Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ekipa budowlana zamurowała jajka w ścianach POMOCY!!!!

Recommended Posts

Witam, jak w tytule nowy problem na budowie. Początek problemów z ekipą budowlana jest na forum http://forum.muratordom.pl/showthread.php?344469-Niezawibrowany-beton-w-lanych-lukarnach-pro%C5%9Bba-o-opinie&p=7613902#post7613902

niestety w dniu dzisiejszym po spotkaniu z kierownikiem i wykonawcą i nieodebraniu wieńca i lukarn lanych prze kierownika ekipa zabrała się z budowy pozostawiając po sobie ślad w postaci zamurowanych jajek. Z góry dziękuje za wszystkie wpisy w postaci trzeba było się nie czepiać i zapłacić......

Jeśli ktoś chce doradzić i podpowiedzieć rozwiązanie konfliktu każdą odpowiedz na post wezmę pod uwagę.

Zgłosiłem policja nic nie zrobi mogę wystąpić do sądu na drodze cywilnej. Kierownik nie odebrał tych lukarn mam dość budowy i chyba straciłem resztki zaufania do budowlańców

No ale co kierownik radzi, w końcu techniczni on za to odpowiada nie Ty.

Edit: W sumie to nie sam masz problem ale i kierownik. Nie daj sie mu zepchnąć do roli ofiary....... bo to jego obowiązek dopilnować robót. Jak się uprzesz naprawisz to z OC kierownika.

Edytowane przez jajmar

Wrzuć namiary na firmę na czarną listę razem z fotkami (i tych raków, i jajek) i opisem sytuacji.

Zgłoś formalnie sprawę policji (nie tylko patrol, który może nawet notatki nie sporządził). Nie po to, że coś z tym zrobią. Nie licz na to. Ale żebyś miał ślad, że coś się wydarzyło (to na okoliczność, gdyby wykonawca chciał się sądzić o wynagrodzenie, którego nie dostał jak rozumiem, za co należą Ci się gratulacje).

Przygotowując się na wojnę możesz (chyba?) nasłać na samego siebie kontrolę z PINB. Też dla śladu, co było nie tak i to z urzędowymi podpisami i pieczęciami. TO DOKŁADNIE OBGADAJ Z KIERBUDEM, żeby sobie więcej pożytku przysporzyć, niż kłopotów. Mam nadzieję, że pinb wyda zalecenia, które i tak chcesz wykonać. Pytanie czy jeszcze jakiejś kary nie dorzuci.

No i rozglądaj się za nową ekipą.

Nie wiem czy autor wątku ma czas na czekanie i chodzenie po sądach.

Jeśli nie bardzo, to podałabym dane tych "budowlańców" na czarnej liście, rozebrałabym budynek z oc kierownika i stawiała z nową ekipą.

Jeśli ma czas, to pismo z nadzoru mogłoby pomóc w sprawie sądowej przeciwko tej "ekipie". No ale tu jest potrzebne współdziałanie inwestora, kierownika i dużo czasu oraz cierpliwości...

Jeśli nadzór każe rozebrać, to znaczy że budynek nie spełnia norm, a jeśli nie spełnia norm i został zbudowany niezgodnie z wymogami to za co inwestor ma płacić?

Nie wiem jak można doprowadzić do takiego stanu nowo budowany dom, żesz %$@) nóż mi się otwiera gdy patrzę na zdjęcia :sick:

• 2 weeks później...