Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

System ogrzewania - ważny wybór

przemty

Recommended Posts

Witam i tu Ci "asolt" powiedział prawdę .Jak będziesz grał wszystkowiedzącego to wysłucha Cie albo oleje bo cie skapnie o wujku G....

A jak powiesz o co ci chodzi i co chcesz to ci to wyceni i przedstawi jakie obiegi jakie długie pętle i któe kotły proponuje itd.

Pozdrawiam

No właśnie nie chce być alfą i omegą bo doskonale wiem, że najgorzej człowiek na tym wychodzi.

Tak jak zapisałes,aby z kimś sensownie rozmawiać to trzeba wiedzieć co się chce i właśnie po to powstał ten temat. Dzięki wam wiem o czym rozmawiać z instalatorem że prosta instalacja ogólnie jest możliwa i że zarówno kocioł 12KW jak o 20 kW sprawdza się

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie rób sam, za dużo zabawy. Ja zleciłem asoltowi. Ale możesz zlecić komuś innemu. Koszt nieduży a możesz posterować np grubością styropianu w zależności od wyniku jaki oczekujesz.

Tak z ciekawości, dlaczego nie wierzyć wynikowi z projektu?

Edytowane przez przemty

Tak z ciekawości, dlaczego nie wierzyć wyników z projektu?

Podpisał się chociaż ktoś pod tym? To jet liczone na kolanie często kreatywnie, żeby spelnić wymagania formalne. Do tego zmienisz pewnie materiały, wymiary okien, ustawienie względem stron swiata i inne drobiazgi.

Bezpośrednio pod wynikiem nie ale ktoś w końcu podpisuje się pod projektem więc albo wierzyć albo nie wierzyć...

Ale wiem o co chodzi...

Wynik OZC z projektu jest tak samo wiarygodny jak kocioł 24kW w nim zaproponowany.

Pomyśl że ktoś te biura sponsoruje, i w teczuszce razem z projektem dostaniesz kilogram dodatkowej makulatury.

Lekarz daje receptę na konkretny lek z firmy która mu zafundowała szkolenie na Karaibach i przy tym jeszcze proponuje udać się do konkretnej apteki w której ma udziały a Biuro Projektowe poleca kotły jednego konkretnego producenta.

Potrzebuję Waszej pomocy.

Nowy dom 125 m2 z poddaszem użytkowym - najprawdopodobniej wszędzie damy podpodłogówkę (ale to jeszcze rozważamy) i potrzebujemy wybrać kocioł jednofunkcyjny kondensacyjny. Chciałbym aby kocioł był sterowany pogodowo + czujniki/sterowniki w punkcie centralnym parteru i poddasza.

Z racji, że teraz mam przepływowego Termeta z którym nie mam problemów to naturalnym dla mnie było skierowanie swych kroków stronę tej marki a dokładnie kocioł Crystal II lub Gold Plus. Jednak jak czytam różne opinie to już ten wybór nie jest dla mnie taki oczywisty.

Jaki model kotła kondensacyjnego polecacie - a moze jednak zostać przy Termecie - wybór pomiedzy Viessman, Vaillant, Termet, Immergas, Junkers ?

Czy takie sterowanie jak napisałem będzie właściwe czy inaczej to rozwiązać i jak?

Witam,

Jeżeli zastanawia się Pan nad wyborem gazowego kotła kondensacyjnego do budynku o powierzchni 125 m2, gorąco polecam kotły z rodziny Cerapur marki Junkers-Bosch. Urządzenia te charakteryzują się wysokiej jakości wykonaniem oraz kompaktowymi wymiarami. Kotły wyposażone są w najnowszy panel sterowania Bosch Heatronic, współpracujący z regulatorem pogodowym lub regulatorem umieszczonym w pomieszczeniu.

W sprawie doboru odpowiedniego kotła zachęcam do kontaktu z Autoryzowanym Instalatorem marki Junkers. Nasi specjaliści doradzą w doborze, jak również wykonają montaż. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl znajduje się wyszukiwarka instalatorów w zależności od miejsca zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810.

Więcej informacji o naszych kotłach można znaleźć na stronie internetowej: http://www.junkers.pl/produkty/kotly/kotly-kondensacyjne/.

Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.

Pozdrawiam,

Konsultant marki Junkers - Bosch