Fanek 06.03.2021 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2021 Panowie a zbiorniki CWU firmy Trinnity ktoś miał doczynienia lub brał pod uwagę? jakieś opinie? https://sklep.auroks.pl/pl/p/TRINNITY-ZASOBNIK-C.W.U.-PC1-300L-WOLNOSTOJACY-DO-POMP-CIEPLA-TRGPWPC10300-/33072 czy wszystkie tego typu mają tak z gwarancją? "2 letnia gwarancja na cały produkt, 5 letnia gwarancja na szczelność podgrzewacza pod warunkiem wymiany anody (górnej) co 2 lata." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 06.03.2021 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2021 Skąd pomysł na akurat ten zasobnik? Ani tani, ani znany. Nie widzę jaką ma powierzchnię wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fanek 06.03.2021 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2021 (edytowane) Skąd pomysł na akurat ten zasobnik? Ani tani, ani znany. Nie widzę jaką ma powierzchnię wymiany Tutaj coś znalazłem, chodzi o powierzchnię wężownicy? pozycja druga - TRGPWPC10300 - pc1 300 https://oxomi.com/p/3000890/catalog/10191588 i CAŁY KATALOG https://oxomi.com/p/3000890/search?selection=brand_A5EEO20UQ4NL0QFMCHKHLL8E2C Dziś ktoś go polecił i się zastanawiam czy brać pod uwagę? hmmm A to znalazłem sam dziś, najtańszy nierdzewny? Termica https://swatt.pl/pl/zasobnik-bojler-zbiornik-ze-stali-nierdzewnej-z-2-wezownicami-300-l-termica-economy-2008?gclid=Cj0KCQiA7YyCBhD_ARIsALkj54peoIArWkr-aWM73ycZf2_Pg2oKHWMC-B2ZIEH1g2eMlyHLIP2W348aAu-lEALw_wcB i z jedną wężownicą https://swatt.pl/pl/zasobnik-bojler-zbiornik-ze-stali-nierdzewnej-z-1-wezownica-300-l-termica-economy-2005 jedna wystarczy? Edytowane 6 Marca 2021 przez Fanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 06.03.2021 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2021 Te "znaleziska" mają za małą powierzchnię wężownicy.Sam to przerabiam od wielu lat. CWU grzeje się długo i nieekonomicznie. Celuj w coś min 3m2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fanek 06.03.2021 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2021 Celuj w coś min 3m2. Może ten załącznik od TRINNITY się nie otworzył, to wkleje screen, dobrze patrze tak, Powierzchnia wężownicy S1 ten ma 3m2 - o to chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 06.03.2021 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2021 Te podane nierdzewki miały za małą wężownicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fanek 06.03.2021 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2021 Te podane nierdzewki miały za małą wężownicę. Kumam a powiedz jeszcze anoda magnezowa czy tytanowa brałeś? lepiej dopłacić do tytanowej? będzie święty spokój z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 06.03.2021 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2021 Ja zamierzam zmienić zasobnik na nierdzewkę i zapomnieć o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacy21 07.03.2021 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 A coś takiego ? https://sklep.klimosz.pl/drazice-bojler-okc45250-ntr47hp-p1784Dobre to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 07.03.2021 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Przecież taniej kupisz sprawdzonego Galmeta Maxi. A za kilkaset zł więcej zbiornik z nierdzewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 07.03.2021 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Ja zamierzam zmienić zasobnik na nierdzewkę i zapomnieć o nim. A ja w duszy mam jakieś wątpliwe nierdzewki do których i tak często gęsto trzeba anode i w duszy mam wymiany anod ,popszedni baniak miałem 12lat bez wymian anod,wymieniłem go nie ze względów potrzeby bo zdrowy jeszcze był aż miło ,a ze względu na zmianę systemu grzewczego a 12lat wcześniej jak go zakładałem to nawet nie słyszałem jeszcze o pompie PW a juz o tym że będę nią grzać to już całkiem .Jak bym wtedy założył nierdzewkę to miałbym plecy tak samo jak Ci co zakładali w uwczesnych czasach modne solary a teraz wywalają te baniaki bo pomimo że zdrowe to weżownice się nie nadają. A kto wie czym się będzie za kolejne 12lat ogrzewać Najwyżej wyjadę z obecnym za 15lat i wjade z kolejnym idento za 2,5tyś nie będę za anody dawał więcej niz aniak kosztuje Ale to jeszcze zależy kto jaka wodę ma bo słyszałem o takich miejscówkach że co chwilę wymiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 07.03.2021 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Do której nierdzewki potrzeba anody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 07.03.2021 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Do której nierdzewki potrzeba anody? Nie wnikam w jakieś nierdzewki ,kwasówki i inne rodzaje widziałem takowe z anodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 07.03.2021 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 To wniknij. Zobacz, że te z nierdzewki niczego takiego nie wymagają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fanek 07.03.2021 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 a jakie macie zdanie an temat anod tytanowych?załatwia to sprawe wymiany magnezowej na dobre? w ogóle wymieniacie magnezowe co 2 lata jak zalecają producenci czy co ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 07.03.2021 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Jak już pisałem w swoim zasobniku nie wymieniałem anody a ma już prawie 9 lat. Jednak nie polecam nikomu iść w moje ślady. Z tego co czytałem anoda tytanowa jest bardziej trwała niż magnezowa ale jednak wymaga wymiany co jakiś czas. Natomiast zasobnik ze stali nierdzewnej nie posiada anody i jej nie potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 07.03.2021 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Nie wnikam w jakieś nierdzewki ,kwasówki i inne rodzaje widziałem takowe z anodami Może zasobnik miał wężownicę z nierdzewki a sam zbiornik był ze zwykłej stali. Wtedy anoda występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fanek 07.03.2021 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Jak już pisałem w swoim zasobniku nie wymieniałem anody a ma już prawie 9 lat. Jednak nie polecam nikomu iść w moje ślady. Z tego co czytałem anoda tytanowa jest bardziej trwała niż magnezowa ale jednak wymaga wymiany co jakiś czas. Piszesz, że nie polecasz to brak wymiany anody odbił się czymś negatywnym? z tytanową czytałem że wymiana co 10-12 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 07.03.2021 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Piszesz, że nie polecasz to brak wymiany anody odbił się czymś negatywnym? Jak się "odbije" przeciekiem zbiornika to będzie za późno na ratunek. Bez OC też można jeździć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fanek 07.03.2021 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Rozumiem ok to wybór teraz został już szybki - FISH S15 300 L czy Galmet Maxi 300 L ? Sunex Fish troche tańszy (ale raczej minimalnie) Który wybór lepszy i dlaczego? chyba że jeszcze innny w podobnym przedziale cenowym? Wężownica 3.4m2 vs 3.8m2 https://multi-eko.pl/pompyciepla/2346-zasobnik-zbiornik-bojler-cwu-do-pomp-ciepla-fish-s15-300-l-maxi-wezownica-sunex.html https://www.bridom.pl/galmet-wymiennik-c.w.u.-z-wezownica-spiralna-do-pomp-ciepla-maxi-300-l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts