rafalisko30 17.10.2017 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Witam. Kilka dni temu posadziłem na swojej działce wzdłuż ogrodzenia sąsiada tuje szmaragdy, takie 50-60cm. Niektóre z nich są lekko pochylone. Czy z czasem się "wypionują", czy powinienem spróbować je "poprawić"? Posadziłem je tak mniej więcej co 65cm, w odległości 70cm od ogrodzenia. Mam nadzieję że po pewnym czasie utworzą żywopłot, bo za ogrodzeniem u sąsiada sodoma i gomora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 17.10.2017 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 O ile coś pamiętam z roślinek, to same się wypionują. To się nazywa fototropizm dodatni. Wiążąco odpowie Ci Elfir . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 17.10.2017 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Serio jeszcze nie widziałem żeby tuje rosły pod kątem , ale chętnie zobaczę. Same wrócą do pionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalisko30 17.10.2017 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Wiesz, nie znam się na tym, pierwszy raz w życiu sadziłem drzewka, dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.10.2017 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2017 zasadniczo, gdyby firma ogrodnicza zrobiła coś takiego, to by ją klient zlinczował Ale same z siebie się nie wyprostują. Po prostu nowy przyrost będzie rósł pionowo. Jeśli nie przeszkadza ci, że będą krzywe, to ok. Jak się zrosną, to nie będzie tego widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts