marekrakow 10.01.2018 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Mam zrobioną wylewkę betonową na tarasie (grys, na tym beton bez żadnej izolacji) i chciałbym położyć na to płytki gresowe na kleju superelastycznym. Fachowiec powiedział, że będą odpadały, bo wilgoć w zimie będzie zamarzała i wysadzała płytki. Bardzo proszę o opinię i czy muszę jakoś dodatkowo przygotować to podłoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.01.2018 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Napiszę tak , nie tylko musisz ale to jest konieczne. A tak szczerze to nie widziałem jeszcze tak dobrze przygotowanego podłoża aby płytki nie odpadły Najlepiej jeśli możesz, zrób legary i ułóż deski kompozytowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 11.01.2018 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 NO tutaj to napisze swoje spostrzeżenia odnośnie desek kompozytowych......w skrócie to badziew jakich mało. Broń Boże nie ulegajcie obietnicom producentów że to takie super naj i w ogóle. Zrobiłem jeden taras i z innego materiału ławki do siedzienia ogrodowe teraz to nigdy bym nie doradzał tego materiału. Ławki były robione na kompozycie PP...deski pękaja od siadania w sumie, materiał jest miekki i nijak ewentualnych uszczerbków nie uzupełnisz. Taras zrobiłem. na materiale jednym z lepszych w Polsce na bazie PVC..deski odkształcają się po długości zanim je połozysz, są niesamowicie miękkie (palcami mozna je złamać), system mocowania na klipsy jest jaki jest pomijając fakt że potem deska opiera się nie powierzchnia ale punktowo na owych klipasch, zrobienie schodów wg. zaleceń technologicznych jest gorszym zlepkiem danych niż prace plastyczne w przedszkolu (to po prostu nie ma prawa sie trzymać). Pojawiły się deski kompozytowe III generacji z filmem powierzchniowym, są dużo twardsze ale to nadal ten sam badziew który chcą nam wcisnąć bo nie maja co robić z PP i PVC z odpadów. Do wątku mi się udało przy maksymalnej staranności utrzymać płytki nie odstające jakieś 6-7 lat (kładłem je jakoś w 2006 lub 2007 one nadal leżą ale każda jest pod spodem pusta). A wykonywałem wszystko najstaranniej jak mogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 11.01.2018 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Możesz podać jak wykonywałeś poszczególne warstwy tarasu? I czy masz spadek na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 14.01.2018 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Mając płytę betonową na tarasie musisz dać na to warstwę papy na lepiku jub termozgrzewalnej a następnie wylewkę betonową czyli jastrych o grubości 6 cm ze spadkiem 2% na zewnątrz .Na to dajesz jakąkolwiek hydroizolację np. dwuskładnikową Mapei a nastepnie swoje płytki gresowe na dobrym kleju elastycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts