mistalova 08.03.2018 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Oczywiście, że tak. Tempo otwierania bramy jest zdecydowanie najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 10.03.2018 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Słuchajcie, mi zależało na bezawaryjnym i szybkim działaniu. Wjeżdżam z głównej na posesję, a tempo otwierania bramy jest takie, że zwolnie i wjeżdżam bez zatrzymywania się. Poczytajcie sobie o tych siłownikach, zobaczycie ze na prawdę same z siebie się nie psują, poza tym genialna centrala i siłowniki nie wymagające ograniczników krańcowych a przy styku działa przeciążeniówka i odłącza prąd. Ja jeszcze dokupowałem klawiaturę szyfrową bezprzewodową i wszystko działa bardzo dobrze. https://www.elektrobim.pl/sklep/naped-do-bramy-dwuskrzydlowej-200kg-i-3m-etm-01/ Poza tym jak pisałem, u mnie codziennie jest kilkanaście cykli otwierania obu skrzydeł i całe te mrozy chodziło od 5:15 rano jak wychodze do pracy. Najniższa temperatura rano to -22. Co 3 m-ce siłowniki i zawiasy bramy smaruję silikonem w sprayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 10.03.2018 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Czy brama musi otwierać się w ekspresowym tempie? Sprawa dyskusyjna. Bez przesady. Dziecko lub pies się pokaże w zasiegu bramy i co ? Chcesz nagłowek w gazecie? Kupisz następne ? Ludzie , myślcie ! To nie boli i nie jest zakazane. Jeszcze nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 10.03.2018 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 No proszę Cię, człowiek z taką ilością postów pisze takie głupoty. Po pierwsze masz fotokomorki, po drugie to nie gilotyna a po trzecie siłę otwierania można spokojnie wyregulować że nogą zatrzymasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 10.03.2018 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Bez przesady. Dziecko lub pies się pokaże w zasiegu bramy i co ? Chcesz nagłowek w gazecie? Kupisz następne ? Ludzie , myślcie ! To nie boli i nie jest zakazane. Jeszcze nie jest. Fotokomórki są? Są. Przeciążeniówka jest? Jest. Testowa!em na własnym aucie, skrzydło bramy po dobiciu do drzwi samochodu otworzyło się z powrotem, czyli o co Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 10.03.2018 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Wasze dzieci (krótko je macie jeśli nie znacie dziecięcych pomysłow) , wasze psy, wasza sprawa. Pa, pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 10.03.2018 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Wasze dzieci (krótko je macie jeśli nie znacie dziecięcych pomysłow) , wasze psy, wasza sprawa. Pa, pa. Co Ty pierniczysz z tymi dziećmi? O co Ci chodzi, tak ogólnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 10.03.2018 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Wasze dzieci (krótko je macie jeśli nie znacie dziecięcych pomysłow) , wasze psy, wasza sprawa. Pa, pa. A jeśli chodzi o dzieci to odwal się od moich i czep się swoich, jeśli je masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 10.03.2018 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Ja słyszałem o atakach psów na dzieci, ale żeby brama dziecku coś zrobiła to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 10.03.2018 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Mnie to powiewa, lecz może komuś się przyda zanim nie będzie za późno:https://www.tvn24.pl/katowice,51/myszkow-brama-automatyczna-przygniotla-2-5-letniego-chlopca,677606.htmlhttp://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-brama-wjazdowa-przygniotla-2-5-letnie-dziecko-trwa-dochodzen,nId,2278006http://forum.muratordom.pl/showthread.php?46640-Fotokom%C3%B3rka-w-bramie-niezb%C4%99dna-czy-dodatek #6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 14.03.2018 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Ja słyszałem o atakach psów na dzieci, ale żeby brama dziecku coś zrobiła to nie. Usłyszałeś w #30 i co? Cós taka cisza zaległa:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 14.03.2018 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Cisza bo nie ma sensu dyskusja z Tobą. Prędzej ci pies dziecko zaatakuje niż brama przygniecie psa lub dziecko. Mam ci linki powstawiać jak ludzie poślizgują się w łazience i zabijają o kant wanny czy wychodzą z domu i przygniata ich drzewo? To tego typu dyskusja więc nie będę dłużej z Tobą tego wątku ciagnął. W poście #25 masz wszystko opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 14.03.2018 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Masz rację. Prasa kłamie. Net też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts