robos2234 01.07.2018 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 Witam mam pytanko może się już ktoś spotkał z taką sytuacjądostałem pismo z urzędu miasta w sprawie przedłożenia deklaracji o wysokości opłaty za gospodarowanie odpadami tyle, że 1. dom jest jeszcze w budowie nikt tam nie mieszka 2. wszystkie odpady zabierają firmy które mam wynajęte3. odpadów biodegradujących nie ma bo nie ma i z czego ktoś miał podobną sytuacje bo nie widzi mi się płacić za nic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.07.2018 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 no to przedłóż deklarację, że nie mieszkasz i sam wywozisz odpady budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 02.07.2018 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 Złożyć deklarację "zerową" - że nieruchomość nie jest zamieszkała i nie wytwarza się na niej odpadów. Na druku deklaracji, tyle że wpisuje sie "0" odpadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.07.2018 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 Rzecz obligatoryjna , dla wszystkich nieruchomości w danej miejscowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.07.2018 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 Rzecz obligatoryjna , dla wszystkich nieruchomości w danej miejscowości. Art. 6m. 1. Właściciel nieruchomości jest obowiązany złożyć do wójta, burmistrza lub prezydenta miasta deklarację o wysokości opłaty za gospodarowanie odpadami komunalnymi w terminie 14 dni od dnia zamieszkania na danej nieruchomości pierwszego mieszkańca lub powstania na danej nieruchomości odpadów komunalnych Wzywanie, jak budynek nie został oddany do użytkowania i nie może zostać zamieszkany to bezsens i nie ma podstawy prawnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 02.07.2018 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 byłem w urzędzie jeżdżą i sprawdzają czy da się zamieszkać jak się da to wysyłają pismo i takowe dostałem tylko że w środku gołe ściany no cóż biurokracja pewnie temu żeby ludzie nie oszukiwali dla mnie ok wystarczyło pismo więc luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts