piotom70 19.07.2018 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Witam Może ktoś pomoże przestawić ścianki tak aby telewizor nie był w tym rogu,co o tym sadzicie przestawiać czy zostawić . Jeszcze jedno ta kuchnia z ta ukosna ścianą nie bardzo to widzę , kuchenka w tym rogu raczej nie do zaakceptowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.07.2018 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 (edytowane) w tak ustawionych meblach kuchennych nie otworzysz piekarnika pod płytą, bo będzie zawadzał o ścianę. jak dalekie zmiany akceptujesz? Np. zamiana sypialni z kuchnią? Edytowane 19 Lipca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotom70 19.07.2018 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Płyta indukcyjna się zmieści ale słabo to wygląda w tym rogu, a piekarnik z micro przy lodowce.Problem z miejscem na robienie posiłków , jest parę centymetrowa miedzy zlewem a kuchenka i to mnie martwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 19.07.2018 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Płyta indukcyjna się zmieści ale słabo to wygląda w tym rogu, a piekarnik z micro przy lodowce.Problem z miejscem na robienie posiłków , jest parę centymetrowa miedzy zlewem a kuchenka i to mnie martwi. Na początku :bash:wypadałoby wynająć cyngla, lub jeśliś łagodniejszej natury chłopaków za parę flaszek, aby wytłumaczyli "tfurcy" zbędność jego artystycznych dzieł i usztywnili kręgosłup wobec nacisków dewelopera. A moim zdaniem przy tym ustawieniu ścian, to zainwestuj w wysięgnik telewizora i będzie pod sufitem albo daruj sobie TV a kup dobry projektor. A jeśli nie lubisz, że sąsiad lub listonosz będzie cię widział w niewymownych markowych... na kanapie,:confused: to zabuduj ścianką ten dumnie brzmiący przedpokój , zignoruj widok z okna na sąsiadów z sąsiedniego bloku. Tam pod oknem daj się ponieść florystycznej pasji i umieść kanapę, a TV na zbudowanej ściance. Z kuchnią , to nie widzę dobrego rozwiązania . No może jedno, ale nie do zaakceptowania tj rezygnacji z kuchni, stołowanie na mieście można polubić i wynegocjować zniżki. Ewentualnie kosztem pozbycia sie paru metrów bo trudnej do zagospodarowania wyprostować tą ścianę nośna meblami na zamówienie. Stolarz z inwencja może tą straconą przestrzeń zagospodaruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.07.2018 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 mnie zastanawia - dwa mieszkania mają wspólną loggię? Bez większych zmian: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotom70 20.07.2018 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 (edytowane) No własnie nie zwróciłem uwagi , to musi być jakieś okno, po palmie by nie łazili raczej w odwiedziny. Okno tez nie za bardzo pasuje bo będą zaglądać . Edytowane 20 Lipca 2018 przez piotom70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.07.2018 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 (edytowane) warto podpytać dewelopera, co miał na myśli. Bo jak okno cudzego mieszkania, to loggia będzie tylko dekoracją elewacji - zero prywatności. Wówczas lepiej poszukać mieszkanie w innym miejscu tego budynku. Edytowane 20 Lipca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotom70 20.07.2018 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Na rozmowę idziemy 8 sierpnia - rezerwacja bez gotówkowa, do tego czasu możne coś się zmieni i nie wezmę tego mieszkania. Jeszcze nie jestem zdecydowany na 100%, pokażą może inna aranżacje sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotom70 20.07.2018 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 (edytowane) Elfir jesteś tu sam można na te 226 coś by ? Edytowane 20 Lipca 2018 przez piotom70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.07.2018 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotom70 21.07.2018 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 226 jakos nie ma propozycji tylko oglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotom70 21.07.2018 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 Jeszcze pytanie robić samemu czy brać pod klucz to będzie jakieś 1300 za metr ,ograniczony czas 4 tygodnie urlopu.Malowanie szpachlowanie ogarnę i podłogę . Glazurę bym zlecił komuś nie chce spaprać i brak narzędzi ,gość mi krzykną za całość 40 tys sama robocizna ,chyba będę mieszkał w pałacu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.07.2018 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 pod klucz - kto wybiera materiały? Jakie zmiany można wprowadzić? Musisz mieć dokładny projekt docelowego urządzenia domu - gdzie gniazdka, lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 21.07.2018 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotom70 22.07.2018 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 Dziekuje to mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.07.2018 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 trochę daleko lodówka od blatu. Wyciągasz ser, idziesz do blatu ukroić chleb, zapomniałeś majonezu, wracasz się do lodówki. Wyciągając naraz więcej rzeczy z lodówki (mleko, jajka na naleśniki), nie masz ich gdzie odłożyć. Dlatego pytałam o możliwość wprowadzenia zmian, bo spokojnie można byłoby zamienić kuchnię i spinalnię miejscami. Wówczas nie musisz nic kombinować z układem kuchni, wychodzi klasyczna L-ka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 22.07.2018 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 Przy sypialni loggia w wątpliwa prywatnością? Faktycznie nabywca z kumplami z wojska, powinni "tfórcy" wytłumaczyc jego rolę w procesie inwestycyjnym i/lub zaproponować mu nabycie takiego lokalu. "Alternatywy 4" się kłania, o ile ktoś jest tak stary że pamięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.07.2018 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 gdyby to była logia faktycznie z obcym oknem, to ja bym tego mieszkania w ogóle nie brała pod uwagę. Bo nie ma znaczenia czy sypialnia czy kuchnia, jeśli jest szansa, że dla jaj dzieciaki sąsiadów (w najlepszym wariancie, w gorszym - pijani imprezwowicze) wejdą przez okno na moją loggię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotom70 23.07.2018 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 Elfir a jak to będzie ładna dziewczyna pozytywnie nastawiona to co ? ja myślę ze bym zostawił to okno a ty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotom70 23.07.2018 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 Dostałem odpowiedz od dobrego wykonawcy myślę ze to będzie dobre i można rozmawiać.Zazwyczaj koszt wykończenia mieszkania o powierzchni 50m2 mieści się w granicy 18-25tys jednakże wszystko zależy od indywidualnych preferencji i wymagań inwestora. Może wyjść 15tys a równie dobrze może 30tys (plus materiały wymagane do realizacji zlecenia).Jeśli będzie gotowy szczegółowy projekt możemy sporządzić wycenę, wtedy wszystko będzie oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts