am30 27.04.2018 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Witam, prośba o info czy nie bedzie problemu z montażem i osadzeniem stelaża podtynkowego wc bezpośrednio w ścianie działowej z gazobetonu 12cm. Jeden z hydraulików powiedział że to za mało na montaż takiego stelaża. Czy rzeczywiście tak jest? sciany w lazienkach juz wymurowane niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.04.2018 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Da się zrobić - ale trzeba wzmocnić ścianę - ja mam trzy pręty na całej długości ściany i hydraulik jeszcze z tyłu dał płaskownik ze 3 czy 4 mm i do niego mocował stelaż. Dziurę miałem na wylot i dopiero tynkarze to z tyłu załatali jakoś BK i tynkiem - ale to pęka po obwodzie. Tyle, że to w pomieszczeniu technicznym i nie bardzo mi przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am30 27.04.2018 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Dzięki za wskazówki, dobrze że jest jakieś swiatełko w tunelu. Za scianą będzie kuchnia, więc może te wykucie zamaskować g-k bo i tak będzie tam zabudowa szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 27.04.2018 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Pęka i pękac musi gdy są płaskowniki za ścianą. Lepiej dać profile 20 x 40 mm i zamaskować płytą g-k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 28.04.2018 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2018 Mam od 12 lat stelaż WC w takiej ściance. dwie śruby na wylot ,z drugiej strony podkładki o przekroju 50mm, nakrętka, umieszczone w zagłębieniu, tynk. Działa, nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts