pershing1899op.pl 03.09.2018 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2018 Kolejny raz zle trafiłeś, żonaty i w dodatku mam dziecko. Twoja intuicja Ciebie zawodzi kolejny raz.400 zł na fajki, a martwi się ekologia i patrzy czym sąsiedzi pala w piecach. Dobry z Ciebie hipokryta.Jak wam się opłaca to bardzo się z tego cieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.09.2018 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2018 Kolejny raz zle trafiłeś, żonaty i w dodatku mam dziecko. Twoja intuicja Ciebie zawodzi kolejny raz. 400 zł na fajki, a martwi się ekologia i patrzy czym sąsiedzi pala w piecach. Dobry z Ciebie hipokryta. Jak wam się opłaca to bardzo się z tego cieszę. Martwię się,że mi syf z kominów na parapety leci,tego nie było w mieście. Przed budową starałem się wybrać najtańsze ogrzewanie bo nie lubię bezsensu przepłacać,takim było ogrzewanie prądem a nie gazem ziemnym dlatego jak mówiłem gaz został przed działką. I pomimo,że jest tam w nowych domach leci syf z komina i słyszę narzekania że drogo i że nie możliwe że na ogrzewanie i cwu zużywam rocznie 3300kWh za 1000zl To jest chore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.09.2018 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2018 Kto nie spróbuje ten się nie przekona. I tyle w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 04.09.2018 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 To jest chore. Chore to jest że wydajesz 400 na papierosy ale pralka po nocach buczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.09.2018 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 (edytowane) Chore to jest że wydajesz 400 na papierosy ale pralka po nocach buczy Wydaję bo lubię ale pralka buczy w wolny od pracy dzień czyli w sobotę. Używamy czegoś takiego jak kosz na brudną bieliznę. Jak nie znasz czegoś takiego i nie wiesz jak wygląda to na zdjęciu masz obok pralki... Dom to nie więzienie i nie orka. Poza tym bic się o parę groszy ? To jedynie grzejacy weglem potrafią bo to oni wydają dużo kasy na opał. Edytowane 4 Września 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 04.09.2018 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Wydaję bo lubię Nie podoba mi się to że będę opłacał skutki Twojego bezmyślnego palenia papierosów. Nazywasz ludzi ciemnogrodem a sam nie rozumiesz prostych rzeczy. Kurz na parapecie Ci przeszkadza a smoła w płucach już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 04.09.2018 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Niektórzy ludzie z forum szukają oszczędności tam, gdzie nie powinni. Pal dalej fajki Panie hipokryto, na zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.09.2018 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Niektórzy ludzie z forum szukają oszczędności tam, gdzie nie powinni. Pal dalej fajki Panie hipokryto, na zdrowie. Palę dalej bo sprawia mi to przyjemność a wiadomo,że za przyjemności się płaci Co innego jest koszt eksploatacji domu,montaż przyłącza gazu do domu uważam za bezsens bo skoro już prąd tam jest. Tak czy nie ? Podobnie jest ze stawianiem komina czy wydzieleniem specjalnego pomieszczenia na kotłownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 04.09.2018 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Poza tym bic się o parę groszy ? To jedynie grzejacy weglem potrafią bo to oni wydają dużo kasy na opał. [ATTACH=CONFIG]418268[/ATTACH] Pitolisz głupoty ja walczę o każdy grosz bo tak już mam. Za rok twojego palenia ja palę 3,5 sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.09.2018 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Pitolisz głupoty ja walczę o każdy grosz bo tak już mam. Za rok twojego palenia ja palę 3,5 sezonu. To powiem inaczej,przez te 25 lat palenia dobre auto poszło z dymem lub połowa domu.... Ale jakoś nie panikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 04.09.2018 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 (edytowane) Ja nawet dzieciaka uczę że ma w szkole zrobić siku przed wyjściem aby w domu od razu nie robiła. 200 spłukań rocznie to 8zł Jest ktoś lepszy?? Też mały domek letniskowy puściłem z dymem z perspektywy czasu to była głupota. Edytowane 4 Września 2018 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 04.09.2018 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 O cholera, to dziennie przepalam prawie dwuletnie spłukiwanie sracza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 04.09.2018 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Ja nawet dzieciaka uczę że ma w szkole zrobić siku przed wyjściem aby w domu od razu nie robiła. 200 spłukań rocznie to 8zł Jest ktoś lepszy?? Też mały domek letniskowy puściłem z dymem z perspektywy czasu to była głupota. To jeszcze niech żona zawsze wykapie się u kochanka jak wraca ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 04.09.2018 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Nie win jak ona ale ja zawsze u drugiej się kąpie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 04.09.2018 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Ja nawet dzieciaka uczę że ma w szkole zrobić siku przed wyjściem aby w domu od razu nie robiła. 200 spłukań rocznie to 8zł Jest ktoś lepszy?? . hahahahahah . Urodzić się Twoim dzieckiem to musi być niebywałe szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 04.09.2018 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 A ja piore w rzece za dnia, bo taniej. I nic mi w nocy nie buczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 05.09.2018 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Sami muzycy widzę ż wyczulonym słuchem się tu udzielają. Lodówkę też pewnie na noc włączacie albo wystawiacie na dwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 07.09.2018 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2018 W naiwności swej pomyślałem, że mała pompa ,to mniejsze koszty i zapytałem o wycenę splitów. 28-31 tysięcy za pompki 5-7kW z montażem i osprzętem kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 07.09.2018 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2018 A ja mam takie pytanie większość ładują PC znacznie przewymiarowane czy najekonomiczniej nie wyjdzie pompka szyta na miare??Powiedzmy kupujemy taką 5kW i grzejemy w taniej dopóki warunki pozwalają a jak przyjdą już "mrozy" to 24h? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 07.09.2018 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2018 A ja mam takie pytanie większość ładują PC znacznie przewymiarowane czy najekonomiczniej nie wyjdzie pompka szyta na miare?? Powiedzmy kupujemy taką 5kW i grzejemy w taniej dopóki warunki pozwalają a jak przyjdą już "mrozy" to 24h? Jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach. To zależy od tego jakie masz wyceny na urządzenia szyte na miarę i te przewymiarowane, a także czy zamierzasz wykorzystywać tanią taryfę czy tylko i wyłącznie G11 (takich jest większość) Z własnego doświadczenia - 7,6kw kosztowała mnie swego czasu 500zł więcej niż 5,9kw...(sprawdziłem na stronie producenta, ceny są wyższe, ale ta różnica jest bardzo podobna) Kiedyś bardzo popularna była szkoła niedowymiarowania mocy PC - zalecało się dobierać na 90% zapotrzebowania - ale to były inne czasy i każdy dodatkowy 1kw mocy urządzenia kosztował olbrzymie pieniądze...Potem pojawiły się tanie polskie gruntówki i zaczęło się przewymiarowanie i grzanie w taniej taryfie...potem pojawiły się PC p-w i znowu się trochę pozmieniało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts