Pod 02.03.2018 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Jak wasze bramy automatyczne radzą sobie z mrozami? czy siłownik jest w stanie przesunąć w pełni samodzielnie brame przy -15C na zewnątrz? Przyznam że mój w temperaturze mniejszej niz -5C zaczyna mieć kłopoty i musze mu pomagać własymi ręcoma. Brama 4.5metra, wypełnienie profile stalowe więc jest cięzka. Drugie pytanie czy smarujecie koło zębate? Moj montażysta to raczej odradzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 02.03.2018 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Działa, działa... 5 metrowa brama działa bez zarzutu od tygodnia w temp -13/-14 C. Bieżnie są smarowane 2 razy w roku. Same koło zębate nie jest smarowane, faktycznie monter odradzał. Ale piasek i tak wchodzi i skrzypi na rolkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.03.2018 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Działa b.z. Pszerzę pytanie: Jakie macie rezerwy na wypadek braku zasilania? Wracasz do domu światła brak i hopka przez płot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.03.2018 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Dzisiaj przy -24*C, brama panelowa 5,20 wolniej, ale dobrze Faac 1000 przesuwna ciężka ok 300 kg Facc 741 normalnie, popiskuje jak zwykle, ale daje sobie radę - otwierają się równocześnie więc żadna się nie spóźnia. Nie smaruję niczym bo nie wolno...tylko odśnieżam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.03.2018 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 (edytowane) Działa b.z. Pszerzę pytanie: Jakie macie rezerwy na wypadek braku zasilania? Wracasz do domu światła brak i hopka przez płot? UPS komputerowy w obwodzie zasilania bram 1x350W bez problemu otwiera i zamyka obie ale nie równocześnie...tutaj trzeba się pilnować z przyciskami ale widać, że nie ma prądu, bo nie chcą się otwierać. Pojedynczo ups daje radę. Jest to tak sporadyczne, że niezauważalne (brak prądu). Edytowane 2 Marca 2018 przez CityMatic uzupełnienie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 02.03.2018 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Działa b.z. Pszerzę pytanie: Jakie macie rezerwy na wypadek braku zasilania? Wracasz do domu światła brak i hopka przez płot? A kluczyk do siłownika i przesunięcie ręczne, podobnie brama garażowa - sznurek w dół i otwieranie ręczne. UPS? No chyba, że okolica z częstymi zanikami napięcia i awariami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 02.03.2018 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 Działa b.z. Pszerzę pytanie: Jakie macie rezerwy na wypadek braku zasilania? Wracasz do domu światła brak i hopka przez płot? Taa, najlepiej o tyczce. Otwieramy ręcznie, ot co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 02.03.2018 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 (edytowane) Ostatni raz prądu dłużej niż 15 minut nie było chyba z 3 lata temu... ups... bez jaj Wydaje mi się ze u mnie problemem są niedopasowane wozki. Brama przechyla się w kierunku otwierania o kilka cm przy pełnym otwarciu. Tak chyba nie powinno być. Ile jest dopuszczalne ? Edytowane 2 Marca 2018 przez Pod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.03.2018 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2018 A kluczyk do siłownika i przesunięcie ręczne, podobnie brama garażowa - sznurek w dół i otwieranie ręczne. UPS? No chyba, że okolica z częstymi zanikami napięcia i awariami.... Spoko, kluczyk do siłownika mam spięty razem z kluczami i domownicy ćwiczyli, lecz wygodne to nie jest. Niby trafo blisko, ale bywaja jakies awarie lub przełączania na średnim lub wysokim. Ostatnio ze trzy razy sie trafiło:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 03.03.2018 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 Brama 5 metrów chodzi aż miło. Fakt smaruję prowadnicę,listwę tawotem 1x do roku po mimo zakazu montażysty. Brama ma z 4 lata i nic. Jak to mówią kto smaruje ten jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.03.2018 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 To raczej nie chodzi o poślizg, ale o opory tarcia co nie znaczy że jeśli Ty smarujesz to jest dobrze. Nie smaruje się ze względu na kurz i piach który dla przekładni jest zabójczy, a który do smaru się lepi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 04.03.2018 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Stosuję smar grafitowy. Na pewien czas zabezpiecza to listwę od przylepiania się piasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 04.03.2018 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 (edytowane) Dwuskrzydłowa brama kuta. Siłowniki Elektrobim ETM-01 (moje filmy) Latohttps://drive.google.com/file/d/1AsmLDq8-6Sfjjp5B1BBVxf6Z7QbG-vjL/view?usp=sharing Zima -3 st.https://drive.google.com/file/d/1WBj7iT6a3GKzm6SyEnhgeHsx5xGARwt7/view?usp=sharing Zima -13,5 st.https://drive.google.com/file/d/1q3KfBbMmbsV4xPGdvOZsvY_HaXP1WSty/view?usp=sharing W tą zimę najniższa temperatura jaką zanotowałem rano o 4:30 jak otwierałem bramę to -21. Otwierała się dużo wolniej ale bezawaryjnie już od roku. Instalacje całą wykonałem sam, a fachowcem nie jestem. Edit: Aha, siłowniki smaruję silikonem w sprayu. Nie łapią syfu. Edytowane 4 Marca 2018 przez eliks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 04.03.2018 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Ja przy mojej bramie skrzydłowej nie widzę różnicy w otwieraniu, czy to lato czy zima. Napęd Nice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 04.03.2018 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Tak, z tym że moje siłowniki otwierają przy -22 tak samo szybko jak twoje przy +22 i kosztują połowę tej kwoty, którą zapłaciłes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 04.03.2018 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Tak, z tym że moje siłowniki otwierają przy -22 tak samo szybko jak twoje przy +22 i kosztują połowę tej kwoty, którą zapłaciłes. Zamontowałem taki napęd jaki mi pasował. Poza tym, co Twój wpis wnosi do wątku? Kupileś taki i szanuję Twój wybór. Ja wychodzę z założenia, ż co jest tanie to jest drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 04.03.2018 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Wątek jest o działaniu bram na mrozie, więc się tyczy. I wiem o czym mówisz, biednego nie stać na tanie rzeczy można by powiedzieć, ale zrobiłem mały research tej firmy ze Starogardu i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 04.03.2018 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Wątek jest o działaniu bram na mrozie, więc się tyczy. I wiem o czym mówisz, biednego nie stać na tanie rzeczy można by powiedzieć, ale zrobiłem mały research tej firmy ze Starogardu i jestem bardzo zadowolony. Skoro jesteś zadowolony to bardzo dobrze. O to w sumie każdemu chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 08.03.2018 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Dwuskrzydłowa brama kuta. Siłowniki Elektrobim ETM-01 (moje filmy) Lato https://drive.google.com/file/d/1AsmLDq8-6Sfjjp5B1BBVxf6Z7QbG-vjL/view?usp=sharing . To jest film w normalnym tempie? Jeśli tak, to te siłowniki "zabijają" inne markowe... Szukam czegoś na wiosnę i do tej pory myślałem o faac, nice lub czymś podobnym, ale widzę, że trzeba się przyjrzeć temu elektrobimowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 08.03.2018 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 To jest film w normalnym tempie? Jeśli tak, to te siłowniki "zabijają" inne markowe... Szukam czegoś na wiosnę i do tej pory myślałem o faac, nice lub czymś podobnym, ale widzę, że trzeba się przyjrzeć temu elektrobimowi. Czy brama musi otwierać się w ekspresowym tempie? Sprawa dyskusyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts