dedert 31.10.2017 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Witam. W moim domu chce mieć piwnice i rozmyślam nad jakimś pomieszczeniem sanitarnym. Pytałem się w urzędzie jak głęboko jest kanalizacja, ponoć dość głęboko 3m, ale odradzają łazienkę w piwnicy bo podczas mocnych odpadów potrafi być "cofka" i będę miał szambo w piwnicy Czy jest jakis sposobu żeby tego uniknąć? Jakie zawory/klapy zwrotne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 31.10.2017 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 A sąsiedzi mają cofkę szamba po opadach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 31.10.2017 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 (edytowane) Kupujesz mapę syt-wys ze swoim domem (formatu A4) . Raczej w ulicy będzie narysowana kanalizacja k300, może ks300 lub podobna srednica, twoje przyłącze to k200, jak stare to k150. Studzienki maja opisane rzędne (licznik H pokrywy, mianownik H dna), masz jakieś rzędne przy chałupie i możesz oszacować różnice wysokości. Jeśli jest mniej niż pół metra to podłączenie jest ryzykowne. Wyjścia są co najmniej dwa: niepewna klapa o którą pytasz (wpada farfocel i o szczelnym domknięciu możesz zapomnieć) lub zbiornik zakopany w piwnicy odbierający zużytą wodę z natrysku i zatopiona pompa z pływakiem podająca ciecz do istniejącego poziomu kanalizacji w budynku. Znam nowe domy gdzie taką pompa odbierana jest woda z natrysku i pralni w piwnicy i podawana do POS. Edytowane 31 Października 2017 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 31.10.2017 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Mam w piwnicy pralnie, przyłącz kanalizy mam dość długi do drogi i wyszedł metr powyżej posadzki (piwnica była dobudowana pod rozbudową budynku) mam pompę do której jest wpięte WC, pralka i umywalka pompa podnosi wodę do kanalizy, użytkuje to 4 lata wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 07.11.2017 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Sąsiedzi nie mają piwnicy. Jeden tylko ma ale nie ma łazienki w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 07.11.2017 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Witam. W moim domu chce mieć piwnice i rozmyślam nad jakimś pomieszczeniem sanitarnym. Pytałem się w urzędzie jak głęboko jest kanalizacja, ponoć dość głęboko 3m, ale odradzają łazienkę w piwnicy bo podczas mocnych odpadów potrafi być "cofka" i będę miał szambo w piwnicy Czy jest jakis sposobu żeby tego uniknąć? Jakie zawory/klapy zwrotne? Czyli to jest kanalizacja ogólnospławna, a nie sanitarna? Na pewno trzeba zastosować zasuwę burzową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 07.11.2017 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Nawet teściowej bym nie życzył takiego rozwiązania. Skądinąd zacna kobieta. Sprzątałeś kiedyś mieszkanie zalane @ównem? Widziałem mieszkanko w 3-piętrowym bloku, na parterze fontanna tryskała z porcelanowego telefonu aż sie klapa podniosła. "Zachwyt" właściciela nie do opisania, nie ma takich słów. To nie było moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts