uciu 03.02.2018 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 (edytowane) Czesc, Szukam informacji jak osadzić odpływ liniowy w garazu... https://www.bielbet.pl/produkt/17,3/...ztucznego-130/ W wylewce jest przygotowane miejsce - przed wylewkami był osadzony styropian. Teraz muszę tam osadzić odpływ - widać to na fotce. Pod wylewką (także pod tym kawałkeim styropianu do wyciągnięcia) jest EPS200 - wytnę go w miejscu pod odwodnieniem. Teraz pytania: 1) osadzić odpływ na zwykłym betonie? 2) jak uszczelnić łączenie plastiku i betonu - czy boki odwodnienienia owinąć jakąś pianką i potem po jej wyciągnięciu dać w to miejsce jakiś uszczelniacz dekarski bo woda ściekała do korytka a nie do szczeliny, która pewnie kiedyć się zrobi? Ogólnie to o czym jeszcze pamiętać by tego nie zepsuć, by potem woda nie podciekała pod odpływ. Edytowane 3 Lutego 2018 przez uciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 07.02.2018 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 http://www.instalacjebudowlane.pl/7704-25-77-odwodnienia-liniowe-w-garazach-i-na-parkingach.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 07.02.2018 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 http://www.instalacjebudowlane.pl/7704-25-77-odwodnienia-liniowe-w-garazach-i-na-parkingach.html Dzięki, widziałem to - jest tam taki element jak masa uszczelniająca....to silikon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 07.02.2018 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Silikon, uszczelniacz dekarski lub masa uszczelniająca np. do dylatacji Soudaseal 240 FC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 25.12.2019 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2019 witam, temat odpływu liniowego w garażu również przedemną. W styczniu planuję kłaść podłogówkę i wylewki. Zastanawiam się jak zgrać poziom odpływu z docelowym poziomem 0 (po położeniu płytek w garażu)? czy może zostawić miejsce i po wylaniu betonu osadzić odpływ liniowy na odpowiedni poziom i zabetonować ? jaka powinna być kolejność prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 25.12.2019 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2019 Zostaw dziurę wypełnioną styropianem i potem osadz odpływ na jakiejs mocnej gotowej zaprawie betonowej z worka.Po bokach odpływu zrób szpachelką minimalną faze w swieżo zalanym betonie i potem wypełnisz to jakąś masą uszczelniajaco klejącą - no sikaflex 11fc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 25.12.2019 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2019 Dzięki, tak właśnie zrobię - będzie to najbezpieczniejsze, aby później złapać poziom z płytkami. Dokładnie zrobię tak jak na tym zdjęciu / artykule: https://receptynadom.pl/warto-robic-garazu-odwodnienie-liniowe/ (bo mam odpływ do kanalizy z boku przy bramie) jaki masz odpływ? kupowałeś gdzieś w naszych rejonach czy przez internet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 26.12.2019 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Kupowałem na allego firmy bielbet ten płaski model, wysoki na 50. Mam w nim zamontowany też syfon by nie śmierdziało.Z tym że jak mam podłączenie do kanalizy w dół wiec miałem jak go zamontować.Widziałem je też ma marketach ale cena była z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.12.2019 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Hmmm, tak wygląda podłącznie na dzikusa. Powinien być jeszcze przynajmniej separator oleju jak zawsze przy powierzchniach komunikacyjnych. Wiem, wiem w budownictwie indywidualnym to według was zbytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmix1 06.09.2024 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2024 On 12/26/2019 at 10:33 AM, uciu said: Kupowałem na allego firmy bielbet ten płaski model, wysoki na 50. Mam w nim zamontowany też syfon by nie śmierdziało. Z tym że jak mam podłączenie do kanalizy w dół wiec miałem jak go zamontować. Widziałem je też ma marketach ale cena była z kosmosu. Witam, z ciekawości - jak masz uszczelniony ten syfon, żeby zapachy się nie przedostawały? Zakupiłem syfon do odpływu z opływem dolnym, gdzie się go osadza, jednak nie ma tam żadnej uszczelki. Widzę, że pomiędzy syfonem a odpływem na obwodzie jest szczelina przez którą będą wydostawać się zapachy 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wnikający 09.09.2024 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2024 (edytowane) Dokładnie, te wszystkie odpływy liniowe to proteza. Ja mam go zaniżonego w stosunku do poziomu posadzki, płytka 30 schodzi ok 1/2 cm do niego w koperte. W innym budynku robiłem odpływ z poziomem ale to się nie sprawdza bo źle się zgarnia. Te odpływy są z reguły do zewnątrz - swój składałem na klej do szyb samochodowych - jest znacznie lepszy niż jakikolwiek silikon budowlany który i tak skruszeje i puści. Syfonu nie mam, za to mam wydrukowaną kratkę na drukarce 3d a odpływ jest poprowadzony do rynny do drenu rozsączającego deszczówke. Kratkę musiałem drukować bo żaden producent nie oferuje rozwiązań "systemowych". Do kanalizacji nie ma tego sensu pchać, chyba że ktoś ma wystarczająco poziomu, żeby od dołu przykręcić albo jakiś dobry syfon z membraną, albo jeszcze uda mu się zrobić Ske ale wtedy wiadomo, że trzeba podlewać wodą bo jak podeschnie to śmierdzi. I nie wiadomo czy oczyszczalnia polubi się z takimi ściekami. Edytowane 9 Września 2024 przez Wnikający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts