Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

Budujemy dom z bala 25 bez ocieplenia. Jesteśmy tuż przed wejściem ekipy wykończeniowej i właśnie wykruszył nam się elektryk. Czy ktoś może podać namiary na elektryka kładącego instalacje w domach drewnianych. (Bardzo pilne, elektryk miałby rozpocząć prace pomiędzy 23 a 27.08, budujemy pod Warszawą).

pozdrawiam MD

taaaakkkk...... ale dopiero FUNDAMENTY stoją... a my KO i finansowo i psychicznie leżymy...!!! nie przypuszczałam że tyle kasy (i przy okazji i ENERGI ŻYCIOWEJ i zapału) zeżre nam beton!!!!

nasz wykonawca przewiduje stawianie swojego drewienka (a naszej chałupki) na wiosnę......,i coż zrobic...a fundamenty chcieliśmy wcześniej i taki czas miała też ekipa speców od betonu: tj. (2-4cm w tą czy w tą co za róznica :)..... )... kolejnego dnia moich pomiarów ich pracy z metrówką,...pyta się starszy majster..: "a Pani to nie znudziło się jeszcze to mierzenie"....

Grus1:- a ty naprawde masz zamiar, chęci i umiejętności SAM stawiać swoją chatkę????

ANNNJA jedną już postawiłem i poznałem troszkę jak to powinno wyglądać to z drugą też jakoś sobie podadzę zwłaszcza że pod ręką mam człowieka których tych domów już postawił troszkę przcuje od momentu kiedy drewienko wpada na obrabiarkę tzn przygotowuje materiał do momentu pokrycia obitką dachu więc mam nadzieję że się uda- pełen optymizmu jestem skutecznie zręsztą gaszonego przez urzędy

Ja próbowałem w Generali (bank mnie tam skierował) ale mieli duże stawki i nie chcieli ubezpieczyć drewnianych w budowie. Więc ubezpieczyłem się w Allianz. Jeżeli dostanę dobrą ofertę to po budowie też tam zostanę.