mateuszex 26.09.2017 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Witam, urządzam właśnie mieszkanie i chciałbym mieć ogrzewanie podłogowe w łazience, bo bede miał przysznic bezbrodzikowy. Wylewka jest już zrobiona. Czy dużo będzie z tym pracy i jaki może być przybliżony koszt. Mieszkanie na I pietrze, łazienka ma 4,5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 27.09.2017 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Inwestycja nieopłacalna. Nie wiadomo jaka jest grubość izolacji pod wylewką.więc przy standardzie dewelopera będziesz ogrzewał siebie , i cały strop a przez to sufit sąsiada.Przy instalacji odpływu do brodzika zorientuj się w grubości.Leżeli grubość jest w okolicach min 5 - 6cm to zamiast zwykłego styro można by zastosować XPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.09.2017 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Witam, urządzam właśnie mieszkanie i chciałbym mieć ogrzewanie podłogowe w łazience, bo bede miał przysznic bezbrodzikowy. Wylewka jest już zrobiona. Czy dużo będzie z tym pracy i jaki może być przybliżony koszt. Mieszkanie na I pietrze, łazienka ma 4,5m. Miałem tak w poprzednim mieszkaniu, mam w obecnym. Koszt - razem ze zwiększeniem robocizny względem układania płytek bez zatopienia maty IMO powinien być w okolicach 1000 zł. Tutaj zestaw - można wziąć też tańszy sterownik czy matę o mniejszej mocy i wydać mniej. Mata tej mocy pozwoli cieszyć się ciepłą posadzką po kilku(nastu) minutach od włączenia, jak to będzie dodatkowe ogrzewanie, więc będzie przydatna też w do ogrzewania "na żądanie" gdy o nietypowej, nie zaprogramowanej w sterowniku porze zechcesz mieć ciepłą podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 28.09.2017 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Podłączę się pod temat mam możliwość zakupu mieszkania 57 m2 - stan deweloperski, mieszkanie na parterze, rogowe. Są już wylewki. Czy warto skuć wylewki i zrobić wodne ogrzewanie podłogowe na całości mieszkania, czy dać sobie spokój i ewentualnie dać matę elektryczną w łazience? Jaki byłby orientacyjny koszt położenia podłogówki w takim mieszkaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.09.2017 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 W mieszkaniu nie możesz ingerować w instalację CO, jeżeli jest wspólna (znaczy jeżeli nie masz w domu swojego kotła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszex 28.09.2017 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 W mieszkaniu mam taki piecyk grzewczy na gaz, wiec chyba mogę to zrobić. A z ta elektryczna mata grzewcza, to tez trzeba skuwac wylewke, czy to sie zmieści na pod płytkami? a co sie bardziej oplaca, miec elektryczne i włączać wtedy gdy jest potrzebne, czy podpiete do gazu i włączone wtedy gdy reszta grzejników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszex 28.09.2017 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 agagrusz możesz mi wkleić link do tego tmatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts