Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Górale wzięli niedużo, ale to może mailem wolałbym na ogólnym forum nie pisać o pieniądzach, zawsze można w ten sposób komuś zaszkodzić.

To jak chcesz, to na dole jest taki przycisk. Będę stokrotnie wdzęczny.

:lol: Ja również będę w takiej samej ilości wdzięczny. Tym bardziej, że jestem na etapie wstępnego poszukiwania wykonawcy.

No i oczywiście zdjęcia, zdjęcia i jeszcze raz zdjęcia :p Podziel się swoim szczęściem z bliźnimi

Gość Piotr Wlezień
Kurczaki :roll: a gdzie się wszyscy pochowali, nikogo nie ma, czyżby rozmowy szły tylko na priv a tu tyle ludzi czeka na info od starych,Stolluxowiczów, którzy są weteranami w budowie z tą firma. Odezwijcie się, piszcze swoje spostrzezenia, ciekawostki, uwagi, przestrogi!!!!!

Cześć tutaj starych stolluxowiczów nie ma!(poza 2 wyjątkami) i co najciekawsze szukałem ich na innym forum i też nie znalazłem

Kurczaki :roll: a gdzie się wszyscy pochowali, nikogo nie ma, czyżby rozmowy szły tylko na priv a tu tyle ludzi czeka na info od starych,Stolluxowiczów, którzy są weteranami w budowie z tą firma. Odezwijcie się, piszcze swoje spostrzezenia, ciekawostki, uwagi, przestrogi!!!!!

Cześć tutaj starych stolluxowiczów nie ma!(poza 2 wyjątkami) i co najciekawsze szukałem ich na innym forum i też nie znalazłem

Po wybudowaniu domu i wykańczaniu sie to człowiek nie ma czasu praktycznie na nic, więc wsumie nie dziwie się, że starzy balowicze tutaj nie zaglądają. Poza tym po przeprowadzce zdaża się tak, że w domu brak internetu i kontakt z forum utrudniony jest.

:lol: właśnie rożmawiałam z panem Mariuszem ze Stolluxa, ostatnie zapytania, rozwianie wątpliwości i decyzja, BUDUJEMY ZE STOLLUXEM. Teraz czas na papierkowe złatwianie wszystkich formalnśći :-)

AHA....... EDZIA..........DZiekuje !!!!!!!! - trzymaj za mnie i moją budowę kciuki udzielaj rad,... ja nadal "studjuję" od początku Twoją budowe i czytam perypetie innych balowiczów.

Renderman

a czy mogłbyś podzielić się z nami swoimi zdjęciami domku?????

może coś podpatrzymy z pomysłów Twoich?!!

ja bardzo chętnie zerknełabym na Twoj domek ogólnie, oraz ganek, balkon i taras.....

dziekuje z gory

Swoich jak narazie nie mam. Niestety nie posiadam cyfrowego aparatu, a kliszy jeszcze nie wywołałem, postaram się jakoś na dniach z tym uporać.

Randeman..

juz oglądałam strone

PIEKNIE!!! cudne zdobienia- wpadam w zachwyt......

(nie chciałabym być nietaktowna, ale to jest takie piekne, zachwycające- że może zdecydujesz się wrzucić link na forum aby i inni te cuda obejrzeli???)

Dziękuje :)

To są zdjęcia z wiosny teraz jest troszke więcej. Wszelkiej maści zdobienia robię sam. Nawet numer domu z nazwą ulicy wystrugałem w lipowej desce kowal mi zrobił okucia takie jak na drzwiach i na łańcuchu zawieśiłem.

Po wielu wizytach w rżónych firmach budujących domy z bali, zdecydowaliśmy się na firmę z Lubartowa - chata staropolska. Pierwsze wrażenia bardzo dobre - obejrzeliśmy dom własnie budowany, dużo pytaliśmy o różne rzeczy związane z budową, fiannsami etc. To, co było dla nas ważne - budowa pod klucz, od fundamentów.

Poprosiliśmy o orientacyjny kosztorys i umówiliśmy się na spotkanie, by doprecyzowac sprawy materiałów wykończenia etc i podpisac wstępną umowę rezerwującą termin. Pojechaliśmy. W zasadzie wszystko było ok, wprawdzie na nasze pytania własciciel odpowiadał czasem mało precyzyjnie, ale ustaliliśmy, że zostanie sporządzony dokładny kosztorys, z uwzględnieniem róznych opcji ( np. dach pokryty blachodachówką lub dachówką tradycyjną, podmurówka z kamienia lub bez obłożenia, okna z szybami zwykłymi i P4 etc.). Przed podpisaniem umowy przedwstępnej nagle zepsuła się drukarka, więc umówiliśmy się, że umowa pzryjdzie mailem, a po jej zatwierdzeniu Państwo pzreślą nam podpisany egzemplarz dla nas do podpisania. Zaliczka ( gwarancja terminu) - 5000, po podpisaniu umowy, pzrelewem na konto.

A następnego dnia dostaliśmy mail, że firma ta nie bęđzie dla nas budować, bo ( cytuję): "jesteście zbyt upierdliwi, zadajecie za dużo pytań i nie macie do nas zaufania".

Cóz, wydaje mi się, że jeśłi mam zapłacić za dom 400 000 , to mam prawo wiedziec, np. jakie okna zostały policzone w kosztorycie, poza tym, że drewniane, a kominek ( jaki?) poza tym, że "na pewno dobry".

Szkoda tylko, że Państwo Ci nie mieli odwagi powiedzieć nam tego wprost, tylko wycofali się pod pretekstem zepsutej drukarki.

DM

>DiGM

Widzisz, teraz jest gorzej dla inwestorów. Nie dość, że płacisz duże pieniądze za postawienie domu, to jeszcze kręcą nosem, że za dużo pytasz i im nie ufasz. A w kolejce mają następnych, może naiwnych, którzy będą cieszyć się i nie marudzić, że coś idzie nie tak. I tak Was skreślili z listy. Takie życie. Może mieliście pecha.

Są tutaj ludzie, którzy są zadowoleni z roboty. Szukajcie dalej.

Pozdrawiam

A następnego dnia dostaliśmy mail, że firma ta nie bęđzie dla nas budować, bo ( cytuję): "jesteście zbyt upierdliwi, zadajecie za dużo pytań i nie macie do nas zaufania".

DM

Mieliscie duzo szczescia z ta drukarka - tyle powiem po swoich niemilych doswiadczeniach z moim "Wykonawca". Szukajcie dalej, a jesli macie chocby najmniejsze watpliwosci, to sie wycofujcie, bo szkoda pieniedzy, a jeszcze bardziej zdrowia, jesli mielibyscie sie uzerac z jakims "wszystkowiedzacym".

A w ramach pociechy i dla poprawienia nastroju:

http://youtube.com/watch?v=gC7g5h7VsGA