Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Sprawa wygląda tak:

masz kupę szmalu na wydanie,to Stolluxy,jesli nie chcesz szastać kasą i chcesz ją wydać z głową ,to górole Panie górole.

Zresztą każdy z nas trafia na początku przeważnie na" luxiarzy" :-? :-?[/quote

To moze zdradz ila Ci gorale wezma od Ciebie za Olesnice - bo jak pamietasz mi ten sam domek bedzie stawial Stollux i za ile tez juz Ci pisalam........

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mokka, wprawdzie nie z przeniesienia, ale przywracanie do życia starej, klimatycznej chałupki warto obejrzeć: http://picasaweb.google.com/LLinczewska/Seroczyn :)

A o domach przenoszonych znalazłam takie strony:

http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/fundamenty/drewniany-drewnianemu-nierowny,6323_1258.htm

http://homepage.mac.com/rogaleo/robercin/PhotoAlbum7.html i potem "dom2".

Bardzo lubię oglądać takie galerie :)

Mokka:

my za same fundamenty (BEZ CHUDZIAKA!!!!!!!!!!)zapłaciliśmy 6tys...coby było śmieszniej to mąż przez 2tyg. mniej czy bardziej ale im pomagał, dzień w dzień był na budowie..- ekipa była 2osobowa, a mężowi przypadało min. roznoszenie bloczków naookoło fund, wwożenie betonu taczka, kopanie kilofem...-tj. siekierą dołków pod ganek i 1 dziure pod słupek....

ALE:

pamiętaj że stare będzie zawsze stare!!!! a wszystkie dodatki wykańczające i tak musisz kupić nowe i koszt taki sam jak do nowego czy starego, ...

i w starej chałupie zapachu drewna nie poczujesz...

owszem urok mają, ale taki urok ginie czasami po przeniesieniu w inne miejsce....

Ja nie zdecydowałabym się na stary dom..... mieliśmy jeden....starczy!

Mimo tego będę ciekawa i kibicuje.....

[/img]http://foto2.m.onet.pl/_m/923c789d4d27376c5e2e335bbe0f5f0a,5,19,0.jpg[/img]

to nasze były klimaty......

cudowne miejsce na ziemi...!!! (takie miejsca są naprawde rzadkością już teraz)

będąc tam czuliśmy się zawsze jakby czas stanął w miejscu 30lat temu, ale 2km dalej była juz zwykła cywilizacja...., grile, spotkania, weckendy-to niezapomniane, już od piątku samego rana czekałam z utesknieniem do 16 aby tam pofrunąć jak na skrzydłach na odpoczynek, rano budzisz się, w maju dolatuje Cie zapach budzących się do życia brzózek, potem za kilka dni rozkwitają bzy pod oknami domu, pare dni później w pobliżu kwitną akacje-....przecudowny zapach, godzina 6-7 ptaszki ćwierkają, zapach łak i lasu który był tuż obok, słonko wstawała tuż za ścianą lasu...........,

kto tam był choć raz to wracał zauroczony atmosferą, wspomieniami, wprost wiejska iddylla sprzed dawien dawna......i nie było ważne że ta chałupka to żaden luksus, nie jechaliśmy tam pod 5*****, lecz po relaks, odpoczynek, piękne cudowne powietrze, pachnącą kawkę rano, kieliszek winka przy kominku...(zrobiliśmy sobie kominek po 1,5roku remontów wszelkiego rodzaju..) łazienka z dużą narożną wanna......znajomi sie uśmiechali że mamy łazienke a`la HIlTON na tej wsi i z taką wanna...!!

witam wszystkich !!!!!

Dawno mnie tu nie było ale przeglądałąm co się też tutaj dzieje....... Chciałam napisać apropos budowania domu przez firmę i przez cieśli i uwierzcie, ze ciesle sobie teraz niezle liczą, liczą soibie wiecej niz firmy niejednokrotnie a do tego dochodzi koszt wyzywnienia i noclegu.Jedyną rzeczą przemawiającą za cieśla jest fakt lepszego czy tez dokladniejszego postawniea domu, ale to tez nie jest regółą. Oprócz tego we własnym zakresie trzeba znalesc drzewo dobre zdrowe i o odpowiedniej grubości.

mniemam, mam nadzieje, wierze ze moj wybór co do firmy jest trafny :D