Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka lokalu sąsiedniego za scianą 18cm sypialni

Recommended Posts

Hej,

kupuję mieszkanie w bloku, a przynajmniej taki miałem zamiar dopóki nie zobaczyłem układu mieszkania obok (nowe budownictwo, dopiero się buduje).

79bnXeP.png

Moje mieszkanie czerwone. Tak naprawdę mam dzień na wplatę opłaty rezerwacyjnej, a jestem w potrzasku i nie wiem co robić. Jak widać za sypialnią znajduje się łazienka dla conajmniej kilku osób razem z szachtem. Ściany to 18 cm (proszę sie nie sugerować rzutem, bo jest łączony z różnych mieszkań) z bliżej nieokreślonego materiału. Łączac fakty stwierdzam, że nie będzie się dało spać ze względu na akustykę ściany (na pewno będzie kuta i prowadzone przez nią rury) i prawdopodobnie będę słyszał każdy dzwięk z łazienki sąsiada. Co więcej, taki układ znajduje się tylko w tym pionie inwestycji, reszta jest ok (czyli łazienka z łazienką po drugiej stronie itd.), i żadne z mieszkań pode mną (taki sam układ) się nie sprzedało. Czy to jest głównym powodem?

Czy kupno tego mieszkania = błąd? Nie ukrywam, że komfort akustyczny mieszkania jest dla mnie najwazniejszy. Co mogę zrobić na tym etapie? Czy jest sposób, aby wygłuszyć takie coś nawet jeżeli miałoby to kosztować kilka tys.?

Z góry dziękuję za pomoc

Untitled.jpg