Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Piotr Wlezień
Cieszę się, że w końcu udało mi się trafić na forum o domach z bali. Tak jak większość z Was zakochałam się w domach drewnianych i teraz już o niczym innym nie potrafie myśleć jak tylko o swoim maleńkim domku. Jestem na etapie szukania firmy, która byłaby w stanie wybudować mi domek.

Uprzejmie proszę o infrmacje dotyczące solidnych firm budyjących domy z bali, z którymi współpracowaliście i które pomogły Wam w realizacji waszych marzeń, czyli posiadanie własnego domku z bali.

Bede wdzięczna za wszelkie informacje i rady. A może ktoś z Was budował z firmą Stollux, jak na razie dość poważnie myśle o podpisaniu z nimi umowy.

Cześć ja należę do tych co zdecydowali się na Stollux. Natomiast jak będzie wyglądała współpraca z tą firmą powiem Ci dopiero w czerwcu, bo wtedy ma stanąć mój domek

Cześć ja należę do tych co zdecydowali się na Stollux. Natomiast jak będzie wyglądała współpraca z tą firmą powiem Ci dopiero w czerwcu, bo wtedy ma stanąć mój domek

Dziekuję bardzo, powiedz mi jeszcze gdzie bedziesz budowal, kidypodpisales umowe z nimi, jaka masz powierzchnie uzytkową i na ile Ci wycenili budowe domu w stanie surowym.

Ja bylam na jednej z ich budów i musze Ci powiedzieć ze dom wyglada solidnie a ekipa jest spoko, porozmawialam z nimi o firmie i ogolnie o budowach jakie realizują, bardzo pozytywnie ich odebrałam i jesli podadza mi konktrna wycene dla mnie do zaakceptowania to bede chciala z nimi podpisac umowe na stan surowy

Gość Piotr Wlezień

Dziekuję bardzo, powiedz mi jeszcze gdzie bedziesz budowal, kidypodpisales umowe z nimi, jaka masz powierzchnie uzytkową i na ile Ci wycenili budowe domu w stanie surowym.

Ja bylam na jednej z ich budów i musze Ci powiedzieć ze dom wyglada solidnie a ekipa jest spoko, porozmawialam z nimi o firmie i ogolnie o budowach jakie realizują, bardzo pozytywnie ich odebrałam i jesli podadza mi konktrna wycene dla mnie do zaakceptowania to bede chciala z nimi podpisac umowe na stan surowy

info poszło na priw

ma ktoś doświadczenia ze współpracą z firmami z podkarpacia, jak np. firma Sowa, NordLine, Dompol ? Ewentualnie Stollux ?

Szukam jakiegoś sensownego wykonawcy, przeszukałem internet, znalazłem trzydzieści kilka firm, porozsyłałem wybrany wstępnie projekt domu z prośbą o szacunkowa wycenę. Odpowiedziało mi niecałe 10........

Podzielcie sie proszę swoimi doświadczeniami z wykonawcami

Gość Piotr Wlezień
ma ktoś doświadczenia ze współpracą z firmami z podkarpacia, jak np. firma Sowa, NordLine, Dompol ? Ewentualnie Stollux ?

Szukam jakiegoś sensownego wykonawcy, przeszukałem internet, znalazłem trzydzieści kilka firm, porozsyłałem wybrany wstępnie projekt domu z prośbą o szacunkowa wycenę. Odpowiedziało mi niecałe 10........

Cześć jeśli chodzi o Stollux to dopiro podpisałem umowę i jeśli chodzi o realizację to dopiero czerwiec, ale wydaje mi się, że postąpiłem rozsądnie. Natomiast jeśli się nie mylę to chyba Wojciech Nitka żle się wypowiadał o tej firmie na forum budownictwo drewniane, ale nie mam pewności. Na pewno w trakcie wyboru producenta słyszałem negatywne wiadomości o NordLine

Gość Piotr Wlezień

Cześć jeśli chodzi o Stollux to dopiro podpisałem umowę i jeśli chodzi o realizację to dopiero czerwiec, ale wydaje mi się, że postąpiłem rozsądnie. Natomiast jeśli się nie mylę to chyba Wojciech Nitka żle się wypowiadał o tej firmie na forum budownictwo drewniane, ale nie mam pewności. Na pewno w trakcie wyboru producenta słyszałem negatywne wiadomości o NordLine

Uzupełniam Chodzi o firmę NordLine w kontekście wypowiedzi W. Nitka

Witam

Mam proszbe - szukam dobrego i taniego architekta stylu goralskiego na terenie Podhala.

Oraz firme ktora by zrealizowala projekt z bali.

Znalazlam taka ciekawa stronke http://www.drewniane.com.pl/ czy ktos zna moze ta firme?

Z gory dziekuje

Będzie dużym nietaktem, jeśli zapytam Cię na ile wycenili Twój projekt i co jest zawarte w umowie z nimi ? Zakres robót, transport, zakwaterowanie ekipy itp. itd. ?

Gość Piotr Wlezień

Będzie dużym nietaktem, jeśli zapytam Cię na ile wycenili Twój projekt i co jest zawarte w umowie z nimi ? Zakres robót, transport, zakwaterowanie ekipy itp. itd. ?

poszło na priva

jeśli ktoś buduje w okolicy krakowa dom z bali, to uprzejmie donosze, że chetnie nawiąże kontakt i spotkam się z takimi osobami :wink:

Witam!!!

Możesz zaglądnąć do mojego dzienniczka - a Stollux odradzam - chore ceny mają.

Pozdrowionka

ja wiem, czy chore........ są firmy, które dom ok. 90-metrowy wyceniły mi na ok. 300 tys. .... a Stollux ponad połowę mniej.

Jeśli znasz firmy, które nie maja chorych cen, a cena nie jest równoznaczna z jakością to czekam niecierpliwie 8) na info

kruszon11

A czy Stollux robił Ci wycenę na podstawie Twojego konkretnego projektu czy tylko na podstawie ogólnych danych?

Mnie Stollux mój dom jakieś dwa lata temu wycenił na prawie 300tys. - nie chcę wiedzieć na ile teraz by mi wycenił, tym bardziej że ceny drzewa też poszły w górę. Nie wiem może coś się zmieniło - fakt że domy budują rzetelnie i pięknie.

Mnie odstraszyła moja wycena i więcej tą firmą się nie interesowałam.

Pozdrowionka

PS. Na priv przesyłam namiary.

kruszon11

A czy Stollux robił Ci wycenę na podstawie Twojego konkretnego projektu czy tylko na podstawie ogólnych danych?

Mnie Stollux mój dom jakieś dwa lata temu wycenił na prawie 300tys. - nie chcę wiedzieć na ile teraz by mi wycenił, tym bardziej że ceny drzewa też poszły w górę. Nie wiem może coś się zmieniło - fakt że domy budują rzetelnie i pięknie.

Pozdrowionka

dzięki, odczytałem :)

tak, robili mi wycenę na podstawie wskazanego przeze mnie projektu, wybranego spośród propozycji pracowni, z którą współpracują.

Jak pisałem inne firmy wyceniły mnie nawet na ok 300 tys., ale na zasadzie "taki dom kosztuje tyle..." bez żadnych konkretnych informacji.

Jeżeli kogoś interesuje, mogę uporządkować te informacje i przesłać.

Witam !!!

Jutro jade podpisywać umowę z firmą Stollux na budowe domu drewnianewgo.

dzwonilam i prosiam o kszosztorysy mojego projektu inne firmy. Musze stwierdzic, ze albo niepodobalo mi sie wykonczenie domu ktore dane fimry proponowały albo tez odstarszala mnie cena za m2 np. firma pinea podhale, beardzo drogo sobie licza roznica w wycenach kształowała sie nawet do 64.000 tys. Widziala domy budowane przez firme Stollux, rozmawialma z parcownikami i szefami firmy, ogólniepozytywne wrazenia. Mama nadzieje, ze wszystk bedzie ok, i prosze wszystkich Stolluxowiczów o odezwanie sie i o wymiane dosiwdzcen w sparwach budowy i wykonczenia domu.

pozdrawiam M. ;-)

Witam wszystkich!

Najbardzie cieszy mnie,ze znalazl sie ktos w podobnym polozeniu jak ja! :D Trzy tygodnie temu podpisalismy pierwsza umowe-oczywiscie rowniez z firma Stollux,dom ma byc budowany w polowie kwietnia. Wrazenia chyba tez podobne-wycene domu robilom mi kilka firm i ta,ktora wybralam dala nam najlepsza cene i warunki. Mam jeszcze pytanie- czy ktos realizowal projekt "Olesnica Drewniana"?bo taki sobie wlasnie wybralam... Od niedawna sledze to forum..ale mozna tu wiele wyczytac.. Pozdrawiam!

Witam wszystkich!

Najbardzie cieszy mnie,ze znalazl sie ktos w podobnym polozeniu jak ja! :D Trzy tygodnie temu podpisalismy pierwsza umowe-oczywiscie rowniez z firma Stollux,dom ma byc budowany w polowie kwietnia. Wrazenia chyba tez podobne-wycene domu robilom mi kilka firm i ta,ktora wybralam dala nam najlepsza cene i warunki. Mam jeszcze pytanie- czy ktos realizowal projekt "Olesnica Drewniana"?bo taki sobie wlasnie wybralam... Od niedawna sledze to forum..ale mozna tu wiele wyczytac.. Pozdrawiam!

witaj na forum :lol:

no i oczywiście podziel się doświadczeniami ze Stolluxem

Gość Piotr Wlezień
kruszon11

Pozdrowionka

Podejrzewam, że jak bym miał czas może znalazłbym tańszą firmę, ale uznałem, że cena 1200 za m2 stan surowy zamknięty z transportem wydaje mi się ceną rozsądną. Natomiast jestem niecierpliwy i tak jak udało mi się uzyskać warunki zabudowy na działce rolnej w 4 tygodnie tak samo chciałbym pchać zgodę na budowę i budowę. A do tego potrzebuję firmę która zgodzi się płacić ewentualne kary za opóżnienia a stollux zgodził się na to

Co do Stolluxu- w maju napewno bede mogla powiedziec o tej firmie wiecej, na dzis wszystko mi sie podoba...cena nizsza niz innych wykonawcow z ktorymi mialam kontakt (o wycene pisalam do 16, odpowiedzi bylo 7), do Istebnej mam 580km ale warto bylo pojechac,siedziba firmy pieknie polozona i mozna bylo zobaczyc wszystko- stolarnie,drewno,maszyny...ciesli-itp. Ogladalismy tez 4 wybudowane przez nich domy, zrobione meble w ktore wyposarzony jest jeden z ich domow..zawsze mi sie drewno podobalo a teraz to juz sie nawet zakochalam. Licze, ze nasze dalsze "stosunki" beda takie jak do tej pory. Niewiem co jeszcze dodac-ta firma potraktowala mnie powaznie..