Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wycena robocizny płytki i panele

tre_k

Recommended Posts

Cześć, mam mieszkanie 38m2, chcę je wykończyć. W roboty budowlane wchodzą: Płytki: łazienka 4,7 m2 podłoga, płytki do sufitu, przedpokój ok 2,5 m2 tylko podłoga, kuchnia 5,10 m2 podłoga plus na 2 ściany pasek płytek między meble ok 5m2 płytek. Panele: pokój 15,24 m2 panele, drugi pokój 10 m2 panele, czyli ok 26 m2 paneli. Łazienka z ,,białym montażem". plus mała ścianka aby zabudować lukę za wanną. Mam wstępną wycenę i zastanawiam się czy to dobra oferta? Za robociznę ok 5 tys. zł. Jak uważacie?

Najpierw patrz na jakość, potem na terminy. Zbierz przynajmniej ze trzy oferty i wybierz najlepszą jakość i termin odrzucając znacząco odstające od pozostałych (ale dokładnie sprawdź zakres).

Na podstawie podanych danych pewnie nikt nie wyceni. Nie wiemy, czy płytki to 10x10, czy 100x50, ile szlifowania na 45* (czy może listwy), ile pracochłonnych drobiazgów, których inwestor nie zauważa.

5 tys, za taki zakres prac to powinna zapalić się lampka ostrzegawcza. Oferta dobra ale czy będziesz zadowolony , proponuję podpisanie umowy gdzie będzie kosztorys, zakres prac i termin zakończenia bo może się okazać że z 5tys zrobi się 15tys, termin będzie się przeciągał w nieskończoność.

• 2 weeks później...
Cześć, mam mieszkanie 38m2, chcę je wykończyć. W roboty budowlane wchodzą: Płytki: łazienka 4,7 m2 podłoga, płytki do sufitu, przedpokój ok 2,5 m2 tylko podłoga, kuchnia 5,10 m2 podłoga plus na 2 ściany pasek płytek między meble ok 5m2 płytek. Panele: pokój 15,24 m2 panele, drugi pokój 10 m2 panele, czyli ok 26 m2 paneli. Łazienka z ,,białym montażem". plus mała ścianka aby zabudować lukę za wanną. Mam wstępną wycenę i zastanawiam się czy to dobra oferta? Za robociznę ok 5 tys. zł. Jak uważacie?

Jak na Wrocław to robocizna za pól darmo.

Sama łazienka 4,7m2 podłogi to około 30m2 płytek do ułożenia dodatkowo wiele docinek. Poproś o informację gdzie robił żeby sprawdzić czy polecają czy też nie.