ewa9000 16.10.2017 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Dzien dobry, Chcialabym zaczac budowe w przyszlym roku. Na dzialce rosnie ponad 20 drzew, glownie iglakow, ponaddto 12 drzew za moja granica. Mam pozwolenie na wycinke moich drzew, gminne sa zgloszone do starostwa. Jak lepiej zrobic: 1. Wyciac drzewa teraz, a korzenie wyciagnac na wiosne przed budowa2. Wyciagac od razu ? Jak zrobic z warstwa humusu, zeby sie nie wymieszala przy wyciaganiu korzeni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 16.10.2017 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 U mnie było jeszcze inaczej. Drzewa zostały ścięte przed samą budową. Później zostały zrobione wykopy i wylana ława. Dopiero później korzenie wyrwano koparką. Fachowiec twierdził że w ten sposób budynek będzie stał pewniej, bo po wyrywaniu korzeni ziemia byłaby naruszona, a stężałym ławom wyrywanie drzew nie zaszkodzi. Wyglądało to tak:http://img.wybieramprojekt.pl/wp-content/uploads/images/lawy-fundamentowe3.jpg Więcej zdjęć na blogu na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa9000 16.10.2017 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 U mnie nie przejdzie, bo drzewa rosna rowniez w lawach. Okres scinanie drzew jest do 1 marca a sezon budowlany zaczyna sie potem wiec nie zssynchronizuje tych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.10.2017 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 ścinac poza sezonem lęgowym ptaków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 12.11.2017 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Moim zdaniem - jak najwcześniej. Warto już w czasie budowy zadbać o działkę pod kątem przyszłego ogrodu, oczywiście w miejscach, które nie będą narażone na zniszczenie przez budowlańców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts