coachu13 27.10.2017 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Szybki temat.Jak to wykonaliście ? Jakieś gotowe profile ? Jeśli tak to jakie ?A może styrodur ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.10.2017 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Poszerzenie okienne PVC od Vetrexa. Wikęd ma swoje, ale dużo droższe a zdaniem instalatora w niczym nie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.10.2017 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 U mnie próg jest osobno wylaną belką, oddylatowana od plyty i wylewki 4cm warstwą XPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.10.2017 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?110205-Drzwi-zewnętrzne-jak-docieplić-próg&highlight=próghttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?340476-drzwi-zewnętrzne-montaż-a-wysokość-posadzki&highlight=drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 31.10.2017 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Dzięki za odp.A od czoła daliście jakieś zabezpieczenie przeciwwilgociowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 31.10.2017 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 (edytowane) u mnie od zewnątrz wszędzie jest smarowane czymś takim razem z tym niestety to jest dość drogie, ale wszystkie łączenia ram, futryn zarówno drzwi zewnętrznych, drzwi balkonowych i tarasowych. Natomiast co do ocieplenia, to: drzwi balkonowe i tarasowe poszerzenia systemowe(VETREX), a drzwi wejsciowe wylewałem próg, ale w formie kanapki o ułozeniu pionowym. Od zewnatrz, beton, styrodur(3cm), beton wszędzie od zewnątrz styropian 10cm. ten styrodur jest tak umiejscowiony aby wypadał pod progiem mniej więcej na wysokości drzwi Edytowane 31 Października 2017 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andreys 31.10.2017 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 A ile takie poszerzenie Vetrexu kosztuje? Mi Wiśniowski proponuje też jakieś super hiper ciepłe cudo pod drzwi za 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 31.10.2017 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 poszerzenie Vetrexu do do profili PCV, do drzwi/okna tarasowego i drzwi balkonowych.drzwi wejsciowe to inna para kaloszy i tam nie widze mozliwości zastosowania poszerzeń systemowych okiennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 31.10.2017 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 drzwi wejsciowe to inna para kaloszy i tam nie widze mozliwości zastosowania poszerzeń systemowych okiennych A mi tak zrobili. I nie widzieli problemu (ja też nie widzę). A cena sporo niższa, niż poszerzenia Wikęda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andreys 01.11.2017 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Kaizen, czy możesz proszę napisać, że jaki to koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 01.11.2017 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 (edytowane) A mi tak zrobili. I nie widzieli problemu (ja też nie widzę). A cena sporo niższa, niż poszerzenia Wikęda.ja mam drzwi wejściowe AFB Kraków drewniane, z ciepłym progiem, nie widzę możliwości zastosowania poszerzenia okiennego, no chyba, ze odstawiamy rzeźbę. chociaż jak dzisiaj przeglądam stronę producenta, to jest coś takiego możliwe http://www.drzwi.krakow.pl/montaz-drzwi/podproze-ocieplenie-progu-drzwi-zewnetrznych.jpg http://www.drzwi.krakow.pl/konstrukcja-drzwi-zewnetrznych.html#prog tutaj jest opis i ceny róznych rozwiazań. Ceny bardzo przystepne. To co pokazałem na rys. powyzej, to koszt max 150zł za poszerzenie o wysokosci 50cm. Edytowane 1 Listopada 2017 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.11.2017 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Kaizen, czy możesz proszę napisać, że jaki to koszt? Cenę systemowych Wikęda masz w katalogu. Wiadomo, że instalator ma do dyspozycji jakiś rabat od tego. Za poszerzenia Vetrexa o wysokości 26cm(2x100mm i 2x30mm) pod drzwi 90 zapłaciłem 185zł brutto (tak przynajmniej miałem w jeden rozpisce). Ale żeby było śmieszniej, to systemowe Vetrexa nie pozwalają na uzyskanie takiej wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andreys 03.11.2017 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Dzięki za odpowiedź. Wczoraj rozmawiałem z jednym z salonów i poszerzenie PCV pod drzwi zewnętrzne drewniane, które oni wstawiają to koszt 150 zł za mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakan 13.12.2017 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Szybki temat. Jak to wykonaliście ? Jakieś gotowe profile ? Jeśli tak to jakie ? A może styrodur ? Poniżej link do rozwiązania drzwi CAL http://znaturydoskonale.pl/termiczna-oslona-podproza/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts