Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak działa wasza brama przy mocno minusowej temperaturze?

Recommended Posts

Słuchajcie, mi zależało na bezawaryjnym i szybkim działaniu. Wjeżdżam z głównej na posesję, a tempo otwierania bramy jest takie, że zwolnie i wjeżdżam bez zatrzymywania się. Poczytajcie sobie o tych siłownikach, zobaczycie ze na prawdę same z siebie się nie psują, poza tym genialna centrala i siłowniki nie wymagające ograniczników krańcowych a przy styku działa przeciążeniówka i odłącza prąd.

Ja jeszcze dokupowałem klawiaturę szyfrową bezprzewodową i wszystko działa bardzo dobrze.

https://www.elektrobim.pl/sklep/naped-do-bramy-dwuskrzydlowej-200kg-i-3m-etm-01/

Poza tym jak pisałem, u mnie codziennie jest kilkanaście cykli otwierania obu skrzydeł i całe te mrozy chodziło od 5:15 rano jak wychodze do pracy. Najniższa temperatura rano to -22. Co 3 m-ce siłowniki i zawiasy bramy smaruję silikonem w sprayu.

Bez przesady. Dziecko lub pies się pokaże w zasiegu bramy i co ? Chcesz nagłowek w gazecie? Kupisz następne ? Ludzie , myślcie ! To nie boli i nie jest zakazane. Jeszcze nie jest.

Fotokomórki są? Są. Przeciążeniówka jest? Jest. Testowa!em na własnym aucie, skrzydło bramy po dobiciu do drzwi samochodu otworzyło się z powrotem, czyli o co Ci chodzi?

Cisza bo nie ma sensu dyskusja z Tobą. Prędzej ci pies dziecko zaatakuje niż brama przygniecie psa lub dziecko. Mam ci linki powstawiać jak ludzie poślizgują się w łazience i zabijają o kant wanny czy wychodzą z domu i przygniata ich drzewo? To tego typu dyskusja więc nie będę dłużej z Tobą tego wątku ciagnął. W poście #25 masz wszystko opisane.