Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ocieplenie progu drzwi zewnętrznych

coachu13

Recommended Posts

u mnie od zewnątrz wszędzie jest smarowane czymś takim soprema-alsan-flashing-5kg.jpgrazem z tym soprema-tasma-voile-flashing-10cm-x-20mb.jpg

niestety to jest dość drogie, ale wszystkie łączenia ram, futryn zarówno drzwi zewnętrznych, drzwi balkonowych i tarasowych.

Natomiast co do ocieplenia, to: drzwi balkonowe i tarasowe poszerzenia systemowe(VETREX), a drzwi wejsciowe wylewałem próg, ale w formie kanapki o ułozeniu pionowym. Od zewnatrz, beton, styrodur(3cm), beton

wszędzie od zewnątrz styropian 10cm. ten styrodur jest tak umiejscowiony aby wypadał pod progiem mniej więcej na wysokości drzwi

Edytowane przez Slawko123

A mi tak zrobili. I nie widzieli problemu (ja też nie widzę). A cena sporo niższa, niż poszerzenia Wikęda.
ja mam drzwi wejściowe AFB Kraków drewniane, z ciepłym progiem, nie widzę możliwości zastosowania poszerzenia okiennego, no chyba, ze odstawiamy rzeźbę.

chociaż jak dzisiaj przeglądam stronę producenta, to jest coś takiego możliwe

http://www.drzwi.krakow.pl/montaz-drzwi/podproze-ocieplenie-progu-drzwi-zewnetrznych.jpg

http://www.drzwi.krakow.pl/konstrukcja-drzwi-zewnetrznych.html#prog tutaj jest opis i ceny róznych rozwiazań. Ceny bardzo przystepne. To co pokazałem na rys. powyzej, to koszt max 150zł za poszerzenie o wysokosci 50cm.

Edytowane przez Slawko123

Kaizen, czy możesz proszę napisać, że jaki to koszt?

Cenę systemowych Wikęda masz w katalogu. Wiadomo, że instalator ma do dyspozycji jakiś rabat od tego.

Za poszerzenia Vetrexa o wysokości 26cm(2x100mm i 2x30mm) pod drzwi 90 zapłaciłem 185zł brutto (tak przynajmniej miałem w jeden rozpisce). Ale żeby było śmieszniej, to systemowe Vetrexa nie pozwalają na uzyskanie takiej wysokości.

• 1 month później...