HOH81 26.02.2018 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Witam. Mam problem z ułamaną częścią odpowietrznika kaloryfera, najlepiej widać to na załączonym zdjęciu. Ma ktoś pomysł w jaki sposób odpowietrzyć kaloryfer bez wymiany odpowietrznika? Czy można odkręcić kluczem odpowietrznik w celu odpowietrzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 26.02.2018 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Można, złap kombinerkami i albo odkręcisz i odpowietrzysz albo urwiesz i wtedy sprawa z wymianą jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HOH81 26.02.2018 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Masz na myśli odkręcenie tego co zaznaczyłem na czerwono na zdjęciu poniżej czy po prostu odpowietrznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 26.02.2018 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Aby odpowietrzyć kreci się tym w środku "śrubką" nie tym białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HOH81 26.02.2018 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Wiem, wiem. Kupiłem odpowiedni "klucz" do odpowietrzników, ale okazuje się że nie dość że kawałek jest ułamany to jeszcze jest tak przykręcony, że nie sposób nic zrobić nawet kluczem...Klucz niby łapie, ale przekręcić się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 26.02.2018 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 No to "one way ticket" - złap kombinerkami i albo pójdzie albo urwiesz ten pozostały kikut i wtedy decyzja co do wymiany prosta. Jak nic nie przyrdzewiało to spokojnie to się odkręca płaskim śrubokrętem, kluczyka nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 26.02.2018 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Jak masz zawory odcinające na tym kaloryferze, to wymień odpowietrznik. Groszowa sprawa i chwila zabawy.Jak nie masz możliwości odcięcia to robi się problem. Jak to w bloku, to kontaktowałbym się z hydraulikiem wspólnoty/spółdzielni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vegard 26.02.2018 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Dokładnie też bym to tak zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HOH81 26.02.2018 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Kompletnie się nie znam na tym, więc po prostu załączę zdjęcia. Czy w tym przypadku można zamknąć dopływ? Rura w górę jest tylko na wysokość pół metra bo to ostatnie piętro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 26.02.2018 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 a na tej rurce do góry nie masz odpowietrzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HOH81 26.02.2018 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Tak to wygląda z góry Widziałem na youtube filmik gdzie po zakręceniu tego zaworu regulacyjnego przy grzejniku koleś luzował kluczem śrubę od strony grzejnika i w ten sposób odpowietrzał. Czy ten regulator jest zaworem odcinającym? Wyraźnie słychać po zakręceniu że woda nie płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 26.02.2018 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Owszem, zamykasz głowicą na górnej rurce. Ale masz jeszcze dolną - na niej brakuje zaworu i będzie się lało. Rozmawiaj ze wspólnotą/spółdzielnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.02.2018 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Kompletnie się nie znam na tym, więc po prostu załączę zdjęcia. Czy w tym przypadku można zamknąć dopływ? Rura w górę jest tylko na wysokość pół metra bo to ostatnie piętro.[ATTACH=CONFIG]408203[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]408204[/ATTACH] Zdjęcie pierwsze - zawór na dopływie. Zdjęcie drugie - brak zaworu na odpływie czyli kaloryfera nie odetniesz od wody. Zdjęcie z #11 to odpowietrznik pionu czyli odpowietrzając pion odpowietrzysz kaloryfer i ułamany odpowietrznik nic cie nie obchodzi, gdyż masz to szczęście że mieszkasz na najwyższej kondygnacji. Filmik na yotubie na który się powołujesz to jakieś jaja, to nie jest instruktaż. Masz watpliwości to wezwij konserwatora ze spółdzielni, bez łaski powinien przyjść gdyż opłacasz go w czynszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HOH81 26.02.2018 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Dzięki wielkie za odpowiedź. Jak taki odpowietrznik na końcu rury użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 26.02.2018 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 To jest automat sam powinien działać bez ingerencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HOH81 26.02.2018 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Skoro tak, to wygląda jakby też był uszkodzony, bo nie widzę żeby robił różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 26.02.2018 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Ale co ma robić? A tak w ogóle w czym problem masz zimny ten kaloryfer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HOH81 26.02.2018 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 (edytowane) Tak, około połowa żeberek grzeje. Chyba faktycznie po prostu skontaktuję się ze spółdzielnią. Edytowane 28 Lutego 2018 przez HOH81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anatolijo 01.03.2018 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Ja po prostu kupiłem nowy kaloryfer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts