mth27 16.03.2018 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Witam, Prosze o informacje. Jestem w trakcie sprzedazy dzialki. Dzialka podzielona jest na 3 czesci, posiada dwie ksiegi wieczyste - jedna ksiega na droge (jedna dzialka), oraz druga ksiega na dzialke 2ga i 3cia. Obecnie dzialke checmy sprzedac, jednak zastanawiam sie kto powinien pokryc koszty wyrysow z rejestru gruntow i ile ich jest potrzeba. Powiedziano mi, ze 3 mapki. Czy majac takie dzialki przy podpisaniu umowy z notariuszem musze pobrac 3 wyrysy? Nie wystarczylby jeden? M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 10.04.2018 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 To jest kwestia umowna. U mnie tak było, że umówiłem się ze sprzedającym, że to on wyciągnie wypis i wyrysy z rejestru gruntów na swój koszt. Są to marginalne koszty w porównaniu z ceną działki. Z tego co pamiętam była tylko jedna mapka do jednej działki. Fakt jest że notariusz musi te dokumenty mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 10.04.2018 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Kupujący nie dostanie wypisów z danymi sprzedających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 17.04.2018 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Kupujący nie dostanie wypisów z danymi sprzedających. Zgadza się. Tylko sprzedający może wyciągnąć. Ale można się umówić, że kupujący pokrywa koszty wypisów/wyrysów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 17.04.2018 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 Kilka map "wypis i wyrys" (bądż opis i mapa) wszystkie za stempelkiem "dokument może służyć do wpisów w Ks.wiecz" po niecałe mniej niż 200 zeta (chyba dużo mniej jeśli działki niezabudowane) za komplet, to są grosze w stosunku do kwoty transacji. Ty składasz zamówienie i pokwitujesz odbiór , to odebrać może nowonabywca. Aczkolwiek przy takiej transakcji, to nie wiem czemu się migasz od odebrania osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts