Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Balowiczów wiosennie,

:lol: :D

Po długich i ciężkich bojach z wykonawcami, firmami ( zostaliśmy oszukani... :cry: ...) ruszamy z budową naszego domu. Przebrnęłam przez całe 36 stron forum w dwa tygodnie - między karmieniami i przewijaniem mojego małego Serdelka ( 3 m-ce ).

Chętnie nawiążę kontakt z Balowiczami z Lublina lub okolic :p :p

Witaj Fra-nek :D

Aktualnie poprawiamy fundamenty - są w oplakanym stanie - kolejny " prezent" od nierzetelnego wykonawcy....

Podpisaliśmy umowę z nową firmą - mam nadzieję,że tym razem wypali :) Zaczynamy na dobre od polowy kwietnia- budujemy pod Lublinem w kierunku na Lubartów.

Witam i ja :D , co prawda nie piszę ale bardzo dopinguję balowiczów od co najmniej dwóch lat, niestety zrezygnowałem z budowy z bala(okrąglak 30-40 cm) na rzecz kupionego okazyjnie domu "ceglanego" :D .

Byłem po wstępnych rozmowach z P. Trachanowskimi(polecam), nie wiem, dla czego ale nadal bardzo mnie interesuje budowa z bala i wiem, że nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa w tej kwestii i na pewno do tematu wrócę.

Temat na pewno nie "umiera" tylko, balowicze się zmieniają :D

Pozdrawiam wszystkich i proszę, piszcie, jak najwięcej !

Grzegorz

Witam Was :) Ja zakochana w projekcie z http://www.archon.pl Dom w Melisie, ale po tych wszystkich podwyżkach mat. budowlanych chyba niie mam co marzyć, też jestem z Lublina i tak się zastanawiam co robić. Najpierw byłam za balem ale te ceny :cry: potem szkielet :D ale ceny też szok, budowa ma być z kredytu 100%, ale chyba na nic nie starczy :cry: :cry: :cry: . Powiedźcie coś Kochani ile Was wyniiesie budowa :) Bo ja siedzę w tym inerneciie i już mi głowa puchnie.

Chyba , że altankę kupię :D Przynajmniej z bala będzie :D

Pozdrawiam Was serdecznie :D

Arekk, to ci sami, nie wiem na ile aktualne(kosztorysy) bo są z przed roku prawie, najlepiej zapytać u źródła.

Jeśli Ci zależy podaj meilla na PW to wyślę.

6dziewiatka7, nie wiem co inni, mądrzejsi, ale bez kasy to naprawdę będzie problem, tym bardziej że przy budowaniu to trochę nie bardzo jest oszczędzać(no chyba że dla teściowej 8) ), w zasadzie wszelkie możliwe formy oszczędzania masz właśnie na tym forum :D

Grzesiu :D ale mają przyznać 300tys.byliśmy w banku , a działka jest juz :D to też nie starczy???? :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Nie, no 300 tys. to już jest coś :D , jeśli nie będzie to rezydencja typu "Stokłosa" to da radę :D

Tylko nie buduj z "patyków" no chyba że "przejściówkę" ale szkoda zaangażowania i pieniędzy, jeśli już to tradycyjny albo co najlepsze z bala :D

Będę dopingował.

Jak u Was z "siłą roboczą" też trzeba dzwonić do Irlandii 8)

6dziewiatka7 - witaj w "bal-lublinowym clubie" :D

Skoro masz 300k - to powinno wystarczyć na "pierwsze potrzeby " 8) :)

W jakim banku bierzecie kredyt?? Czasem ładnie to wygląda przy podpisywaniu umowy - a potem dopiero są schody - już to przerobiliśmy ....Generalnie bank wypłaci pieniążki, jak sobie wybudujesz dom.., to czysta paranoja, bo jak ktoś ma kasę , to nie bierze kredytu. Z jaką firmą budujecie? I w którym miejscu?

Pozdrawiam wiosennie - ptaszki drą się za oknem wniebogłosy i słońce prawie m,ozg wypala :D :D

Iwona&Grzegorz

Witajcie:) Na razie byłam w Millennium , ale nie mówili, ze dadzą po budowie :D jak bym miała kaskę to nie szłabym do banku :D :D , jeszcze nie wiem czy o będzie bal, wysłałam parę meili do różnych firm, jedna mi odpisała ale te 300k to nie starczy :cry: :cry: :cry: , także z bala zostaje mi bal na sylwka :p Pozdrawiam

Iwona&Grzegorz

Witajcie:) Na razie byłam w Millennium , ale nie mówili, ze dadzą po budowie :D jak bym miała kaskę to nie szłabym do banku :D :D , jeszcze nie wiem czy o będzie bal, wysłałam parę meili do różnych firm, jedna mi odpisała ale te 300k to nie starczy :cry: :cry: :cry: , także z bala zostaje mi bal na sylwka :p Pozdrawiam

Hej,

Jak nie starczy jak starczy? Trzeba dobrze poszukać solidnej i niedrogiej ekipy i "RUCHY KLUCHY!: :lol: Jeśli masz działkę i 300kpln to dasz radę :wink: My chcemy zamknąć się w kwocie 250kpln na gotowo (z meblami i wyposażeniem). No, może z 10kpln zabraknie :D:D:D

Tak dla przypomnienia - za drewno zapłaciliśmy 35kpln, robocizna to 50 kpln. Do tego papierkologia, piwnica, dach, okna, drzwi... Na tą chwilę wydaliśmy jakieś 220 kpln, pozostały do zakupu panele, klamki, meble i takie tam inne pierdoły. No i kominek jeszcze muszę obudować, ale to tylko koszt materiału bo zrobię to sam.

Pozdrawiam :D