Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowe mieszknie w trakcie budowy.

piotom70

Recommended Posts

Płyta indukcyjna się zmieści ale słabo to wygląda w tym rogu, a piekarnik z micro przy lodowce.Problem z miejscem na robienie posiłków , jest parę centymetrowa miedzy zlewem a kuchenka i to mnie martwi.

Na początku :bash:wypadałoby wynająć cyngla, lub jeśliś łagodniejszej natury chłopaków za parę flaszek, aby wytłumaczyli "tfurcy" zbędność jego artystycznych dzieł i usztywnili kręgosłup wobec nacisków dewelopera. A moim zdaniem przy tym ustawieniu ścian, to zainwestuj w wysięgnik telewizora i będzie pod sufitem albo daruj sobie TV a kup dobry projektor. A jeśli nie lubisz, że sąsiad lub listonosz będzie cię widział w niewymownych markowych... na kanapie,:o:confused: to zabuduj ścianką ten dumnie brzmiący przedpokój , zignoruj widok z okna na sąsiadów z sąsiedniego bloku. Tam pod oknem daj się ponieść florystycznej pasji i umieść kanapę, a TV na zbudowanej ściance. Z kuchnią , to nie widzę dobrego rozwiązania ;). No może jedno, ale nie do zaakceptowania tj rezygnacji z kuchni, stołowanie na mieście można polubić i wynegocjować zniżki.

Ewentualnie kosztem pozbycia sie paru metrów bo trudnej do zagospodarowania wyprostować tą ścianę nośna meblami na zamówienie. Stolarz z inwencja może tą straconą przestrzeń zagospodaruje

warto podpytać dewelopera, co miał na myśli. Bo jak okno cudzego mieszkania, to loggia będzie tylko dekoracją elewacji - zero prywatności. Wówczas lepiej poszukać mieszkanie w innym miejscu tego budynku. Edytowane przez Elfir

Jeszcze pytanie robić samemu czy brać pod klucz to będzie jakieś 1300 za metr ,ograniczony czas 4 tygodnie urlopu.Malowanie szpachlowanie ogarnę i podłogę . Glazurę bym zlecił komuś nie chce spaprać i brak narzędzi ,gość mi krzykną za całość 40 tys sama robocizna ,chyba będę mieszkał w pałacu :D

trochę daleko lodówka od blatu. Wyciągasz ser, idziesz do blatu ukroić chleb, zapomniałeś majonezu, wracasz się do lodówki. Wyciągając naraz więcej rzeczy z lodówki (mleko, jajka na naleśniki), nie masz ich gdzie odłożyć.

Dlatego pytałam o możliwość wprowadzenia zmian, bo spokojnie można byłoby zamienić kuchnię i spinalnię miejscami. Wówczas nie musisz nic kombinować z układem kuchni, wychodzi klasyczna L-ka.

gdyby to była logia faktycznie z obcym oknem, to ja bym tego mieszkania w ogóle nie brała pod uwagę. Bo nie ma znaczenia czy sypialnia czy kuchnia, jeśli jest szansa, że dla jaj dzieciaki sąsiadów (w najlepszym wariancie, w gorszym - pijani imprezwowicze) wejdą przez okno na moją loggię.

Dostałem odpowiedz od dobrego wykonawcy myślę ze to będzie dobre i można rozmawiać.

Zazwyczaj koszt wykończenia mieszkania o powierzchni 50m2 mieści się w granicy 18-25tys jednakże wszystko zależy od indywidualnych preferencji i wymagań inwestora. Może wyjść 15tys a równie dobrze może 30tys (plus materiały wymagane do realizacji zlecenia).

Jeśli będzie gotowy szczegółowy projekt możemy sporządzić wycenę, wtedy wszystko będzie oczywiste.