeś coś podobnego na papierze razem ze sprzętem? W ogóle z dokumentacją słabo - na stronie nie widzę (przeoczyłem?) nawet instrukcji. Na stronie rekuperatora jest tylko zrzut strony w PDF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 08.10.2023 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2023 Mam instrukcję która producent dołączył do urządzenia a w niej jest deklaracja zgodności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart3112 28.10.2023 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2023 Cześć, planuję kupić rekuperator CWPP 420 z wymiennikiem entalpicznym. Zauważyłem, że są dwie wersje cenowe tańsza i droższa. Czy warto dopłacić ok. 1000 zł do lepszego sterownika oraz wentylatorów "niemieckiej firmy"? Chyba, że różnią się czymś więcej? Zastanawiam się, również do jakiego wymiennika warto dopłacić, są między dostępnymi większe różnice? Alternatywnie zastanawiam się jeszcze nad CPW 500 oraz kilku forumowiczów polecało Weber Req Premium 500. Ma ktoś może z nimi porównanie względem CWP420? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 10.01.2024 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia Cwp200 mi rosi niemiłosiernie przy tych mrozach. Obudowa jest metalowa więc to pewnie dlatego. Wokół wlotu do rekuperatora z czerwoni nawet się lód osadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolPr 09.02.2024 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego (edytowane) Przyszedł czas na zakup rekuperatora.Patrząc na cenę pierwszych rekuperatorów z brzegu o wydajności około 300 m3 wydawała mi się atrakcyjna cena o3ozon.Ale dochodząc do etapu gdzie przeczytałem całe 46 stron tego wątku oraz upatrując sobie A-300 jon16 EC EPP cena wyszła nie atrakcyjna bo na ten moment wynosi ona 7799 zł. Jest to jedyny model, który posiada automatyczny bypass mechaniczny (chyba że coś pominąłem).Cena nie mała i zastanawiam się czy warto.Ma może ktoś coś alternatywnego w podobnych pieniądzach? A-300 są drogie. Z tych mniejszych jest to jedyny model, który ma bypass mechaniczny (ręczny lub automatyczny).A jakby do tego jeszcze chcieć wymiennik entalpiczny to cena już prawie 9 tys. zł.Ktoś to kupował i sprawdzał czy wszystko działa? Edytowane 9 Lutego przez KarolPr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 10.02.2024 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego Za te pieniądze to sobie daruj, czego by tam nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel789 17.04.2024 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia Czy ktoś może zrobić zdjęcie dla rekuperacji cwp360 z dołożonym sterownikiem smart home Ewelinka ? Jak to jest popodłączane do tego sterownika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek711 03.06.2024 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca to znaczy że nie zamknięta lub otwarta tylko stopień otwarcia dostosowany do potrzebnego przepływu Małe sprostowanie , jednak przepustnice on-off. Jeszcze jestem w fazie testów . Przy tych temperaturach jest Ok . zobaczymy jak przyjdą upały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravLHR 18.09.2024 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września Witam Od jakiegoś czasu rozważam zakup rekuperatora od o3ozone bo mam z nimi świetny kontakt, ale zastanawiam się nad jego sprawnością i czy warto to zrobić, mimo że już mają od dawna wymienniki przeciwprądowe, przez najbliższe 12 lat pobór prądu mnie nie interesuje. Chłodnica glikolowa przed rekuperatorem też zabezpieczy wymiennik przed zamarzaniem. Bardziej mnie interesują hałasy, praca, obsługa itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruhh 15.11.2024 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada Witam, jestem posiadaczem centrali A300 z epp. Mam taki problem ze na sterowniku pokazuje mi nadmuch powietrza o temperaturze max 6-7 stopni C wiecej niz jest w czerpni, gdzie faktycznie nadmuch wynosi 18 stopni, przy temp w domu 21 stopni, temp zew 5 stopni. Ktoś cos doradzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.11.2024 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 4 godziny temu, ruhh napisał: Ktoś cos doradzi ? Jak masz gwarancję - reklamacja. Jak nie masz - wymieni czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts