davidoff9 19.10.2017 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2017 Jak oceniacie ten domek, bo mnie sie strasznie nie podoba, coś jest tu niespójne. Wydaje mi się że parpety nie pasują do okien, same okna mają nieciekawy kolor. Do teggo ten dach jakiś duży i ciężki się wydaje. Takie mam odszucia, jak Wy to sznowni forumowicze widzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.10.2017 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2017 Hektary połaci dachu, powiększone ciemnym kolorem przytłaczają budynek. Paskudnie to wygląda, komuś zabrakło wyobraźni,zwycieżył prymat kosztów (minimum) nad estetyką (kto ją panie widział tę estetykę?). W pakiecie, w tle gwarantowane atrakcje; słup 110kV to ciekawe widowisko podczas burzy. Możliwość wykonania fajnych zdjęć, może komuś zrekompensuje wygląd od frontu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
davidoff9 19.10.2017 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2017 Z tej perspektywy jest już lepiej, natomiat dach jest faktycznie przytłaczający. Taki projekt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 19.10.2017 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2017 szczerze mówiąc nie widzę czegoś szczególnie rzucającego się w oczy, dojdzie jasny kolor tynku i można spokojnie rozświetlić budynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.10.2017 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2017 Facjatka, nawet zgrabnie wkomponowane małe bawole oczko, rozładowałoby przytłoczenie powierzchnią. Ale to są koszty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.10.2017 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2017 Brakuje kominów @davidoff9 - Twój dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 19.10.2017 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2017 dach mógłby mieć trochę mniejsze podcienie , poza tym jest ok , nie została podniesiona ścianka kolankowa i dobrze , to co mnie razi .. to małe okienko we wnęce jest zbyt odsunięte od drzwi , albo jest za małe , na pewno powinno być większe w wymiarze pionowym , żeby parapety się zgrały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
davidoff9 20.10.2017 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Brakuje kominów @davidoff9 - Twój dom? Tak mój. I od pewnego czasu nie potrafię na niego patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.10.2017 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Wykończ podbitkami zewnętrzne połacie dachu i krawędzie dachu , pomaluj (na ciemno?) widoczną więźbą dachu. Trzy stopnie do poziomu zera posadzki a obok cokół prawie niewidoczny. To trochę nie pasuje. Nie pasuje też rura spustowa na lewo od wejścia. Chyba nie da się jej przestawić do lewej krawędzi dachu? Cokół jest wykończony? Zrobisz ogród i będzie jeszcze ładniej Ewentualnie dla "ozdoby" możesz zamontować jakieś ładne płotki przeciwśnieżne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 20.10.2017 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Jak to mówią kwestia gustu i co się komu podoba ... Dla mnie jak ktoś się decyduje na dachówkę grafitową/czarną to przydało by się dopasować także kolor obróbek , okien , drzwi jak i bram garażowej to koloru dachu ... Pasował by tutaj dużo lepiej kolot grafit/antracyt albo jak komuś się nie podoba to biały. Mi jakoś nie pasuje nowoczesny dach grafitowy/antracytowy z oknami i itd w kolorze brązowym (złoty dąb) ... Ale każdemu się co innego podoba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettyk 22.10.2017 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Fajny, prosty dom. Ma mnóstwo zalet. I może być świetny jeśli nie zepsujesz go kolorem elewacji ( że o bawolim oczku nie wspomnę :bash:) i zagospodarowaniem terenu wokół. Jeśli wg Ciebie jest źle ( a nie jest ) to powierz projekt elewacji architektowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 29.10.2017 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Zgadzam się z bettyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.11.2017 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2017 ja nie widzę nic problematycznego poza niespójną kolorystyką dachu i okien. Do tego tylko biały tynk da radę.No i faktycznie w stodołach robi się krótkie daszki, często nawet licowane ze ścianą:http://bi.gazeta.pl/im/3f/36/14/z21193279Q,Dom-ma-nietypowy-ksztalt-i-rownie-niebanalny-kolor.jpg Jak na froncie posadzisz normalne drzewo (nie miniaturkę) to dom zmieni proporcje. bawole oczko kompletnie nie pasuje. To nie dworek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 12.11.2017 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 bardzo ładny, bo prosty. Wykończysz go tak jak lubisz i będzie śliczny. Nie poddawaj się teraz. Będzie lepiej. Każdy miewa taki etap zmęczenia, gdy podjęte wcześniej decyzje wydają się błędne ale przychodzi wykończenie i zaczyna to wyglądać tak ja planowaliśmy. Głowa do góry i wrzucaj fotki, to pomożemy znaleźć pozytywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts