Cornholio 15.12.2017 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Witam. Mieszkam na 4 ostatnim piętrze w bloku. Posiadam w kuchni tylko 1 kratkę wentylacyjną (grawitacyjna)Jak mogę podpiąć się niej z okapem?w bloku brak gazu (sam prąd) płyta indykcyjna, woda miejskaMyślę też nad wkuciem się do kanału sąsiada z parteru, i tu mam pytanie, czy jak włączę okap to nie będzie jakiejś cofki do sąsiada (w sumie to różnica 4 pięter)Czy ja też musiałbym zastosować jakiś zawór zwrotny na okapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 15.12.2017 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Wkuć się nie możesz bo to zabronione a ewentualne zastosowanie zaworu to raczej sąsiad a nie TY.Jeśli to ostatnie piętro i w domu nie ma gazu to kanał jest wykorzystywany tylko jako wentylacja kuchni i po podłączeniu okapu nadal taki pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cornholio 15.12.2017 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Z tym wkuciem, wiem, że jest nielegalne(nikt tego nie zauważy podczas corocznej kontroli cugu). Chodzi mi o to czy jest taka możliwość, że po włączeniu okapu sąsiad z parteru może wyczuć np "moje smażone frytki"? czy raczej takiej cofki z 4 piętra do parteru nie będzie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cornholio 15.12.2017 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Wkuć się nie możesz bo to zabronione a ewentualne zastosowanie zaworu to raczej sąsiad a nie TY. Jeśli to ostatnie piętro i w domu nie ma gazu to kanał jest wykorzystywany tylko jako wentylacja kuchni i po podłączeniu okapu nadal taki pozostanie. ale to i tak podłączając do mojego kanału muszę zastosować specjalną dzieloną kratkę, bo chyba nie bezpośrednio?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cornholio 15.12.2017 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Może mi ktoś powiedzieć co oznacza na rysunku technicznym przy kominach ten pusty komin z kropką? Czy on jest pusty i można się do niego podłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.12.2017 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 [ATTACH=CONFIG]403237[/ATTACH] Może mi ktoś powiedzieć co oznacza na rysunku technicznym przy kominach ten pusty komin z kropką? Czy on jest pusty i można się do niego podłączyć? Nie masz tam podpiętej kanalizacji "przypadkiem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cornholio 15.12.2017 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Tak to niestety jest kanalizacja Edytowane 15 Grudnia 2017 przez Cornholio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cornholio 15.12.2017 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 a jak jest z tym podłączeniem okapu do kanału parter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts