robos2234 13.12.2017 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Witam mam pytanie skąd wziąć mapę do celów projektowych z wyrysowanym już na działce budynkiem aktualnie mam dom w stanie SSO i potrzebuje takiej mapki do podłączy wod-kan ? miałem 4 takie mapki, ale uległy zalaniu i nie wiem skąd je teraz wziąć dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 13.12.2017 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Mapę do celów projektowych zamówisz u geodety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 13.12.2017 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Tylko powiedz geodecie że chcesz mieć naniesiony budynek, bo jeśli nie masz poprzednich mapek to musisz uaktualnić stan i zinwentaryzować co na działce masz. To trochę problem bo inwentaryzację robi się po zakończeniu wszelkich prac które są widoczne na takiej mapce czyli tarasów, przyłączy, wjazdów itp hm po krótce po kosztach to będzie niestety. W projekcie domu i PNB powinieneś mieć mapkę z planem zagospodarowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 13.12.2017 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 13.12.2017 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 (edytowane) w tej mapce będzie od razu wrysowany dom ? coś jak poniżej ? https://zapodaj.net/607003bf883b0.png.html[ATTACH=CONFIG]402987[/ATTACH] ile takie coś może kosztować ?? i czy ze starostwa nie można takiej mapki wyciągnąć juz z naniesionym budynkiem ?? Edytowane 13 Grudnia 2017 przez robos2234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 13.12.2017 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Do podłączenia wod-kanu wystarczą Ci kopie, więc wyciągnij z projektu projekt zagospodarowania terenu, na której masz naniesiony budynek i skseruj, ewentualnie architekt, który robił Ci adaptację powinien mieć wersję elektroniczną. Jak nie on to geodeta, który to robił powinien mieć w swoich zasobach. Ostatnie wyjście - projekt masz złożony w urzędzie i pozwalają za jakąś odpłatnością skopiować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 13.12.2017 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 no właśnie byłem się pytać i oryginały 2 szt. są im potrzebne pewnie po to by zaś komuś za to płacić ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 13.12.2017 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 A projektant adaptujący nie ma wersji cyfrowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 13.12.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 (edytowane) Ale kogo pytałeś? Coś mi się obiło, że obecnie wystarczy kopia mapy potwierdzona przez projektanta/architekta. Chyba mapy włączonej do projektu nie zniszczyłeś? A swoja drogą, to mam projekt przyłącza zrobiony na średnio czytelnej kopii mapy do celów projektowych, oczywiście bez naniesionego urzędowo budynku i nie było z tym żadnych problemów. Edytowane 13 Grudnia 2017 przez Pablo_11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.12.2017 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Mapa do celów projektowych nie może mieć wrysowanego domu. Pewnie to co uległo zniszczeniu, to naniesiony przez projektanta na mapę do celów projektowych plan zagospodarowania terenu.Żeby uzyskać taki dokument, to potrzebujesz geodety (to pewnie ma w archiwum, więc kolejny egzemplarz nie powinien być drogi). I z tym do projektanta, żeby wyrysował na tym plan. Druga droga, to może namówisz geodetę do wykonania inwentaryzacji powykonawczej już na tym etapie. Ale wtedy pewnie zgłosi on do urzędu dom i przekwalifikują Ci działkę na zabudowaną i wzrośnie podatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 13.12.2017 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 pytałem w ZWiK i potrzebna jest mapa do celów projektowych w skali 1:500 2 szt. oryginał czy potrzebna jest mapa z wyrysowanym domem czy sama mapa w takiej skali bez naniesionego domu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 13.12.2017 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Mapa do celów projektowych przedstawia stan w terenie na datę wykonania, czyli na mapie będzie to co widac. Budynek SSO ma ściany i dach, więc bedzie na mapie. To nie są wymysły aby komuś zapłacić, tak stanowi prawo. Dz.U. 1995 nr 25 poz.133; Dz. U.2011 nr263 poz.1572; DzU. 2016 poz.1034. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 13.12.2017 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 pytałem w ZWiK i potrzebna jest mapa do celów projektowych w skali 1:500 2 szt. oryginał czy potrzebna jest mapa z wyrysowanym domem czy sama mapa w takiej skali bez naniesionego domu ?? to ZWiK ma większe wymagania, a niżeli Urząd zatwierdzający Decyzją projekt budowlany budynku, gdzie potrzebny jest jeden ( słownie " jeden " ) oryginał, reszta to kopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 13.12.2017 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Zawsze można sprawdzić ile było oryginałow mapy wydanych do operatu nr ...... Istnieje dokument opłaty za uwierzytelnienie dokumentów z którego wynika ile dokumentów podpisano :lol2: a tylko one sa oryginałami. Zresztą to widac gołym okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts