rksi 05.05.2018 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 Witam. Mam takie trochę nietypowe pytanie. W necie trwa batalia między zwolennikami kładzenia materaca bezpośrednio na podłodze, a zwolennikami "klasycznego" podejścia, czyli materac+stelaż+łóżko. Natomiast nigdzie nie natknąłem się na pośrednią metodę czyli materac na samym stelażu, bez łózka. Będzie to działać? Czy są jakieś przeciwwskazania? Z góry mówię że chodzi o zwykły prosty stelaż, bez regulacji, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.05.2018 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 zwykły stelaż czyli co? szczebelki na taśmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rksi 05.05.2018 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 zwykły stelaż czyli co? szczebelki na taśmie? Taki za 100-200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.05.2018 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 lepiej wklej zdjęcie.o to chodzi?http://www.mebledarlowo.pl/images/Materace/stelaz_slimpack_160.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rksi 05.05.2018 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 (edytowane) Mniej więcej, tyle że 1-osobowy. Edytowane 5 Maja 2018 przez rksi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.05.2018 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 Niewiele polepszy sytuację, bo po obciążeniu materaca ciałem, szczebelki będą opierać się o podłogę.Stelaż oszczędza materac (wydłuża trwałość), przejmując część naprężeń, polepsza też pracę materaca pod ciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rksi 05.05.2018 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 Niewiele polepszy sytuację, bo po obciążeniu materaca ciałem, szczebelki będą opierać się o podłogę. To chyba i tak lepiej niż materac miałby leżeć bezpośrednio na podłodze? Stelaż oszczędza materac (wydłuża trwałość), przejmując część naprężeń, polepsza też pracę materaca pod ciałem. Coś czytałem o stelażach z dokręcanymi nóżkami. Ewentualnie może stelaż z wyższymi bokami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.05.2018 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 a jaki ogólnie jest cel? łózko ma być na poziomie podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 05.05.2018 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 http://www.lozkahastens.pl/userfiles/zdjecialozka/Eklskluzywne-lozko-Hastens-Vividus-.jpgKup sobie taki materac. jest zintegrowany z nóżkami i znika problem stelaża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rksi 05.05.2018 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2018 a jaki ogólnie jest cel? łózko ma być na poziomie podłogi? Chodzi o połączenie zalet układu "sam materac" (zajmuje mało miejsca, a w razie potrzeby nie ma problemu z przejściem do pozycji pionowej) z zaletami układu "materac+stelaż+łóżko" (te wszyscy znają). Kup sobie taki materac. jest zintegrowany z nóżkami i znika problem stelaża. Też myślałem nad czymś w rodzaju "all-in-one". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rksi 15.08.2019 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2019 Po roku używania układu materac+stelaż (bez łóżka) mogę powiedzieć że to rozwiązanie jest super. Posiada wszystkie zalety samego materaca jak i kompletu M+S+Ł, a jednocześnie nie ma żadnej z ich wad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CADrysunki 18.09.2019 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2019 Możesz wrzucić zdjęcie swojego mebelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 02.01.2020 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 http://www.lozkahastens.pl/userfiles/zdjecialozka/Eklskluzywne-lozko-Hastens-Vividus-.jpg Kup sobie taki materac. jest zintegrowany z nóżkami i znika problem stelaża. to kosztuje 300tyś zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.01.2020 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Materac nie powinien leżeć bezpośrednio na podłodze. Powinna byc wymiana powietrza pod spodem z przyczyn biologiczno-chemicznych, więc stelaż musi byc. Reszta desek czyli łożko, służy tylko dla wrażeń estetycznych. Ewentualnie aby podczas figli nie spaść z wyrka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.01.2020 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 mnie łóżko jako takie służy przede wszystkim temu, by się wygodnie wstawało. Z poziomu podłogi w pewnym wieku jest już ciężko. Kiedy mąż miał rwę kulszową, docenił wysokość materaca 50 cm nad podłogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts