Kaizen 20.04.2018 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Czy Wy wszyscy naprawdę nie widzicie/nie doczytaliście, że dyskusja dotyczy instalacji hybrydowej? To czemu z uporem maniaka nazywasz wentylację hybrydową wentylacją grawitacyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 20.04.2018 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Dokładnie jak w samochodzie, w którym wysiadła kierownica i gaz - masz do dyspozycji tylko hamulec. Który na nic się zda, jak samochód stoi. Od tego jest hamulec RĘCZNY - czyli jednak znowu się mylisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.04.2018 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Od tego jest hamulec RĘCZNY - czyli jednak znowu się mylisz Od czego? Od ruszania jak ugrzęźniesz w upalnym, bezwietrznym bagienku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 20.04.2018 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 To czemu z uporem maniaka nazywasz wentylację hybrydową wentylacją grawitacyjną? Bo, jeżeli mam kominy, to mam wybór, z której wentylacji chcę/mogę korzystać. Ty natomiast jesteś skazany tylko i wyłącznie na prąd. Wiesz, zaoszczędzenie trzech tysięcy złotych na dwóch kominach, to dla mnie bezmyślność. No ale róbta, jak chceta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.04.2018 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Bo, jeżeli mam kominy, to mam wybór, z której wentylacji chcę/mogę korzystać. Tyle, że nie masz WG którą tak zachwalasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.04.2018 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Czy Wy wszyscy naprawdę nie widzicie/nie doczytaliście, że dyskusja dotyczy instalacji hybrydowej? Czyli WG+WM. Jeżeli nie, to proszę cofnąć się kilka(naście) postów wstecz, gdzie pisałem, że mając WG można dołożyć mechaniczną, a na odwrót się nie da. Tylko kto by chcial, mając wentylację mechaniczną, wracać do grawitacyjnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.04.2018 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 I jedno, i drugie spełnia założenia, czyli lata Jedno szybciej, drugie wolniej, ale lata Elfir miala na myśli raczej to, ze balon jest niesterowalny i zalezny od kaprysów pogody. Jak WG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.04.2018 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 I jedno, i drugie spełnia założenia, czyli lata Jedno szybciej, drugie wolniej, ale lata Tylko jedno lata z wiatrem a drugie tam gdzie chce pilot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.04.2018 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Tylko kto by chcial, mając wentylację mechaniczną, wracać do grawitacyjnej ? Jedna z niewielu rzeczy w których se zgadzamy:) Mam zatkaną WG jadę na WM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 21.04.2018 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Nie rań loptaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 30.04.2018 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 a jak z jakimiś "przeglądami" tych rekuperatorów?? często trzeba robić?? Jakie koszta? Witam, Rekuperator podobnie jak inne urządzenia powinien być poddawany corocznemu przeglądowi technicznemu. Znajdujące się w nim filtry z czasem ulegają zabrudzeniu i należy je wymienić na nowe. Żywotność filtrów zależy głównie od jakości powietrza w otoczeniu budynku. W przypadku bardziej zanieczyszczonych terenów wymagana będzie częstsza wymiana filtrów. Wymiany filtrów może dokonywać sam użytkownik. Przy okazji zachęcam również do odwiedzenia strony internetowej, na której znajdują się wszystkie informacje odnośnie rekuperatora z Bosch Vent 500C: https://www.junkers.pl/produkty/rekuperacja/bosch-vent-5000-c.htmll Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers - Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts