fabians 15.03.2018 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Nie przesadzaj, za chwilę zajdzie znowu. Chociaż z drugiej strony myśląc, to dobra okazja do założenia nierdzewnej rury. To chyba najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woznica67 04.01.2020 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Podłącze się pod temat. W tamtym roku wymieniłem cały przewód kominowy, wkład metalowy, ponad 10 m, pale tylko węglem, tem. na piecu 60-50.Ostatnio zatkało mi komin smoła. Górna część nie jest dobrana i nie jest sucha. Nie wiem co mam robić. Kominiarze wpuszcza szczotka i na chwilę jest dobrze A przecież komin dalej się będzie zawęrlżał.Firma która to robiła również to serwisuje i dali 5lat gwarancji... nie wiem już co robić. Myślałem o przepalaniu raz na kiedy samym drzewem i sadpalem. Za wszelkie podpowiedzi dziękuję z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.01.2020 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 W tamtym roku wymieniłem cały przewód kominowy, wkład metalowy, ponad 10 m, pale tylko węglem, tem. na piecu 60-50. Ostatnio zatkało mi komin smoła. Nie szkoda Ci, że coś, co pali się (czyli energia) wylatuje kominem, zamiast grzać w domu? Zmień sposób palenia, żeby do komina nie leciały niedopalone substancje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woznica67 04.01.2020 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Nie szkoda Ci, że coś, co pali się (czyli energia) wylatuje kominem, zamiast grzać w domu? Zmień sposób palenia, żeby do komina nie leciały niedopalone substancje. Przymykam komin na piecu , jak wygaśnie rozpala od góry. To jak inaczej palić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.01.2020 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Przymykam komin na piecu , jak wygaśnie rozpala od góry. To jak inaczej palić? Wyższa temperatura i więcej powietrza to sposób na dokładniejsze spalanie paliw stałych. Być może trzeba będzie dołożyć zawór ATV albo czterodrogowy (przy okazji wydłużając żywotność kotła). Zależy od konkretnej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.01.2020 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Nie przesadzaj, za chwilę zajdzie znowu. Chociaż z drugiej strony myśląc, to dobra okazja do założenia nierdzewnej rury. To chyba najlepsze rozwiązanie. Przy takim paleniu stalowa rura nie zajdzie smołą?:bash: Nową przypowieść Polak sobie kupi, Że i przed szkodą, i po szkodzie głupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woznica67 04.01.2020 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 czyli nie przymykać komina na piecu , tylko automatycznie dolna przysłona. zobaczę. w sumie tak robiłem na starym kominie... nie przysłaniałem komina przy piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts