Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Materac + stelaż

rksi

Recommended Posts

Witam.

Mam takie trochę nietypowe pytanie. W necie trwa batalia między zwolennikami kładzenia materaca bezpośrednio na podłodze, a zwolennikami "klasycznego" podejścia, czyli materac+stelaż+łóżko. Natomiast nigdzie nie natknąłem się na pośrednią metodę czyli materac na samym stelażu, bez łózka. Będzie to działać? Czy są jakieś przeciwwskazania?

Z góry mówię że chodzi o zwykły prosty stelaż, bez regulacji, itp.

Niewiele polepszy sytuację, bo po obciążeniu materaca ciałem, szczebelki będą opierać się o podłogę.

Stelaż oszczędza materac (wydłuża trwałość), przejmując część naprężeń, polepsza też pracę materaca pod ciałem.

Niewiele polepszy sytuację, bo po obciążeniu materaca ciałem, szczebelki będą opierać się o podłogę.

To chyba i tak lepiej niż materac miałby leżeć bezpośrednio na podłodze?

Stelaż oszczędza materac (wydłuża trwałość), przejmując część naprężeń, polepsza też pracę materaca pod ciałem.

Coś czytałem o stelażach z dokręcanymi nóżkami. Ewentualnie może stelaż z wyższymi bokami?

a jaki ogólnie jest cel? łózko ma być na poziomie podłogi?

Chodzi o połączenie zalet układu "sam materac" (zajmuje mało miejsca, a w razie potrzeby nie ma problemu z przejściem do pozycji pionowej) z zaletami układu "materac+stelaż+łóżko" (te wszyscy znają).

Kup sobie taki materac. jest zintegrowany z nóżkami i znika problem stelaża.

Też myślałem nad czymś w rodzaju "all-in-one".

• 1 year później...
  • 1 month później...
  • 3 months później...