Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NASZ DOM - parter i tylko parter

Recommended Posts

• Odpowiedzi 175
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja szoku doznałam 2 tygodnie temu w niedzielę bez handlu... Godzina 10 rano wieś zasadniczo jeszcze drzemie a tu nagle koło DINO ruch, samochody, jakieś odgłosy maszyn i okazało się, że musieli naprawić wjazd, bo w zwykły dzień za duży ruch, pewnie też pracowali z własnej woli;)

• 1 month później...
  • 1 month później...

Mam TO !! Jupi !! PnB jest w moich rękach :)

A teraz to trochę smutniejsze .... zaczniemy dopiero w przyszłym roku.... taka zapadła decyzja a to tylko dlatego, że najpierw trzeba skończyć poprzednią budowę czyli dom córki ;)

A może to i lepiej.... materiały zimową porą może będą ciut tańsze więc zacznę się zaopatrywać a z wiosny ruszymy z grubej rury ;)

Póki co to tutaj niewiele będzie się działo ale może nie tak, że nic.... hihi Najwyżej będę się chwalić nie swoimi rzeczami :p

Rób stan zero w tym roku, jak masz ekipę.

Zimą nie będzie problemu ze zwiezieniem i rostawieniem materiału, a wiosenne roztopy nie utrudnią czy nie uniemożliwią wjazdu materiału i prac. A jak pogoda i ekipia pozwolą, to i w lutym możesz działać dalej.

• 6 months później...

SZCZĘŚCIA W NOWYM ROKU !! To tak na początek ;)

No to ten..... wysłałam pierwsze zapytania w sprawie stali zbrojeniowej póki co..... no i już pierwsze oferty spływają powoli.

I tak póki co najtaniej mam taką propozycję: fi6 : 2,72 pln netto/kg=3,35 brutto (drut na strzemiona), fi10-fi25 : 2,51 pln netto/kg=3,09 brutto, strzemiona gotowe: 3,05 pln netto/kg=3,75 brutto

Wg projektu potrzebuję 1523,4kg prętów fi12 i fi14 i 240kg prętów fi6 na strzemiona lub tyleż samo kg strzemion gotowych. Łatwo obliczyć jaka będzie cena ostateczna.

Piszcie na co jeszcze zwrócić uwagę przy obliczeniach?? Czy na pewno wszystko jest w projekcie? A może doliczyć parę kilogramów?

• 1 month później...

No... to pierwszy zakup poczyniony :D .... stal zbrojeniowa kupiona..... faktycznie jest tak, że zimową porą ceny są niższe. Póki co moja czeka na kupie aż będzie można wjechać na działkę.... myślę, że to będzie gdzieś w maju :p

Bardzo się cieszę choć targają mną sprzeczne uczucia ..... czy damy radę .... czas pokaże ... trzymajcie kciuki ;)

• 1 year później...
  • 4 months później...
  • 2 weeks później...