Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Super ta chata Madd,czy mozesz zdradzic jaka firma ja stawiala,bo rozumiem ze zadowoleni z wykonania jestescie.Wczoraj rozmawialem z architektektem ze Szczawnicy,za projekt domu ok 170m2,budynek parterowy z uzytkowym poddaszem,bryla budynku prostokatna,nie podpiwniczony,bal 26cm srednica,krzyknal sobie 8000-10000zl.Jest to projekt indywidualny.Napiszcie prosze czy to normalna cena na dzien dzisiejszy,czy troche duzo.

Stawial mi normalny goral z Wisly - Zbigniew Pilch. Ale robil tylko stan surowy otwarty. W zeszlym roku za calosc (material+robocizna) krzyknal tylko 80 tysiecy :lol: :lol: :lol:

A projekt mialam z http://www.polskadrewniana.pl

Domek sie nazywa Przykop :D

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam serdecznie dziękuję za odpowiedzi również myśleliśmy o solarach nawet w naszej przyszłej gminie jest akcja ''dopłaty do niskiej emisji ze środków unii europejskiej '' ale niestety gmina ustaliła że tylko i wyłącznie dla osób które mają stare piece nowi mają sobie już wybudować ekologicznie i dla nich dopłat nie ma,co do kominka z płaszczem wodnym trochę się boimy czy z biegiem lat woda która jest w obiegu nie zniszczy pieca a jeżeli nasze obawy są bezpodstawne to prosimy o radę jaki kominek z płaszczem wodnym wybrać? pzdrawiam :lol:

Zbigniew postawil mi tylko stan surowy otwarty. Na wiecej nie mialam kasy. A ze moj ojciec jest stolarzem, to troche mi pomogl :D :D

I tak nie wszystko jest jeszcze zrobione. Brakuje np. opasek kolo okien, parapetow, schodow wewnetrznych (ale w tym tygodniu kupujemy drewno - prawdopodobnie buk, bo tanszy od debu). Ale juz mieszkamy i powiem wam, ze nie oddalabym tego domu za zadne pieniadze!!!!!

Dobrze, ze ojciec wrocil wlasnie na stale do Polski - mam nadziej ze prace rusza pelna para :D

;) o kurcze :) jak się cieszę, że wam się podoba ;) dziekuję!

ostatnio miałam juz totalny dół, bo zdrowie opuściło i myślałam, że to bez sensu ... w dodatku jak widac na zdjęciach mam okno sąsiada na granicy i on nie chce z nami gadać o tym, wygonił mnie prawie (a raczej jego córka)...

wciąż nowe zdjęcia wrzuca mąż ;) za dwa tygodnie dojdą okna, drzwi wejścoiwe i sufity :) a miesiąc kominek i łazienka .... i już. ocieplanie w przyszłym roku, chyba, że tej zimy okaże się, że jest ciepło :)

cena..? :) była naprawde niska. działka ma 28 arów, z domem - w totalnej ruinie.

Stawial mi normalny goral z Wisly - Zbigniew Pilch. Ale robil tylko stan surowy otwarty. W zeszlym roku za calosc (material+robocizna) krzyknal tylko 80 tysiecy :lol: :lol: :lol:

he :) a ja znam kolejny dom, który pan Pilch postawił, miejscowość Prace Duże pod Warszawą, dom moich przyjaciół. bardzo ładny :) dom ładny, pan Pilch - nie wiem ;)

Witam wszystkich i pozdrawiam.Mam pytanie,czy jest ktos kto moze napisac cos wiecej na temat ogrzewania za pomoca pompy ciepla,chodzi o dom z bali ok.25cm srednicy parterowy z uzyt.poddaszem,ok 170m2.Jaki rodzaj dla tego typu domu by odpowiadal najbardziej,ceny,bardzo pobieznie jest to opisane w internecie malo cen.Moze jest inne dobre rozwiazanie,prosze o rady,myslalem o solarach,ale troche sie waham chcialbym poznac inne mozliwosci.