Mała_Wiedźma 17.03.2018 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Witajcie, Powoli zapełniam mój dom, staram się robić to ostrożnie, tak żeby nie zagracić przestrzeni i może dlatego ciągle czegoś tam brak, zwłaszcza na ścianach. Ściany są w kolorze szaro-beżowym, beżowa kanapa i zasłony. Jaki kolor wprowadzić, żeby ożywić wnętrze? Białe krzesła będą miały zmienioną tapicerkę, może w jakimś żywym kolorze ? Bardzo trudno mi się zdecydować. Nad kaloryferami myślałam o półkach na książki. Lubię białe meble, dlatego wszystkie stojące w pokoju są własnoręcznie malowane, również żyrandol drewniany i stary dostał nowe życie. Kanapa okazała się przede wszystkim za mała, może zamiast niej wstawić narożnik? Musicie mi pomóc będę wdzięczna za każdą radę, bo sama nie bardzo to widzę. Obejrzyjcie poniższe zdjęcia i bardzo proszę o podpowiedź, co byście wymienili, przestawili, powiesili , wyrzucili? Wrzucam zdjęcia praktycznie całego dołu, salon jest połączony z kuchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.03.2018 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 brak obrazów. Do tego stylu mogłyby być kopie jakiś sztychów, map czy XIX wiecznych grafik. Pytanie czy ty będziesz się dobrze czuła z jakimś mocniejszym kolorem? Może przydałaby się jakaś roślina w wiklinowym koszu na tle tego okna przy telewizorze? Nad kaloryferem (tym przy telewizorze) półki chyba przytłoczą pomieszczenie. Ja bym właśnie tam widziała mniejsze 4 obrazy w ramkach z drewna barwionego pod kolor blatu stołu lub owalne lustro w ozdobnej ramie. Ale sam kaloryfer mocno rzuca się w oczy i przydałaby się dyskretna przesłona: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała_Wiedźma 17.03.2018 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Bardzo dziękuję Ci Elfir. Obrazy to u mnie stoją i czekają, na razie ramy są sosnowe więc jeszcze wszystko jest możliwe..... Osłony na kaloryfer konieczne to fakt, znowu będę musiała uskuteczniać rękodzieło bo ceny zabijają. Z kwiatami mam kłopot bo jest dość ciemno, były już trzy palmy i nie wytrzymały ......Okno balkonowe wychodzi na północ. A gdzie byś przestawiła kanapę, bo latem przydałoby się wyjście do ogródka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.03.2018 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 u ciebie są dwie możliwości ustawienia kanapy - tyłem do kuchni i tam, gdzie teraz stoi wysoka szafka, bo jesteś ograniczona gniazdkiem TV. Zamiokulkas wytrzyma cień. albo paproć, apidistra, monstera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 18.03.2018 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Bardzo miłe wnętrze, tylko rzeczywiście kolorystycznie "nieśmiałe;)Tak jak Elfir wcześniej mówiła - obrazy - grafiki ryciny (byle nie olej czy tez nowoczesne mocne grafiki) po dwa trzy w grupie.aA kolory zacznij może od poduszek - może z motywem kwiatowym? Tak pójście ku angielszczyźnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała_Wiedźma 18.03.2018 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Ave! Bardzo Ci dziękuję. Angielski styl bardzo mi pasuje i motywy kwiatowe też. Na razie muszę zmienić dywan, bo ten z juty zupełnie nie zdaje egzaminu. Dywan będzie tradycyjny, wełniany z przewagą granatu trochę bordo i niebieskiego. Wczoraj udało się go kupić, w tygodniu dojdzie to zrobię zdjęcia. Co do grafik to muszę się przyłożyć i może coś wybiorę. Obrazki które mam to kwiaty i akryl i ramki dość szerokie , na razie sosnowe. Pewnie nie będą pasowały. Elfir, myślę o wymianie tej kanapy i pewnie będzie zwykły EKTORP jedna trzyosobowa, a druga dwuosobowa , i może tę dwuosobową postawić tyłem do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.03.2018 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 nie wiem ile tam jest miejsca i jak często korzystasz z szafy, ale może spróbować ustawić kanapę na środku salonu, plecami do szafy a fotel przy wyjściu balkonowym i szafce tv, by zasłonił kaloryfer?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała_Wiedźma 18.03.2018 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Myślę, że się zmieści, spróbuję ją tak ustawić w tym tygodniu jak będę zmieniać dywan:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 18.03.2018 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Bardzo przyjemne wnętrze. Co do kolorów, to chyba dobry byłyby przygaszony morski, przydałoby się tez lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała_Wiedźma 18.03.2018 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Nuxe świetne to wnętrze:wiggle:. Kolory w moim pokoju też bardzo mi się podobają. Niby niewielkie zmiany a różnica jest To wszystko razem zainspirowało mnie do kupienia niebieskiej kanapy Tapicerka na fotelu też będzie zmieniana i ten turkus bardzo mi pasuje. O lustrze też myślałam tylko nie wiem, w którym miejscu je zawiesić mimo że ściny puste ...... poza tym jakie lustro, mam takie nie zawieszone prostokątne, stare kryształowe w złotawej prostej ramie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 18.03.2018 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Cieszę się, że Ci podpasywało to wnętrze. A czy lustro zmieści Ci się na tej ścianie z lampionami?U mnie także w planach zakup niebieskiej kanapy - a właściwie to w kolorze wyblakłego granatu. Ale to dopiero za kilka miesięcy, bo teraz jeszcze walczę z podłogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 18.03.2018 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Nuxe - podałaś świetne pomysły - i oczywiście lustra! Jeśli chodzi o kolor kanapy... powinien być taki...ciepły niebieski jak okreśiłaś "wyblakły", bo salonik ma okna od północy - więc trzeba mu nadać ciepła także kolorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 18.03.2018 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Że tak się wtrącę między wódkę a zakąskę, moim zdaniem niefortunnie ustawiony tv wględem kanapy (lub vice versa) i przepraszam, lecz za mały tv na takiej ścianie.Na oko jest chyba 42'' , na takiej ścianie to z 55'' by pasował. Telewizor (ekran) nigdy nie jest zbyt mały, tak jak dysk HD/SSD nigdy nie jest zbyt duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.03.2018 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 chyba, że ktoś TV nie ogląda, najwyżej wiadomości z doskoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 18.03.2018 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 OK, ładnie to ujęłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała_Wiedźma 18.03.2018 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Kanapa rzeczywiście niefortunnie stoi względem telewizora, ale będzie przestawiona. W zasadzie wolę czytać leżąc na kanapie niż oglądać TV. Jest malutki ale na razie wystarczy, później może przestawię do sypialni. Właśnie ściana nad telewizorem też jest zbyt pusta , może obrazki w ciemnych ramkach by coś zmieniły. A kanapa mogłaby być jak ta na zdjęciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała_Wiedźma 18.03.2018 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Nuxe myślę że lustro na ścianie z lampionami powinno się zmieścić i byłoby na przeciwko okna. Dobrze jakby odbijało zieleń z ogródka. Koniecznie muszę to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.03.2018 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 kanapa mi sie podoba, sama ja rozwazalam jakis czas temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała_Wiedźma 20.03.2018 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Poniżej zdjęcia po zmianie dywanu i dwie turkusowe poduszki na kanapie, W dywanie też jest turkus. Jak dla mnie już jest lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 20.03.2018 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 a psina jaka cudna jest żywiej , ale teraz już nie potrzebujesz tej pięknej niebieskiej kanapy, wystarczą dodatki dodaj jakiś żywszy w jednej dwóch poduchach , ryciny w np. żywszym passpartou, lustro i będzie super tu moje obrazki w ciemnym passpartou: ale ja mam bardzo eklektycznie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts