Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a co sądzicie o tej ofercie???? coś tanie to drewienko??a może drewno nie jest wcale takie drogie, tylko robocizna jest droższa, a drewno jeśli było kupowane w tamtym roku to może to realna cena???

http://allegro.pl/show_item.php?item=217163918

wiesz w sumie wychodzi za metr sześcienny 640 zł, jest to niezła cena , o ile drewno jest rzeczywiście dobrej jakości, to znaczy wysuszone, nie powykręcane i strugane , poza tym to jest drewno na samą konstrukcje za poszycie osb zapłacisz pewnie drugie tyle (nie jestem pewna bo ja buduje z bala hehe), no i jak dodasz robocizne to wychodzi juz konkretna suma. Najlepiej jak by właśnie fachowiec od szkieletu obejrzał to drewno co ono jest warte

a co sądzicie o tej ofercie???? coś tanie to drewienko??a może drewno nie jest wcale takie drogie, tylko robocizna jest droższa, a drewno jeśli było kupowane w tamtym roku to może to realna cena???

http://allegro.pl/show_item.php?item=217163918

Robocizna w budowaniu z drewna jest bardzo droga. To nie jest budowa murowańca, którą po paru krótkich lekcjach można postawić samemu dom. W budowaniu z bala liczy się konkretna fachowa wiedza a ona kosztuje.

:evil: choroba jasna z tego wszystkiego coś mi sie pokićkało i utworzyłam nowy temat :oops: przepraszam

a wracając do tematu to zastanawiam się czy jest opłacalne postawienie domu z bala urzywanego czyli do przeniesienia :roll:

Bo czytam i czytam i z z Waszych opini można wywnioskować ze górole biorą tyle samo za robocizne co firmy ogłaszające się w internecie :o

Czy ktoś z Was postawił taki ,,urzywany" domek,a jeżeli tak to proszę o napisanie paru wskazówek

Pozdrawiam Gosia

A nie chcesz użyć wosku albo oleju? Tak chyba trochę ekologiczniej a ponoć olej świetnie zabezpiecza jeśli jest dobrze nałożony. Wosk jest niby mniej trwały. Ponoć istnieje też coś takiego jak olejowosk, choć dla mnie to ciągle abstrakcja bo nadal mieszkam w bloku. Pamiętam, że były takie wypowiedzi na forum nawet z linkami do różnych firm i stron traktujących o tym temacie.

:D i jeszcze jedno....

Znalazłam wykonawce :lol: :lol: :lol: kierwa ale za bardzo nie chce do Milówki przyjechać :evil: bo mieszka pod ruską granicą i za daleko :evil: Koleś w miare tani bo za robocizne powiedział mi 20 tysiaków...

Bede gadzine nękać dniami i nocami :lol: żeby sie tylko zgodził 8) no a terminy tez nie za bliskie bo dopiero maj następny rok :evil: ale....

czekałam 30 lat na chałupe to poczekam jeszcze rok :p

Buziaki pa

Gosiu, ten domeczek jest śliczny. Dla mnie byłby co prawda za malutki bo lubię duże pokoje, ale ma dobry rozkład. Możesz nawet pomyśleć o powiększeniu kuchni w miejsce pomieszczenia gospodarczego, albo zrobienia tam drugiej garderoby o ile oczywiście nie zamierzasz mieć jakiegoś pieca grzewczego :)

Już widzę jak pięknie będzie wyglądała ta wanna w wykuszu...

Zastanów się tylko nad dobrym ustawieniem względem stron świata.

:o jeszcze raz ja :lol:

Kochani orientujecie się ile może kosztować materiał w tartaku i w jaki sposów się to wylicza na podstawie tego projektu http://www.moj-dom.pl/43,bale,oferta_detail.html#projekt

Pozdrawiam :lol: do następnego razu :lol:

my chcieliśmy budować ten domek i w związku z tym mój mąż zadał projektantowi pytanie o ilość drewna na ten domek. Wiem, że mąż dostał odpowiedź, ale ja nie pamiętam ilości (m3) :( oczywiście poproszę męża o przesłanie tego maila i podam ilości :) my poza tym chcieliśmy zrobić małe zmiany w tym projekcie, a mianowicie przenieść drzwi do łazienki na dole na "pod schodami" żeby można było zrobić jakąś szafę albo wieszak na kurtki w wiatołapie, połączyć te dwa okna na ścianie szczytowej w salonie w jedno duże i... więcej nie pamiętam...

no.. ale potem zakochaliśmy się w Ośku i narazie jesteśmy zdecydowani na niego ;)

Kasieńko ciesze się że Ci sie podoba.Jesteśmy rodzinką 3 osobową i nie chcieliśmy wielkiej chawiry :lol:

Musze jeszcze tylko wyszukać chlopoków do wykonania fundamentów :p i zacznie sie wielkie bum papierkowe :o

a materiał na chałupe juz wiem :lol: ugadałam sie z gościem na kwote 35 tys

mam nadzieje ze nie przepłacone :o

Jak coś to dam jesio znaka

Pozdrawiam