Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt instalacji elektrycznej - założenia, weryfikacja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 158
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

te wszystkie to ogrzewanie C.O - kable grzejne ;)

Pokaż mi 3 fazowy który kosztuje mniej niż 500 zł ? :)

Np. ORNO OR-WE-505 nie całe 200zł ale są i tańsze;-) A jak chcesz całkiem tani to 50 parę zł licznik na ścianę. A zasilanie kabli grzewczych z jednej fazy to chyba taki sobie pomysł, jaka moc sumaryczna tych kabli?

A zasilanie kabli grzewczych z jednej fazy to chyba taki sobie pomysł, jaka moc sumaryczna tych kabli]

Obciążenie cieplne mam wyliczone na na 3600W ale z racji grzania w taniej taryfie trzeba będzie przewymiarować, i tu zależy czy wybiorę g12w czy g13, ale nawet na g12w powinno być ok jak zmienie zabezpieczenie główne z 25 na 32A.

Co do licznika to tu jest mały szkopuł, chciałbym żeby były 2 taryfowe, nie wiem jakie powinny być jak będzie taryfa g13? 3 taryfowe ? :D

Obciążenie cieplne mam wyliczone na na 3600W ale z racji grzania w taniej taryfie trzeba będzie przewymiarować, i tu zależy czy wybiorę g12w czy g13, ale nawet na g12w powinno być ok jak zmienie zabezpieczenie główne z 25 na 32A.

Co do licznika to tu jest mały szkopuł, chciałbym żeby były 2 taryfowe, nie wiem jakie powinny być jak będzie taryfa g13? 3 taryfowe ? :D

Ta, powinno, a jak to ma się do Twoich wyliczeń obciążenia faz. Co do grzania w taniej taryfie to w przypadku szkieleciora może się nie sprawdzić. Jak chce się mieć cuda trzeba płacić;-) Ostatecznie dorobisz sobie zliczanie na arduino;-) Chcesz grzać w taniej taryfie to jakiś zegar sterujący i po co licznik dwutaryfowy wtedy?