Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Można tak powiedzieć.

Choc zdjęcia te muszą istnieć w sieci o np pod takim adresem

http://www.caribou-creek.com/images/14.jpg

A potem dodajemy jeszcze coś takiego:

img src="tutaj ten adres z sieci" i koniecznie to trzeba wziąć w dwa takie nawiasy ne moge tego pokazać w całości bo pokaże jako brakujący obrazek a nie kod źródłowy. Chociaż może sprubuje wyłączyć html.

http://www.caribou-creek.com/images/14.jpg

No właśnie. Jeśli podczas pisania wiadomości zaznaczysz w tabelce na dole "Wyłącz HTML w wiadomości" to nie pokazuje zdjęcia tylko ten sam kod źródłowy. Standardowo jednak będzie on włączony. Żeby więc wstawić zdjęcie to wystarczy wpisać: tutaj adres rozpoczynający się od http://....i na końcu

I zdjęcie wstawi się automatycznie do kodu strony forum i wszyscy będą go mogli zobaczyc.

Kurde nie wyłączyłem właśnie htmlu i nie widać kodu. Jeszcze raz:

No właśnie. Jeśli podczas pisania wiadomości zaznaczysz w tabelce na dole "Wyłącz HTML w wiadomości" to nie pokazuje zdjęcia tylko ten sam kod źródłowy. Standardowo jednak będzie on włączony. Żeby więc wstawić zdjęcie to wystarczy wpisać: i tutaj adres razem z http://....i na końcu

I zdjęcie wstawi się automatycznie do kodu strony forum i wszyscy będą go mogli zobaczyc.

Takie domy jak na zdjęciach są przepiękne bez dwóch zdań...

Wydaje mi się też, że taki dom nie może stanąć na osiedlu domków ppod Warszawą (tam się zamierzamy wybudować) bo po prostu nie będzie pasował do otoczenia !

Taki dom idealnie pasuje gdzieś w górach na polance albo w otoczeniu podobnych. Na przykład dom zimowy...

Dzięki Młody za zdjęcia, bo serce roście patrząc z rana na takie zdjęcia.Wyceniono również projekt mojego domu w nowej wersji.Cena wyższa o 10 tys.z tym,że w wariancie pierwotnym nie policzono ocieplenia.I tak w sumie wychodzi prawie na to samo.Miałam też dziś okazję porozmawiać/telefonicznie/ z szefem Firmy,który stwierdził,że jest to cena wstępna do negocjaji.Wszystko okaże się przy podpisaniu umowy - zobaczymy.Acha jescze jedna uwaga ja zmieniłam trochę plan budowy tzn.do zimy planuję stan zero i ewentualnie garaż a z wiosną jak tylko pogoda dopisze to stawianie z bali.W tym układzie drewno będzie zimowe i wszystko zgodnie z zaleceniami a i cena też będzie tegoroczna.

pozdrawiam Ewa

Nie wiem gdzie zawieruszyła się moja wiadomość poranna - więc powtarzam:

Jeśli będziecie wstawiać takie zdjęcia, to chyba tego nie przeżyję. Bomba...

Młody, a powiedz coś konkretniejszego o tej okolicy. Czy to ma być tuż pod W-wą, czy trochę dalej...

Moje 3 ha, to chyba ideał, bo i las i woda i jaszczurki i komary - tylko domu cały czas nie ma...

Odnośnie okolicy to rozglądam się raczej bardziej na południu Polski za A4-ką, bo i sam mieszkam w Mielcu. Tam dopiero są już jako takie górki. A właśnie w górach chciałbym mieszkać. Zazdroszcze Ci Twojej działki, bo właśnie na taką poluję. Mam już namiar na jedną super na wzgórzu do południa, z łąką i laskiem - czy są jaszczurki to nie wiem bo jeszcze ich na wiosnę tam nie widziałem. Cała jakieś 1,5 ha i prąd, gaz, telefon, tylko woda z pompą ze studni. Idealna do mieszkania i do budowy kolektora słonecznego i wiatraczka. Echh... Tylko kasy troche mam mało.

Ja nie mam tak sielankowej działki jak Wy.No ale cóż darowanemu.....Buduję w Górkach i jakby się uprzeć to można je tam zauważyć.Miałam do wyboru albo podziwiać swój dom na tle lasu albo podziwiać las po wyjściu z domu.Wybrałam drugi wariant czyli ładny widok z domu.Tyłow dzielnie strzec będzie dom murowny moich rodziców.W okolicy też same murowane, ale w typowo górskich miejscowościach też te style są dokładnie wymieszane i to w zbudowie gęstszej niż moja.Krytyczne obrzeża swoich włości uszczelnię drzewami zresztą już rosną dorobne brzózki i parę świerków i będzie dobrze.

Wiesz co Edzia - i tak jesteś w lepszej sytuacji niż ja bo "lepszy wróbel w garsci niż gołąb na dachu!" Mój brat ma się teraz dowiedzieć o ceny bali gdzieś w Bieszczadach, no i nawet jak będą po atrakcyjnej cenie to bez działki będę mógł tylko śnić o nich po nocach, bo przecież do domu na 3 piętro w bliku nie zapakuję 70m3 drewna i to dłuższych niż 6m. I co? Jesteś w lepszej sytuacji niż ja. A! Posadź sobie też pare modrzewi. Szybko rosną w porównaniu z innymi kolczastymi, a zawsze to "choinka" no nie?