Slay33 19.03.2018 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Hej, kupuję mieszkanie w bloku, a przynajmniej taki miałem zamiar dopóki nie zobaczyłem układu mieszkania obok (nowe budownictwo, dopiero się buduje). Moje mieszkanie czerwone. Tak naprawdę mam dzień na wplatę opłaty rezerwacyjnej, a jestem w potrzasku i nie wiem co robić. Jak widać za sypialnią znajduje się łazienka dla conajmniej kilku osób razem z szachtem. Ściany to 18 cm (proszę sie nie sugerować rzutem, bo jest łączony z różnych mieszkań) z bliżej nieokreślonego materiału. Łączac fakty stwierdzam, że nie będzie się dało spać ze względu na akustykę ściany (na pewno będzie kuta i prowadzone przez nią rury) i prawdopodobnie będę słyszał każdy dzwięk z łazienki sąsiada. Co więcej, taki układ znajduje się tylko w tym pionie inwestycji, reszta jest ok (czyli łazienka z łazienką po drugiej stronie itd.), i żadne z mieszkań pode mną (taki sam układ) się nie sprzedało. Czy to jest głównym powodem? Czy kupno tego mieszkania = błąd? Nie ukrywam, że komfort akustyczny mieszkania jest dla mnie najwazniejszy. Co mogę zrobić na tym etapie? Czy jest sposób, aby wygłuszyć takie coś nawet jeżeli miałoby to kosztować kilka tys.? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 19.03.2018 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Nie kupuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slay33 19.03.2018 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Dzięki. Mógłbym prosić o jakieś uzasadnienie, którym mógłbym przekonać drugą osobę, że to bląd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.03.2018 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 będzie słychać każe spuszczenie wody w całym pionie. Chyba, że pion ma być osobno wygłuszany wełną.18 cm to za mało na pełną izolację dźwięków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.03.2018 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 To co przed spuszczeniem wody też będzie słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts