Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wiem jak Cię przekonać ale ja na pewno będę miał wolnostojącą saunę w ogrodzie. Najchętniej opalną piecem tradycyjnym na drewno a nie na prąd.

Byłem w kilku takich saunach w Skandynawii i nie ma nic bardziej oczyszczającego jak kąpiel w saunie (ok 120 C) i potem skok do zimengo śniegu. Pyszności. A potem człowiek się czuje ja młody Bóg.

Ale niestety sauna to też kwestia gustu - jednym pasuje innym nie. Najlepiej byłoby gdybyś spróbował kilka razy i sam się przekonał !

Naprawdę polecam !

A propos basenu też go przewiduję tylko nie wiem czy murowany czy gotowy.2 tygodnie temu widziałam w Obi bardzo ładne, gotowe w cenie od 3-5 tyś. A może jest już jakaś wyprzedaż posezonowa ??

pozdrawiam Ewa

On 2002-06-19 22:46, Maco wrote:

Wygląda całkiem nieźle (najbardziej rajcują mnie te jodły... - zupełnie na wyczucie wydaje mi się, że jest to lepsze drewno niż sosna czy świerk...)

W sierpniowym numerze Muratora jest pytanie "Czy więźbę dachową można wykonać z drewna topoli" w odpowiedzi redakcja wymienia drewno jodłowe w grupie drewna o gorszych właściwościach razem z topolą i olchą.

pozdrawiam Ewa

Witam Cię wypoczęta Marto.Ten wątek ma to do siebie,że po krótkiej nieobecności może zaskoczyć swoim rozwojem.Ja w czasie urlopu mając na krótko dostęp do internetu zastałam grupę sprowadzającą drewno z Syberii.

pozdrawiam Ewa

Widzę dziewczyny,że bierzecie "moich faworytów" pod uwagę-dzięki

Bed czy romawiałaś z kimś w tej firmie.Jeżeli tak to jakie odniosłaś wrażenie ?

Maćku gratuluję działki.

pozdrawiam Ewa

Na razie rozmawiam z nimi e-mailem, ale już widzę, że są konkretni, a o to bardzo trudno. Wiem co mówię, bo prowadzę korespondencję chyba z setką firm - różnych.

Najśmieszniejsze jest to, że chciałabym mieć dom z bali grubych, a na takie nie stać mnie nawet w rzeczonej firmie.

Obawiam się, że skończę na prefabrykacie ze strzechą, czy czymś takim.

Niestety nie mogę zrezygnować z tego co najdroższe, czyli 200 m2 powierzchni użytkowej.