Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Farba dulux (kolory świata) - opinie

chris18404

Recommended Posts

Witam, wypatrzylem sobie kolor z duluxa szara poswiata. Miałem też inne probniki z beckersa, dekoral itp. Jednak ten z duluxa mi najbardziej odpowiada. W sklepie usłyszałem, że jak się pomaluje duluxem to później po kilku latach też trzeba duluxem malować? Podobno jak zastosuje się inna farbę to będzie obchodziło jak tapeta.

W sklepach to może się tyle dowiedzieć....

A co do farby, to może by tak wybrać Polskiego producenta i wspierać Polską gospodarkę itp. itd. :)

A może by tak bez zadęcia? Może lepiej wybrać po prostu dobry produkt? A kupowanie produktu narodowego, bo narodowy jest, nie jest może najsensowniejszym wyborem?

Firewall,

masz rację, ale ja również.

1) „Szukam najlepszego rozwiązania dla siebie” - rozumiem to, ale czy nie fajnie byłoby pomyśleć szerzej? .

2) „Polskie, bo dobre” - Korzystasz na tym ty i twoje otoczenie (twój kraj) itp. Wiem.. że to w wielkim uproszczeniu.

No to trzymaj kciuki by inni ludzie na świecie nie myśleli tak jak ty!

W przeciwnym razie ten Dulux padnie a z nim większość miejsc pracy w tej fabryce:

http://goodlooking.pl/upload/thumb/Fabryka-AkzoNobel-Polska-Lets-colour-Dulux-Pilawa-Wall-Design-mural_auto_1600x3000.jpg

13925512_1005646492867148_8804327166955910879_o.jpg?_nc_cat=0&oh=e395d208d59c65b0580a93798156dd1a&oe=5BD740F9

A wtedy mieszkańcy Pilawy i okolic nie będą szczęśliwi.

A co do farby, to może by tak wybrać Polskiego producenta i wspierać Polską gospodarkę itp. itd. :)

Kupowanie czegoś, bo droższe, gorsze ale patriotyczne jest patriotyzmem. W przeciwieństwie do produkowania towaru, który nie jest lepszy i/lub tańszy.

Za 5-10 lat. policzą sobie u siebie w Korporacji, że taniej jest produkować np. w Kazachstanie i tyle będzie po fabryce w Pilawie oraz taniej Polskiej sile roboczej.

Dla równowagi, wizualizacja centrum logistycznego Śnieżki..

http://www.biznesistyl.pl/resize.php?plik=_foty_news/37995_glowne.JPG&x=750&y=400&jak=d

Raczej się nie pogniewają ze świadomego podejścia swoich klientów.

A mieszkańcy Dębicy i okolic będą najpewniej szczęśliwi z takiego obrotu spraw.

• 2 weeks później...
W sklepie ktoś sobie żart zrobił. Dulux kolory świata ma dobre farby i oczywiście że nie istnieje takie zalecenie o którym piszesz, można farby zmieniać. Jedyne co musisz pamiętać zanim wymalujesz to aby dobrze ściany przygotować, umyć, wyrównać, zagruntować.Wtedy farba będzie elegancko się trzymać ;)

• 2 weeks później...